Office chic


A szeptember eleje sok családban egyenlő az iskolakezdéssel. Én gyerekként ebben egyetlen dolgot szerettem: az új papírárut és írószereket. Új füzetek, ceruzák és tollak, esetleg tolltartó, a tankönyvek pedig bekötve szép csomagolópapírba, és mindennek olyan "új" illata volt... Nem tudtam betelni vele.

Felnőttként sem tűnt el belőlem a szenvedély ezen dolgok iránt: ma is órákig tudok bolyongani egy jobb papírboltban, és előszeretettel halmozok fel szép jegyzettömböket, íróeszközöket, kicsit különlegesebb irodai kiegészítőket. Ennek az egyik oka az, hogy alapból rajongok mindenért, aminek van stílusa. Legalább ilyen fontos ok (illetve cél) viszont az is, hogy kellemes, csinos munkakörnyezetet teremtsek magamnak. Amíg egy irodában dolgoztam, a kolleganőim mindig nevettek pomponos végű ceruzáimon, szív alakú Post-It tömbjeimen, csillámos jegyzetfüzeteimen, aztán egy idő után azt vettem észre, hogy ők is beszereztek ilyesmiket. 

És ez nem is csoda. Az ilyen kellékek nagyon meg tudják fűszerezni a munkanapokat, és egyébként is úgy tapasztalom, hogy egy otthonosabb, klasszabb hangulatú íróasztal segíthet leküzdeni a néha feltörő munkaundort és a hatékonyságunkra is jó hatással lehet (akit további hatákonyságnövelő tippek érdekelnek, ITT olvashat róla egy korábbi posztot).

Arra gondoltam, legyen ez a szeptember eleje egy kicsit a mi "iskolakezdésünk" is olyan értelemben, hogy kapjunk magunktól egy-két klassz új stationery cuccot, amit a mindennapi munkavégzés során használni tudunk. Ebben szeretnék a segítségetekre lenni az alábbi kis összeállítással, ami a (jelenlegi) kedvenc termékeimet foglalja össze. Nagy részüket minden nap használom, néhányukat láthattátok már itt a blogon is, és voltaképpen ti adtátok az ötletet ehhez a poszthoz: gyakran kérdeztek rá a fotókon csak mellékesen feltűnő tárgyakra, ill. azt is mindig kéritek, hogy meséljek arról, hol szerzem be a kedvenc lakáskiegészítőimet, dekorációs kellékeket, "szép holmijaimat".

Nos, akkor ezt meg is teszem – ezúttal iroda-fronton, és méghozzá három kategóriában: papír- & írószer, kiegészítők, illetve dekoráció & tárolás. 
(1.) Eat Cake for Breakfast - ceruzák arany felirattal
MACARONS AND MIMOSAS @ ETSY

(2.) Aranypöttyös spirálfüzet
KATE SPADE @ SELFRIDGES

(3.) Letéphető levendulás jegyzettömb
CURIOPRESS @ ETSY

(4.) Fekete-arany pöttyös jegyzetkönyv
SUGAR PAPER @ SELFRIDGES

(5.) Eat Cake for Breakfast - jegyzetkönyv arany felirattal
KATE SPADE @ AMARA

(6.) Asztali to do-lista egy hétre
RIFLE PAPER CO. @ PAPERMASH

(7.) Like a Boss  - ceruzák arany felirattal
MACARONS AND MIMOSAS @ ETSY(1.) Aranymintás bögre
REIKO KANEKO

(2.) Aranykaktuszos iPhone tok
THE MAD CASE @ ETSY

(3.) Aranycsíkos thermo pohár
KATE SPADE @ SELFRIDGES

(4.) Tolltartó ananász 
ANTHROPOLOGIE

(5.) Makaron formájú radírok
LADURÉE @ AMARA

(6.) Arany tűzőgép
KATE SPADE @ AMARA

(7.) Retró asztali telefon

(8.) Masni alakú gemkapocs
KATE SPADE @ AMARA
(1.) Fa irattartó 

(2.) Bonjour - arany nyomatos dekorkép
WHITE TURQUOISE CO. @ ETSY

(3.) Fém tárolókosár
H & M HOME

(4.) Papír tárolódobozok
HAY @ CONNOX

(5.) Arany zebramintás dekorkép
MISS POPPY DESIGN @ ETSY

(6.) Márványtálca az apróságoknak
HAY @ CONNOX

(7.) Akril asztali tárolók és rendszerezők (végtelen számú elrendezéssel és méretben)
MUJIRemélem, tetszett nektek ez a kis összeállítás. Mindenkit arra biztatok, vigyen egy kis stílust a munkakörnyezetébe (is), de azért arra vigyázzunk, hogy ne essünk túlzásba a sok arany meg tarkabarka kiegészítővel, mert könnyen Doktor Szöszivé válhatunk :-). Tárgyalásra, komolyabb megbeszélésre pedig egy konzervatív színű noteszt és egy szép golyóstollat javaslok (én egy Moleskine-t és egy Mont Blanc-t használok), mert ez kelt profi benyomást...

Üdvözlettel:
Piffeny