Adventi beauty naptár


Na jó, elismerem, kicsit előreszaladtam, ami a karácsonyt illeti. Azt hiszem, ennek a blogger-lét az oka, mert bloggerként az ember mindig mindenre előbb gondol. De az is lehet, hogy a hideg, télies idő. Vagy talán az, hogy mindenhonnan ez zúdul rám: sok magazinnak már megjelent a decemberi/ünnepi száma, és az üzletek is már hetek óta tele vannak karácsonyi holmikkal. Mindenesetre november elejéhez képest (szokatlan módon) elég jól állok:

  • az ajándéklista készen van, az utolsó apróság is kitalálva és felírva. Mindenkinek. 
  • sőt (ezt figyeljétek!) 2 ajándékot már be is szereztem!
  • Spotify-on létrehoztam egy karácsonyi dallistát, amit folyamatosan bővítek és időnként hallgatok is. 
  • kitaláltam és leírtam, a lakás mely pontját mivel szeretném feldíszíteni adventre, ebből mi van meg és mit kell még beszereznem. 
  • ehhez ma megyek (az első) beszerző-körútra.
  • ...és végül: tegnap megvettem életem első adventi kalendáriumát, és mint azt a cím előre jelzi, a mai bejegyzés erről az új szerzeményemről fog szólni. 
 


Évről-évre egyre több beauty calendarral találkozom főleg külföldi blogokon és webshopokban. Azt látom, ma már szinte az összes szépségápolási termékeket gyártó cég piacra dob valamilyen naptárat, legyen szó akár olcsóbb árfekvésű, akár luxuskategóriás márkáról. Az elmúlt években engem ez nem igazán mozgatott meg, az adventi naptárra mindig úgy gondoltam, mint csokival töltött és alapvetően gyerekeknek való dologra. Ahogy azonban egyre többször futottam bele a felnőtteknek szánt verziókról szóló beszámolókba, úgy erősödött bennem a gondolat, hogy én is szeretnék egy ilyet!

Alapvetően a fun-faktor az, ami vonz az egészben: a gyerekes izgalom, hogy kapok valami apróságot, és az öröm, hogy ebből az izgalomból december minden estéjére jut egy csipetnyi. Maguk a termékek is érdekesek, persze, de a lényeg inkább az örömködés, ezért úgy határoztam, hogy nagy kedvenceim, mint pl. Diptyque és Jo Malone, a maguk 300 Euró feletti áraival idén is kimaradnak az életemből. Elég jól ismerem ezeket a márkákat, használom mindenféle terméküket, a kalendáriumaik valahogy nem vonzottak annyira, mint azt gondolni lehetne. 

Hosszas nézelődés és válogatás után végül a L'Occitane-nál kötöttem ki. Meséltem már többször, hogy az utóbbi másfél évben kezdtem igazán felfedezni ezt a márkát, (arcápolási termékek kivételével) sok mindenhez volt már szerencsém, és úgy gondoltam, a naptárukkal sem foghatok mellé, mert biztosan nem lesz benne sok olyasmi, amit egyáltalán nem szeretnék kipróbálni (vagy ami egyszerűen nem jó).

A webshopos linket ITT találjátok, de temészetesen az üzletekben is kapható, én az Allee-ban vettem tegnap este és még sok volt kitéve.  

Akit érdekel, pontosan mi is van lesz a dobozban, annak sajnos használnia kell a Google-t, én ugyanis nem bontottam ki az ablakokat a poszt kedvéért, mint azt sok blogger teszi (sőt, nem is néztem meg a doboz hátulján, hogy mik vannak benne, mert meglepetést szeretnék). Ezzel a poszttal nem egy review írása, hanem inkább az a célom, hogy felhívjam rá a figyelmeteket. Ajándéknak is szuper szerintem, de leginkább magunknak, és most még nem késő beszerezni akár ezt, akár egy másik fajtát.

A másik fajtára vonatkozóan összeszedtem pár tippet, olyan naptárakat, amik nekem nagyon tetszenek, hátha ti is kedvet kaptok valamelyikhez, de persze internet-szerte még sokkal többel találkozhattok, és ha van kedvenc márkátok, mindenképp érdemes utánanézni, ők készítettek-e idén ilyesmit, mert nagy rá az esély. 

Szóval további kedvenceim:

Estée Lauder, EUR 235
rendelhető: Selfridges, Boots UK

Clinique, EUR 74
rendelhető: Selfridges

NYX Cosmetics, EUR 68
rendelhető: Selfridges

FeelUnique, EUR 39 (ez csak 12 darabos!)
rendelhető: FeelUnique

The Body Shop, HUF 27000-től
rendelhető: The Body Shop

Clarins, EUR 105
rendelhető: Boots UK


Január elején be fogok számolni a L'Occitane-ról, mik voltak benne, vannak-e számomra újdonságok vagy olyan termékek, amiket a kipróbálás alapján meg fogok venni, de addig is nagyon várom a december elejét, amikor elkezdhetem a bontogatást! :-)

Üdvözlettel:
Piffeny