Cocktails at Piffeny's • Rozémámor


Egy vallomással kezdem. Annak ellenére, hogy a két héttel ezelőtti hétvége szeles, esős és hűvöskés volt, a férjemmel azért mi megnyitottuk a rendes éves koktélszezonunkat. Én egy térdficam miatt hosszú napokig ágyhoz voltam kötve, nyűgös voltam, nehezen viseltem, és arra gondoltunk, valami finomság feldobná a hangulatomat. 

Jól gondoltuk! Mivel akkor már az eperszezon is éledezett, egy jó rozéra pedig sosem mondok nemet (sem a fehér-, sem a vöröbort nem szeretem egyébként), adta magát, hogy kipróbáljuk ezt az italt, ami régóta szerepelt már a koktélos "kívánságlistánkon". Barátoknál ittunk nagyon hasonlót tavaly egy grillezés alkalmával, és azonnal megszerettük. A grapefruit kesernyés íze jól kiegészíti az eper édességét, a rozé gyümölcsössége pedig tökéletes alapot nyújt mindehhez és igazán kiváló, könnyű és frissítő kortyolnivalóvá varázsolja ezt az italt.


Idén is tervezek koktélos posztokat, ajánlókat készíteni nektek, folytatva ezzel tavaly megkezdett sorozatomat. Ezúttal is amolyan "villámposztok" lesznek ezek, szándékaim szerint ínycsiklandó fotókkal, amiktől ti is kedvet kaptok a bemutatott italokhoz. Feldobhattok vele akár egy kettesben, akár egy barátnőkkel töltött estét, vagy egy kerti sütögetést a baráti társasággal. Habár a sort most ezzel az alkoholos itallal indítom, idén szeretnék több alkoholmentes koktélt is bemutatni - remélem, elnyerik majd a tetszéseteket!

Bár az időjárás egyelőre nem nagyon kényeztet el minket és a most következő hosszú hétvége is barátságtalannak ígérkezik, azért én bízom benne, hogy hamarosan eljön a zavartalan napsütés és az igazi, nyárias meleg, amikor még nagyobb kedvvel állunk neki frissítő, hűs italokat készíteni.

Sok szép élményt kívánok mindenkinek a következő hónapokra, 
üdvözlettel:
Piffeny

Hozzávalók:
egy üveg rozébor
eperszirup
friss eper
friss grapefruit (piros húsú)
szénsavas ásványvízÍgy készül:
A grapefruitokat félbevágjuk, levüket kifacsarjuk. 
Minden pohárba öntünk 3 evőkanálnyit belőle, és adunk hozzá egy löket eperszirupot. Itt vigyázzunk az adagolással, nehogy túl édes legyen a végeredmény! Az én javaslatom 1 szűk evőkanálnyi poharanként. 
A poharakat félig felöntjük rozéborral, majd szénsavas ásványvízzel. 
Friss eperrel díszítve tálaljuk (akár a poharakba is tehetünk belőle!).

Csirió!