Cocktails at Piffeny's • Málnás prosecco


A mai napra egy málnás italötlettel készültem, hiszen már szezonja van, és a málna nem csak magában nagyon finom, de szerintem kitűnő frissítőket lehet belőle készíteni (gondoljunk csak a nagyi málnaszörpjére! :-). Nemrégiben volt szó a málnás limonádéról, alkohol-fronton pedig tavaly mutattam egy vodkás változatot. Ezúttal habzóborral kombináljuk, ettől sokkal könnyedebb, szinte már üdítőszerű, igazi "lányos" italt kapunk.

Vendégvárónak is tökéletes, aperitif gyanánt, de (mint a legtöbb ital, amit megmutatok) ez is feldob egy teraszon töltött, beszélgetős, nyári szombat estét. Az elkészítése is végtelenül egyszerű, nem kell semmit előkészíteni, pürésíteni, megfőzni hozzá, úgyhogy nem is merem receptnek hívni, inkább csak ajánlónak: próbáljátok ki és élvezzétek a nyarat!
Hozzávalók:

málna
málnaszirup (Monin)
mentalevelek
egy üveg habzóbor*

* én most elkövettem azt a hibát, hogy figyelmetlenségből édes proseccot vásároltam, és sajnos nem is tett túl jót az italnak. Inkább a szárazat javaslom, akkor is, ha magában nem szeretitek a száraz pezsgőt / bort. 

Így készül:

Minden pohárba öntünk egy kevés málnaszirupot - legyünk viszont óvatosak az adagolással, hogy ne legyen túl édes és mű a végeredmény. Poharanként 1 kávéskanál tökéletes.

Dobunk bele pár mentalevelet és felöntjük a habzóborral. Egy hosszú kanállal óvatosan megkeverjük, teszünk bele málnát (mehet bőségesen!) -  és elkortoljuk.

Csirió!