Kérdések & válaszok


Rengetegen kitöltöttétek a blogszülinapos kérdőívet; ezúton és még egyszer (és most már utoljára :-) köszönöm külön-külön mindenkinek az időt, amit rászánt erre. Jelezném azt is, hogy az ajándékcsomag is eljutott a nyerteshez (akivel abban állapodtunk meg, hogy a keresztnevét kiírom: Hanna), és nagyon boldog volt vele.

A kérdőívben szerepelt egy pont: Van olyan téma, amiről szívesen olvasnál még többet a blogon? Bevallom, az erre adott válaszokat nagy izgalommal olvastam. Mindig arra törekszem ugyanis, hogy olyan témákat hozzak, ami érdekel benneteket - mindvégig szem előtt tartva persze azt, hogy elsősorban a számomra fontos, engem is érdeklő dolgokról írjak, illetve arról, amit valóban szeretnék is megmutatni az életemből.   

Az említett pontban sok olyan témát vetettetek fel, amikről külön posztot tervezek majd, de érkezett pár konkrét kérdés is, amiket viszont néhány mondatban meg tudok válaszolni. Ráadásul ezeknek egy része nem is új keletű: az elmúlt 2 évben előkerültek már e-mailben vagy kommentek között.

A mai bejegyzést tehát nekik szentelem és ezúttal megválaszolok sok gyakran ismételt kérdést Piffeny-vel kapcsolatban!  :-)


Mivel foglalkozol, mi a munkád? 
8 éve a férjemmel közös vállalkozásainkban dolgozom, melyeknek (sajnos) semmi közük nőies témákhoz, divathoz, stílushoz, szépségápoláshoz, még a kreativitáshoz se nagyon, tehát voltaképp semmihez, amiről itt a blogon szó van. Fő megélhetési forrásunkat műszaki területen tevékenykedő mérnökcégeink, ill. az ezekhez kapcsolódó szolgáltató cégeink adják.


Mit jelent a "Piffeny"? Honnan jött, és miért pont ez a név? 
A név a Tiffany-ból jön, és ez talán nem meglepő számotokra, hiszen ti már mind jól tudjátok, hogy a cég nagy rajongója vagyok. Sosem szerettem azonban egy az egyben átvenni neveket és (nicknévként) pontosan eredeti formájukban használni őket, ezért gyakran játszom a betűkkel, gyakran ferdítek el szavakat. Így volt ez a Tiffany-val is, amiből egyszer csak megszületett a Piffeny. Felírtam, gondoltam, egyszer még jó lesz valamire :-).

Használni akkor kezdtem, amikor 3 évvel ezelőtt regisztráltam az Instagramra. Időközben hozzámnőt, megszerettem és egy évvel később adta magát, hogy a blogom neve is ez legyen.


Lehet majd valamikor újra kommentelni a blogon? 
Ezt nagyon sokan hoztátok / hozzátok szóba. Higgyétek el, értem és megértem, hogy ez sokaknak hiányzik. A mai világ ráadásul arról is szól, hogy az interneten mindenhol elmondjuk a véleményünket, hozzászólásra csábítanak fórumok, blogok, hírportálok cikkei, a Facebook, az Instagram, stb. Nem mondom, hogy soha többé nem tudtok már nálam kommentelni, de egyelőre (belátható időn belül) nem tervezem ennek visszaállítását.


Miért nem posztolsz gyakrabban fotókat az Instagramra?
A válasz nagyon egyszerű: a blog indulása óta nincs időm és energiám még arra is.
Ezenkívül a valóságban, a hétköznapjaimban én sokkal kevésbé élek a social media szorításában bűvöletében, mint úgy általában a körülöttem levő emberek és a társadalom.


Lesznek-e a blogon outfit-posztok?
Anélkül, hogy bárkit is megbántani szándékoznék: rengeteg suta, fantáziátlan outfit-blogba és fotóba futok bele internet-szerte. Na és vannak persze brilliánsak is, amiken átsugárzik, átragyog a személyiség, a stílus, a kreativitás.

Ez a jól látható minőségi különbség mutatta meg nekem, hogy az outfit-fotózás és a modellkedés is olyasmi, amit vagy nagyon jól érdemes csinálni, vagy sehogy (már amennyiben valódi inspirációnak szánjuk, nem pedig magamutogatásnak vagy tartalomkitöltésnek). Én úgy érzem, és a visszajelzések is azt mutatják, hogy tárgyfotózásban jó vagyok, láthatón fejlődök és szeretnék még jobb lenni. Nem forgácsolnám szét az erőmet és tehetségemet olyasvalami kedvéért, ami ráadásul nem is egy szívemhez közel álló téma. 


Tervezed, hogy még több személyes poszt lesz a blogon?
Ezen a téren pozitív válasszal szolgálhatok, mivel ez az én szándékaimmal is egyezik. Több személyes téma is szerepel a blogos ötletlistámon, csak a megírásuk / ütemezésük időbe telik. Ugyancsak tervben van sok életmód-poszt, tippeket adó, életvezetési bejegyzés, kitartás tehát, a műfaj rajongóinak érdemes maradni! :-)


Milyen a viszonyod a gyerekekkel, szereted-e őket, ill. van-e nektek?
Erről még valóban nem volt szó a blogon, és túl sok szó ezután sem lesz. Bár alapból azt gondolom, ez egy igen személyes téma, de a kérdésfeltevések intelligensek voltak, úgyhogy válaszolok: nincs gyerekünk, és ez az "állapot" kizárólag a kettőnk tudatos döntésének következménye. Más szavakkal: mi nem szeretnénk gyereket. Egyikünk sem, és soha nem is szerettünk volna, sem a közös, sem a korábbi kapcsolatainkban. Talán ezért is találtunk ilyen jól egymásra.
Egyébként jól elvagyok a gyerekekkel, nincs "bajom" sem velük, sem azokkal, akiknek van gyerekük (ez fordítva nem mindig igaz sajnos...), de én nem szeretnék.
Az életem boldog, teljes és számomra tökéletes így.


Hogyan ápolod a körmeidet? 
Ezúton köszönöm mindenkinek a kezeimmel, körmeimmel kapcsolatos bókokat.
Korábban az Essie lakkok nagy rajongója voltam, de szűk egy éve visszatértem a géllakkokhoz, egészen pontosan egy márkához, minden géllakkok atyjához: a CND Shellac-hoz. 

10-11 naponta járok egy olyan manikűröshöz, aki kizárólag ezekkel az anyagokkal dolgozik, a teljes színválaszték megtalálható nála, ill. szeret kísérletezni 2 különböző szín egymásra festésével (amivel csodás árnyalatok jönnek ki, rajtam többnyire ilyen látható),
plusz manikűrben is igen erős.
A 10-11 nap talán sűrűnek mondható, és nem is a lepattogás miatt szükséges (ez a márka nekem nagyon bevált), hanem azért, mert a feltűnően lenőtt lakkozást igénytelennek tartom.

A körömápoláshoz tartozik még a rendszeres kézkrém-használat, kedvenceimet meg is mutattam egy külön posztban. 


Fel tudnád tüntetni a receptekben az alapanyagok beszerzési helyét? 
Már folyamatban van, hogy végignézem az összes eddigi receptes posztot és mindegyiknek a végét kiegészítem egy listával azokról hozzávalókról, amiknek a beszerzése macerás lehet, és megadom, én hol veszem őket, a jövőben pedig a recepteknél figyelni fogok erre.
Addig is bevásárlási szokásaimról ebben a bejegyzésben olvashattok bővebben! 


Melyik az az ország / város, ahova feltétlenül szeretnél elutazni az életben?
Mik a következő úticéljaitok?
Szeretnék egyszer 2-3 hónapot eltölteni Amerikában és keresztül-kasul beutazni az országot. Ez számomra a dédelgetett "álomvakáció", komoly listám van a meglátogatni kívánt helyekről! :-)
Erre viszont biztosan nem lesz időnk soha, ilyen hosszan ugyanis nem tudjuk itthagyni a cégeinket.
Addig is marad Dubaj, ahol tavaly jártam először, és ami azonnal a tökéletes nyaralóhelyszín lett számomra; idén is el fogunk oda utazni.


Van testvéred?
Nincsen, egyke vagyok.


Mi a legdrágább holmid?
A lakásunk.
Bár úgy sejtem, a kérdés tárgyakra vonatkozott, tehát akkor a kocsim.


A blogon kívül van más hobbid is?
Semmi, amit ilyen kitartóan és ilyen örömmel csinálnék.
Szeretek filmet nézni, utazni, főzni, társasjátékozni, jó éttermekbe járni (a két utóbbit akár barátokkal, akár ketten), de ezek aligha nevezhetők hobbinak.


Mire költenél, ha korlátlan anyagi lehetőségeid lennének?
Állatvédelemre még többet, sokat, rengeteget.
Aztán utazásra is költenék, ill. oldtimereket és hanglemez-ritkaságokat gyűjtenék.


Végül pedig jöjjön néhány "kedvenc"!

Mi a kedvenc színed? 
Általánosságban a ZÖLD, bármely árnyalatban, de leginkább az élénk fűzöld.
De autóban a fekete, bútorokban a tojáshéj & wenge kombinációja, virágban a fehér és a rózsaszín, farmerben az egész sötétkék, körömlakkban a mélybordó, szemfestékben a bézs, hajszínben a természetes. 

Mi a kedvenc házimunkád? 
Főzés. És sütés.

Mi a kedvenc könyved? 
Nincs egyetlen kedvenc. Nagyon szeretem Márquez regényeit (tőle a Szerelem a kolera idején, amit kiemelnék), a szívemhez közel álló könyvekről itt írtam korábban.

Mi a kedvenc filmed?
Ebből sincs egyetlen. Nagyon szeretem Tarantinot, a sci-fi-t, a gengszter- és ügynökfilmeket, a westernt, az igényes (romantikus) vígjátékokat és a gyerekeknek készült animációs- és rajzfilmeket.

Mi a kedvenc virágod? 
Tulipán és peónia.

 Mi a kedvenc ételed?
A sült krumpli!
De ha "rendes" főételről van szó, akkor a pizza, ill. a férjem marhapörköltje.

Mi a kedvenc italod? 
Ásványvíz! Abból is Fiji, Evian és Pellegrino.

Mi a kedvenc kiegészítőd? 
A táskák!!!
Nem is, inkább a kendők! Vagyis, ööö... a napszemüvegek!
Na jó, igazából az ékszereim.
(Jól érzitek, hogy nem tudok dönteni a kérdésben! :-))

Mi a kedvenc ruhadarabod?
A farmer. 

Melyik a kedvenc márkád? 
Ebből is sok van. Ékszerben Tiffany, táskában és kiegészítőben Louis Vuitton és Hermés,
cipőben Chanel, Prada és Tommy Hilfiger.
Ruházatban Hugo Boss, Burberry, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Massimo Dutti.
Parfümben Diptyque, autóban Volvo, órában Omega, kávéban Nespresso,
számtech cuccokban Apple. Aki ebben a mai posztban nem kapott választ a kérdésére, vagy nem olvasott olyan témáról, ami érdekelte volna, ne csüggedjen! Mint fent említettem, a visszajelzéseitek nyomán rengeteg új poszt-ötlet támadt a fejemben és rengeteg (új vagy régi) témakör került ismét előtérbe, úgyhogy most bajban is vagyok, mikor lesz ezekre időm, mikorra tudom őket beütemezni. Sajnos továbbra is az időtényező az, ami megakadályoz heti 3-4 poszt kiadásában, de ti tudjátok, hiszen remélem, ezért is vagytok itt, hogy számomra a minőség igen kardinális kérdés, a minőségi, jó munkához pedig idő kell (éljenek a közhelyek! :-).

Üdvözlettel:
Piffeny