Őszi wishlist


Nem is vitás, hogy a tegnapelőtt érkezett hűvösebb időjárás nagyon jólesett nekem. Egyszerűen azért, mert őszies, és én imádom az őszt! Lehűlt a lakás és főleg éjjelente csípős a levegő - eszméletlenül élvezem, hogy állig betakarózva alhatok a nyitott ablaknál! Napközben előkerült egy vékony kardigán, amikor a városba mentem, és tegnap este egyenesen odáig jutottam, hogy teleengedtem a kádat és habfürdőt vettem :-). De sajnos nem tart már sokáig a mámor, az előrejelzések szerint újra melegszik majd az idő, és ennek én nem annyira örülök, mégpedig azért, és ezt persze tudtam magamtól is, hogy ez a hűvösség csak átmeneti volt és sajnos még nincs itt az ősz....

Viszont ebben a pár napban annyira belelovaltam magamat az őszi hangulatba, hogy az online és valós üzletekben nézelődve már automatikusan az őszi dolgok felé fordultam. Nem volt nehéz, hogy pillanatok alatt összeálljon a fejemben (és a noteszomban is) egy őszi kívánságlista, amiről úgy gondoltam, megosztom veletek is - ez következik tehát a folytatásban. 


( 1. ) táska / LOUIS VUITTON
Öltözködésben ikonikus darabokat szeretek gyűjteni, ezek azok, amikre szívesen adok ki pénzt. A Louis Vuitton Lockit nevű modellje, ami ebbe a listába is belekerült, régóta a figyelmem középpontjában van. Mondhatjuk, hogy nagyjából 10 éve, és ezzel a legelső dizájnerdarab volt, amire elkezdtem vágyni. Azóta nem kevés luxustáskát vettem már, és hogy ezt mégis miért nem, arról majd talán egyszer máskor mesélek nektek. Az első ezen a listán, mert idén őszre ezt az univerzálisan kihasználható szürkésbézs darabot kívánom magamnak, de nagyon... 


( 2. ) szempillaspirál / CHANEL
A Chanel Le Volume spirálját egyszer nagyon régen próbáltam már (vagy valami hasonló nevű változatot), és emlékszem, szuper volt használni. Abszolút a kis, hétköznapi luxus része tud lenni egy ilyen sminktermék, biztosan be fogom szerezni őszre.


( 3. ) pulóver / ISABEL MARANT
Zseniális! Én nagyon szeretek garbónyakú pulcsit hordani bőrdzseki vagy télikabát alá, de őszintén szólva az ujjrész sokszor csak útban van, felgyűrődik és amúgy sincs rá szükségem (melegítés szempontjából). Ez a meseszép, vastag kötött minta amúgy is kedvencem, szóval muszáj lesz levadásznom ezt a darabot, mert minden egyben van benne!


( 4. ) rúzs / BURBERRY
Egy ilyen rúzs szintén az everyday luxuries-kategória, mint a Chanel szempillaspirál. Időtlen idők óta vágyom már Burberry-sminkekre, és mivel most eléggé ki is fogytam a rúzsokból, az hiszem, bátor leszek és berendelem ebben a kellemesen őszies mályva színben (81 - Garnet).


( 5. ) arctisztító balzsam / DIPTYQUE
Hogy rajongok a Diptyque-ért, az nem titok, és bár ők illatgyertyában és parfümben ászok, azért a testápolási termékeik sem rosszak. Az utóbbi hónapokban nagyon rákattantam az arctisztító balzsamokra, ezt is muszáj lesz tehát kipróbálnom, mert biztosan fantasztikus!


( 6. ) öntöttvas főzőedény / LE CREUSET
Az ősz és a tél nálunk a komoly, lassú tűzön főtt marhahúsos raguk ideje (is). Mind közül abszolút kedvencünk a boeuf bourguignon, amihez elengedhetetlen egy hatalmas, öntöttvas edény. Én eddig egy olcsóbb Ikeásat használtam, és az az igazság, hogy teljesen jól elkészült benne az étel, de a Le Creuset az öntöttvas edények Mercedese, úgyhogy most erre spórolok :-). Arról nem is beszélve, milyen jól néz ki - ilyen pirosat szeretnék!


( 7. ) fém tárolókosár / H & M HOME
Egyre jobban tetszenek az ilyen réz- és aranyszínű fém kosarak, nagyon dekoratívak, habár vannak kétségeim afelől, mennyire praktikusak (porosodás szempontjából). Mindenesetre most van 2-3 hely a lakásban, ahova elkelne egy-egy darab, és ez a H&M Home-os pont jó lenne méretben is!


( 8. ) balerinacipő / TORY BURCH
Tavaly ősszel rákaptam a szűk farmer - hatalmas kötött pulcsi - balerinacipő hármasára. Nagyon csinos, sikkes és praktikus. Ehhez keresek idén őszre új cipőt, és mint az első tételnél említettem, szívesen költök ikonikus darabokra, mint ez a Tory Burch-pár is. Nagyon puha bőrből készül, sajnos legutóbb Bécsben járva nem volt a méretemben, de hamarosan újra megyünk, szóval remélem.... ;-)


( 9. ) 2017-es naptár / SMYTHSON
Lassan itt az ideje gondolni a jövő évre is. Én október végétől kezdve már szoktam használni a következő évi naptárat, mert sok mindent kell vagy tudok már olyankor is beleírni. Egy Moleskine és egy Louis Vuitton van nálam forgalomban, mindkettő zsebméret, de nemrég arra gondoltam, jövőre összevonom a kettőt és veszek egy A5 méretet. 
És akkor eszembe jutott az angol Smythson, ami 1887-es alapítása óta készít luxusminőségű stationery termékeket: írószereket, papír- és bőrárukat - többet között az angol királyi családnak, de politikusoknak és más hírességeknek is.
Nálam most ez, illetve egy másik naptár van még versenyben a jövő évért – be fogok számolni arról, melyik mellett döntöttem végül! 


Wishlist ode vagy oda, ősz után vágyakozó hangulatom ellenére azért még szeretném kiélvezni a nyár adta örömöket, amíg lehet, mert pl. lemaradásban vagyok az éves görögdinnye-adagommal :-), hullócsillagot sem láttam még idén (pont a mai éjszaka ígérkezik különben nagyon látványosnak!) és a 101-es listámon is vannak tételek, amikre most lenne még lehetőségem, mielőtt lejár a határidő...

Akármely évszak is a liebling számotokra, mindenképp azt ajánlom, hogy tegyetek ti is így és (átvitt és valós értelemben is) lubickoljatok a nyár utolsó heteiben, mert nemsokára tényleg itt az ősz!

Üdvözlettel:
Piffeny