Ohh-morovicza


Keményvonalas beauty-rajongóknak biztosan nem kell bemutatnom mai posztunk főszereplőjét: az Omoroviczát, ezt a magyar alapítású luxuskozmetikai márkát, ami világszínvonalú termékeihez fő hatóanyagként magyar gyógy- és termálvizeket és hévízi iszapot használ fel, amik mind igen gazdagok értékes ásványi anyagokban. Kínálatukban különleges összetevőket (arany, gyémánt) tartalmazó készítményeket is találunk, ezek már valóban a bőrápolás legmagasabb szintjét jelentik. Termékeiket, test- és arckezeléseiket a világ számos luxus üdülőhoteljében és spa-jában megtaláljuk New York-tól kezdve Dubajon át egészen a Seychelles-szigetekig.

Engem eddig valahogy elkerült ez a márka, mármint kipróbálás-szinten, de ha olvastam róla valahol (jellemzően külföldi oldalakon), kizárólag pozitív véleményeket, ódákat, magasztaló beszámolókat. Emiatt aztán egyre jobban birizgálta a fantáziámat. 

Pár hónapja –egy gyógyszer mellékhatásaként– a szokottnál is szárazabbra fordult a bőröm. Iszonyúan feszült, kipirosodott, irritált volt, korábbi puhasága, rugalmassága eltűnt, és én szó szerint nem éreztem jól magamat benne. Kénytelen voltam változtatni az addigi arcápolási rutinomon és néhány termék helyett újat beszerezni. Hosszasan böngésztem az interneten, olvasgattam összetevőkről, próbálgattam budapesti és bécsi szalonokban – és ezútal már az Omorovicza sem maradhatott ki a körből.

A mai posztban 5 + 1 Omorovicza-terméket szeretnék nektek megmutatni. Ezeket nagyjából másfél hónapja használom, és tiszta szívből tudom őket ajánlani nektek is - a folytatásban kiderül, hogy miért szerettem beléjük!


Elöljáróban annyit elmondanék, hogy az Omoroviczánál nem az arckrémekre, hanem az extrább "kiegészítőkre" koncentráltam, mert azt vallom, a drága luxuskozmetikumok közül főleg ezeket érdemes megcélozni. Ezekben biztosan koncentráltan van hatóanyag és a hatásuk is sokkal látványosabb, mint egy sima hidratálókrémé (legyen az akármilyen drága is).

A keresgélés közben kifejezetten figyeltem arra, hogy a leendő termékekben ne legyen szárító hatású alkohol, továbbá mentesek legyenek káros anyagoktól (parabének, kőolaj-származékok, szilikon, szintetikus színező- és illatanyagok, stb., stb., a lista elég hosszú), illetve, hogy a cég ne végezzen állatkísérleteket. Az Omorovicza természetesen átugrotta a lécet és még túl is teljesítette az elvárásaimat. 

Miután a neten kiműveltem magam a termékeikből :-), ellátogattam az Andrássy úti flagship store-ba. Maga a szalon gyönyörű: elegáns, letisztult, luxust sugalló. Mindkét tanácsadó hölgy, aki segédkezett, nagyon kedves és hozzáértő volt, érződött, hogy alaposan ismerik az összes kencét, pontosan tudják, melyikben milyen összetevő van, azok milyen bőrre valók és milyen hatásuk van, és tisztában vannak a különböző bőrtípusok igényeivel is.

Egyetlen kritikát tudnék csupán megfogalmazni, amit nem tartok helyénvalónak: az egyik (kb. velem egykorú) tanácsadó hölgy szinte kapásból letegezett. Ez elmegy az ikeában, de egy ilyen színvonalú üzletben nem. Egyébként nagyon kedves és előzékeny volt, és ezen kívül semmi rosszat nem tudok elmondani, ezt viszont hibának tartom.

No de lássuk akkor, melyek azok az Omorovicza-termékek, amik rabul ejtettek!_______________________

HIDRA OLVADÓ ARCTISZTÍTÓ
_______________________ 

Erről a termékről olvastam a legtöbbet külföldi bloggereknél, és ami már a neten keresztül megfogott, az a csodás kék szín volt! Eszmétlen gyönyörű, ráadásul élőben még szebb, mint a fotókon. Számomra tisztaságot, frissességet sugall csakúgy, mint az illata.


Arctisztításkor ezt a gél állagú, selymes, könnyed krémet először eloszlatjuk a száraz bőrön, amitől nehézzé, olajszerűvé alakul. Első használatkor kicsit meg is ijedtem: hogy fogom én ezt lemosni??? De aztán vízzel vegyülve csodás, tejszerű állagot vesz fel, és ekkor már semmi nehéz olajosság nem érződik rajta. Langyos vízzel is nagyon, de nagyon könnyen lejön, és hibátlanul jön vele együtt minden smink is: alapozó, rúzs, spirál, és minden kosz és por, ami a nap folyamán az arcomra rakódott.


Arctörlés után csodás, puha és hidratált bőr a végeredmény, ezt biztosan megtartom forever! Ajándékba is tökéletes, mert minden bőrtípusra használható, igazi luxustermék, használata lélekderítő, mini spa-élmény akár a legcsúnyább hétköznapokon is!

Pár hete a májusi kedvencek között meséltem egy új Estée Lauder arctisztító balzsamról (Advanced Night Micro Cleansing Balm), ami az Olvadóhoz hasonló elven működik. A tégelyben az EL nagyon sűrű állagú, az Omorovicza lazább, inkább gélszerű, a versenyt mégis ő nyeri: felkenés közben sokkal gazdagabbnak, sűrűbbnek érződik, mint az EL, a bőröm is puhább, elégedettebb a használata után és kevesebb is elég belőle, hogy tiszta legyen a bőröm. 
Ennek ellenére azt mondom, hogy a Lauder is egy klassz termék, jó használni és prímán lehozza az összes sminket, továbbra is ajánlom nektek. ______________

OMOROESSENCE
______________

A márka viszonylag új terméke ez az alkoholmentes hidratáló és bőrelőkészítő esszencia, amit arctisztítás után kell finoman a bőrbe ütögetni. Nagyon könnyű, vízszerű állaga van, pár (5-6) csepp is elég belőle, biztosan iszonyú sokáig elég lesz (ez egyébként minden termékre elmondható). Én azonnal a rajongója lettem, és el is mondom, miért.

Nagyon szép a csomagolás (erről még később bővebben), de iszonyú nehéz volt 
fotózni ezeket a fehér alapon ezüstmintás üvegeket...


Ennek az esszenciának a fő funkciója a bőr fiziológiás egyensúlyának visszaállítása, megerősítése, és előkészítése a szérum & arckrém felvitelére, de én mégis inkább az azonnali, látványos hatás miatt szeretem. Felvitele után a bőr szinte azonnal "kifeszül", tonizált lesz, viszont mindenféle száraz, húzódó érzés nélkül. Gyanítom, ezt (többek között) a benne levő tejsavnak köszönhetjük, ami enyhén hámlaszt & hidratál is, így a végeredmény puha, rugalmas, de feszes bőr.
Tartalmaz még urea-t és glicerint is, ami szintén áldás száraz bőrömnek.


Egyébként zsíros bőrűeknek önmagában is elég lehet hidratálásra (krém nélkül), különösen a nyári hónapokban; én azért használok fölé hidratálót.


_______________________

MAGYAR KIRÁLYNŐ PERMET
_______________________

A márka ikonikus terméke. A nyugati világ első feljegyzett parfümje ihlette, amit valamikor a 14. század vége felé készítették Pias Erzsébet magyar királyné számára. Jelen permetünk kellemes, friss virágillatú (összetevői között rózsát, narancsvirágot és zsályát találunk), nem tolakodó, nagyon enyhe és kifinomult, gyorsan el is illan – hiszen nem is az illat a termék lényege.


A permetet napközbeni arcfrissítésre ajánlják, és azért vásároltam belőle, mert a korábbi években mindig ásványvízzel fújkáltam az arcomat frissítés gyanánt (főleg a mostanihoz hasonló, melegebb időkben). Arra gondoltam viszont, hogy ez most nem olyan jó ötlet, hiszen, mint tudjuk, a víz szárít, nem kellene tehát az amúgy is száraz bőrömet tovább gyötörni vele.

Ez a permet nagyon könnyű és pillanatok alatt felszívódik, semmiféle ragacsos érzetet nem hagy maga után, csak feszes, üde bőrt. Egy hosszú nap vége felé bámulatos módon kelti új életre a kissé már megfáradt, "töredezett" sminkemet, ezért –nehéz üvegcsomagolása ellenére– én viszem magammal a táskámban is. Szoktam fújni belőle délutáni sminklemosás után is, amikor még nem akarom feltenni az esti hidratálót - nagyon kellemes, megnyugtatja és azonnal hidratálja a bőrt.__________________

TÁPLÁLÓ KÉZ KEZELÉS
__________________

Ó, a kézkrémek és én... nagy a szerelem, ti ezt már jól tudjátok rólam! :-) Természetes tehát, hogy most sem bírtam ellenállni.

A bevezetőben említett bőrszárazság sajnos nem korlátozódott az arcomra. Ha volt elvétve egy-egy nap, amikor a nagy rohanás közben kimaradt a kézkrémezés, olyan száraz lett a kézbőröm, hogy ezernyi apró seb esett rajta papírszélektől vagy más, picit is durvább szélű tárgyaktól (mint pl. egy joghurtospohár). Egyszerűen hihetetlen volt.


Na, ez a kézkrém rendbetett, de tisztességesen. Gazdagon tele van nyomva C-vitaminnal, barack- és szilvaolajjal, shea vajjal, az illata isteni, az állaga teljesen ideális és gyorsan felszívódik. Jelenleg ez a favorit nálam, amióta megvan, 1-2 alkalommal használtam csak másik kézkrémet, ez annyira jó. Egyébként az illata (ha jól sejtem, a benne levő baracktól) nagyon hasonlít a Diptyque kézkrémére.


______________________

TÖKÉLETESÍTŐ AJAKBALZSAM
______________________

Ez volt a bónusz. Teljesen felesleges, hiszen tele vagyok félig elhasznált ajakírekkel és -balzsamokkal, ráadásul a szám volt az egyetlen testfelületem, amire nem terjedt ki az extrém szárazság, mégis: nem bírtam otthagyni.

A szalonba úgy érkeztem, hogy volt rajtam rúzs, de mire odaértem, kicsit már megkopott. Ezt a balzsamot rákenve viszont feléledt a szín, az enyhe csillogás kiemelte az ajkaimat, és ami külön jó benne, hogy (az átlag szájfényektől és balzsamoktól eltérően) ez egyáltalán nem ragad. Semennyire.


Önmagában viselve is gyönyörű, a benne levő eukaliptusz enyhén bizserget és ad egy kis természetes pirosságot az ajkaknak. Egyetlen hátránya, hogy tégelyes kiszerelésű, ezért napközben jövet-menet nem túl praktikus (habár én most éppen hordom magammal...). Nagyon klassz kis termék, ajándéknak szintén kiváló lehet!


__________________________

BAGATELLE DE GABRIELLE PARFÜM
__________________________

Vásárlásomkor két ajándékot is kaptam a szalontól. Az egyik egy arckezelés volt, ami (egy állandó promóció keretében) minden 50.000 Ft feletti vásárlás esetén jár ajándékba (ezt az összeget egyébként nem olyan nehéz elérni; az egyes termékek áráról az Omorovicza weboldalán tájékozódhattok).

A másik ajándék (a vásárlásomkor épp futó akció részeként) egy parfüm volt, mégpedig a Bagatelle de Gabrielle, ami a márka egyetlen parfümje, és ez az a +1 termék, amit a bevezetőben említettem.


Magamtól biztosan nem jutott volna eszembe, hogy megvegyem, de így nagyon örültem neki. Annál is inkább, mert az illata friss, könnyed, virágos, pont, amit én szeretek! Narancsvirág, frézia, gyöngyvirág, tubarózsa és levendula alkot benne tökéletes harmóniát, és bár a nagykedvenc Diptyque-et nem üti ki a nyeregből, pár használat után ezt is megszerettem. Az sehol nem derült ki, milyen koncentrációról van szó, de meglepően tartós a bőrömön (ami nálam ritkaság).Végezetül pár szó a termékek csomagolásáról: a külcsín minden esetben méltó a márkához, legyen szó akár a tégelyekről, flakonokról (minden súlyos üvegből), akár a kézre álló, műanyag tubusokról. Letisztultság, egyszerűség, elegancia. Minden könnyen nyílik és záródik, minden terméken magyarul is olvasható a név és ott van rajta a gyönyörű, stilizált pávatoll, ami a márka logója. A dobozok belsején is visszaköszön a pávatoll-minta, nekem nagyon tetszik!Remélem, kedvet kaptatok hozzá, hogy kiróbáljátok a márkát. Magas árfekvésük ellenére azt gondolom, abszolút megérik a befektetést, egyrészt a használatuk egy álom, pont az a mindenkinek kijáró, hétköznapi luxus, amiről nemrég volt szó, másrészt minden minőségi, valódi hatóanyagokban gazdag termék, amivel a bőrünket ápoljuk, hosszútávon busásan megtérül.

Habár a cég weboldaláról, ill. külföldi beauty-webshopokból is rendelhettek, első körben mégis egy személyes látogatást ajánlok az Andrássy úti szalonba. Ez kiváló beauty-program is lehet, de a fő indok inkább az, hogy ott mindent ki tudtok próbálni és a tanácsadók segítségével ki tudjátok választani a bőrtípusotoknak leginkább megfelelő termékeket (engem pl. 3 dologról is lebeszéltek, amiket előre kinéztem) - azt hiszem, ez ilyen árfekvékvésű kencéknél nagyon nem mindegy!

Üdvözlettel:
Piffeny


UI: a férjemet is megleptem egy kis aprósággal, mégpedig egy Nyugtató Borotvakrémmel. Ez szintén olyasmi, amit nagyon ajánlok. Az én minden újdonságot kétkedve és kritikusan fogadó férjem már az első használat után megszerette. Nagyon jól siklik rajta a borotva, kitűnően hűsíti és nyugtatja a bőrt. Az illata is üde és tartós (enyhe mentol és valami friss gyümölcsösség), és azt is észrevettem, hogy amióta ezt használja, sokkal puhább, hidratáltabb bőre, szóval ha esetleg ti is szeretnétek valamivel kényeztetni kicsit a párotokat, ez egy kiváló luxusmeglepetés lehet!