Újabb 17 dolog, amit nem tudsz rólam!


Tavaly szeptemberben elárultam nektek 11 apró kis titkot magamról, olyasmiket, amikről addig még nem volt szó itt a blogon. Nagyon lelkesen fogadtátok, de egyébként a személyes posztokat én is nagy örömmel írom: szeretek ezt-azt megmutatni magamból akkor is, ha azok csak apró, lényegtelennek tűnő dolgok, tulajdonságok, szokások.

De mivel pont az ilyen apró részletektől leszünk különbözőek és egyediek, nagyon fontosnak tartom őket. Sajnálom, hogy a "nagy" és híres külföldi bloggerek körében, akiket követek, mostanság már nem divat a "random facts about me"-típusú bejegyzés, mert én nagyon szívesen olvasom ezeket. Közelebb visz hozzájuk, emberibbé teszi őket, izgalmasnak tartom. Ehelyett a posztok 80%-a reklám: "szponzorált", meg "együttműködés", és ez is megérne egy eszmefuttatást, hogyan lett az egész bloggervilágból szép lassan üzleti vállalkozás, és vajon szolgálja-e ez a változás akár csak egy kicsit is az olvasók javát... (vagy csak a bloggerekét és a cégekét?)

Ez is az oka annak, hogy én itt kizárólag személyes tapasztalatokról számolok be. Itt soha nincs fizetett reklámposzt és soha nem szerepel a gyártótól ajándékba / tesztelésre kapott termék. Elsődleges számomra, hogy csak olyasmikről írjak, amit tényleg szeretek, ami bevált, amiben hiszek és amit én magam vásároltam meg azért, mert érdekelt, mert akartam.
Hiteles szeretnék lenni és maradni, és legyen ehhez egy újabb lépés a mai poszt – 17 dologgal, amit még biztosan nem tudsz rólam!

Üdvözlettel:
Piffeny01 |  Szeretek vezetni, de csak automata váltós autót, manuálisat ugyanis nem tudok.

02  |  És ha már a vezetésnél tartunk: nem tudok parkolni sem. Egyáltalán nem. Tolatva meg pláne nem. Ezért van a kocsimban önbeparkoló-rendszer, de hiába, mert még így is utálom a műveletet.

03  |  Egyébként rajongok a jó kocsikért, főleg a nagy SUV-ok és az amerikai "muscle car"-ok hoznak lázba.

04  |  Több, mint 10 évig festettem a hajamat, voltam mindenféle színű, de pár éve elegem lett az egész macerából és visszatértem az eredeti hajszínemhez (ami a világosbarna). Kitűnő döntés volt, mert megállapítottam, hogy mind közül ez áll a legjobban, és azóta eszembe sem jutott, hogy újra festetnem kellene. 

05  |  Kedvenc cukrászdai fagyim: pisztácia. Sajnos kevés helyen készítik jól.

06  |  Zenében sok stílust szeretek, de ami nagy kedvencem, és amin az emberek általában meglepődnek, hogy imádom a hip-hop-ot és a rapet: nagy kedvencem Jay-Z, Kanye West, 2Pac, Notorius B.I.G, Fat Joe, Lil Wayne, Eminem...  #notashamed

07  |  A suliban nagyon rossz matekos voltam, és úgy általában a reál tárgyak igen távol állnak tőlem, ennek megfelelően a legprimitívebb logikai játékok és feladványok is kifognak rajtam. Azok is, amiket egy ötéves is megold.

08  |  Legkedvesebb ruhadarabom a farmer. Rengeteg van belőle. Ha találok egy fazont és színt, ami tetszik és jól is áll, kettőt-hármat is veszek belőle, és aztán levágatom őket különböző hosszúságúra attól függően, milyen cipővel akarom hordani (balerina, tornacipő, magassarkú, téli cipő, stb.).

09  | A pirítóst nem forrón, de még csak nem is melegen szeretem, hanem akkor, ha már kihűlt.

10  |  Tévé-kapcsolgatás közben eléggé le tudok ragadni a TV-Shop adásoknál. Szinte hipnotizálva nézem, mert lenyűgöz, hogyan próbálnak ennyi szemetet vonzóvá tenni és ilyen drágán eladni az embereknek.

11  |  A legelső zenei CD-lemez, amit megvettem (még 1998-ban...), a Baz Luhrmann-féle Rómeó és Júlia c. film soundtrack albuma volt.

12  |  És ha már itt tartunk, a legelső DVD-lemez pedig a Titanic c. film volt.

13  |  ... hiába, imádom, imádom Leot! :-) Bruce Willis mellett ő a kedvenc színészem, Bruce a féloldalas, kisfiús mosolyáért ;-), DiCaprio pedig az elvitathatatlan tehetségéért.

14  |  Ki nem állhatom a mazsolát. Minden sütiből, sőt, a puncsfagyiból is kipiszkálom.

15  |  Keményvonalas Twilight-rajongó vagyok. Imádom a filmeket és a könyveket is, megnéztem a témával kapcsolatos összes dokut és így készült-filmet, ami csak fellelhető, és megvettem az összes képes albumot, amit csak kiadtak róla...  #teamedward

16  |  Nem olvastam a Harry Pottert, és nem is tervezem.

17  |  Kilenc éves koromban szerelmes voltam David Hasselhoffba! Még egy rajongói klubba is beléptem, amire az akkor igen népszerű 100 x Szép tinimagazin apróhirdetései között bukkantam rá. A klubban mindössze ketten voltunk az alapító lánnyal (ez sokat elmond szerintem :-), és levél (mármint kézzel írt, postai levél...) útján tartottuk a kapcsolatot, cserélgettünk újságokból kivágott fotókat és "bennfentes" infókat rajongásunk tárgyáról.