A hónap kedvencei: március - április


Ismét egy (általában nagy népszerűségnek örvendő) szerzeményes poszt következik, ezúttal összevonva az elmúlt két hónapot. 

És micsoda két hónap volt ez! Beköszöntött a tavasz, és még ha egyelőre szeszélyes is az időjárás, még ha ma épp esik is, azért eljött a könnyű blézerek, a ballonkabát, a madárcsicsergésre ébredés, a tavaszi virágok, első szabadtéren elfogyasztott ebédek, az első jegeskávék és jeges smoothie-k, az erkélyen teregetés, a nagy séták és a mindentől függetlenül jobb kedv szezonja! Voltunk Bécsben, voltunk Prágában, mindeközben Alba elkezdte ledobni a téli bundát, szóval a lakás hetekig hófehér cicaszőr-gombolyag-pamacsokban úszott, amit ha este feltakarítottam, reggelre újratermelődött, awwww...

Viszont az van, hogy neki bármit megbocsátok :-).


Új szerzeményekre is szert tettem, a folytatásban ezekből fogok párat megmutatni nektek!

Converse! Végre! Végre! El sem hiszem, hogy ilyen sokáig tartott beszereznem egyet. De most nagyon örülök neki, mert tavasszal gyakran viselek tornacipőt, ha lazán öltözködnék pl. egy bevásárláshoz, piacozáshoz, barátnős ebédhez. Eddigi kedvencem egy régi, sötétkék Tommy Hilfiger volt, amit imádok, és ami, bár 3 éve nyúzom, még mindig nagyon kellemes állapotban van (ez nyilván a színének is köszönhető). Remélem, a Converse is bírja legalább addig, de ha nem, most akkor is nagy örömmel hordom, mert egy igazi klasszikus.


Kedvencem farmerrel, meggypiros bőrdzsekivel, fehér pólóval és Aviator napszemüveggel (amit a férjemtől loptam el :-), esetleg egy könnyű sállal, ha hűvösebb van. 


Instagramon már láthattátok az új Moleskine noteszemet, de ebben a listában is feltétlenül helye van, ugyanis ez nem egy akármilyen notesz ám, hanem a limitált kiadású Minnie Mouse-os! A Moleskine saját webshopjából rendeltem, ha valaki kedvet kapott hozzá, érdemes lecsapni rá, mert gyorsan el szokott fogyni!


Iszonyú cuki, hát igen, nem biztos viszont, hogy egy üzleti megbeszélésen elővenném, de itthoni jegyzeteléshez tökéletes. 

Ilyen helyes, egérfejes kis jelölőmatricákat adtak hozzá! :-)


Beauty-témában is vettem pár dolgot. A This works! pillow spray-t és iránta való rajongásomat szerintem nem kell hosszasan ecsetelnem. A Feelunique húsvéti 20%-os akciója alkalmával a weboldalon böngészve egy limitált kiadású, extra méretű kiszerelésre bukkantam, ami nagyon megérte az árát. Gyönyörű ez a virágos flakon, nem bírtam ellenállni (a tavalyi limitált szériáról lecsúsztam), és biztosan jó sokáig elég is lesz!Szintén alvássegítő, viszont újdonság számomra a Badger Sleep Balm, ami nagyon régóta kívánságlistámon volt. Egy amerikai családi vállalkozás (mára persze már kinőtte magát) gyártja állatkísérlet-mentesen, szigorúan ökológiai gazdálkodásból származó növények felhasználásával - ami jelen esetben levendula, rozmaring és bergamott.


Nagyon csinos ez a kis fémdoboz a cég borz-emblémájával, könnyen nyílik, jól záródik. Lefekvés előtt (vagy relaxációhoz) célszerű alkalmazni, finom réteget kenve belőle az orrunk alá, ajkakra, halántékra vagy csuklóra; én az alkarom belső oldalára szoktam belőle maszatolni. Sajnos azt kell mondjam, nem annyira hatékony, mint a pillow spray, elég hamar elillan az illata, de amíg tart, nagyon kellemes.Mivel szeretem a kicsit különlegesebb tusfürdőket, rendeltem két levendulásat a This works!-től, mert az már bevált, illetve még két másikat a Yes! To márkától. Tőlük nagy lelkesedéssel használunk egy uborkásat (ITT írtam róla), igazi frissítő, zöld illata van, tényleg remek, egy fárasztó nap végén szeretem elővenni, ha valami miatt még kellene némi életet csiholni magamba.
Ez az egyik, a másik pedig a grapefruitos változat. Reggeli zuhanyhoz (is) kiváló, hiszen a citrusfélék illata serkentőleg, élénkítőleg hat ránk.A L'Occitane-ba anyukámnak mentem cseresznyevirágos kézkrémért a Glamour-napokon, de magamnak is elcsábultam pár apróságra.


Vettem két miniszappant: egyik a Pierre Hermé karácsonyi kollekcióból még megmaradt grapefruitos változat (kézkrémben nagyon szeretem!), a másik pedig a peóniás kollekcióból (amire eddig valamiért nem figyeltem még fel). Mindkettő nagyon szép és isteni, tartós illatuk van (még fürdőillatosításra is jók!), de több hátrányuk is van a folyékony szappanokkal szemben, szóval nem hiszem, hogy tartósan áttérek ezek használatára.
És persze egy kézkrém is jött velem, ezzel az újonnan felfedezett peóniás illattal.Szív alakú szappantartó: már régi, de innen

Mindhárom terméknek nagyon örülök, ezeket és a poszt elején szereplő Converse-t vásároltam egyébként a Glamour-napokon (illetve még egy sminkecset-tisztítót a Clinique-ből, csak hogy teljes képet adjak :-)). Nem vagyok egy nagy kuponozós és magazin-napkon tülekedő típus, de most kapóra jött az engedmény.


Több e-mailt is kaptam az utóbbi hetekben, amikben írtátok, mennyire örültök annak, hogy megint sűrűbben, 4-5 naponta van új poszt. Én is örülök, hogy ez most így alakult, habár azt nem ígérhetem, hogy ez tartósan is így marad. Továbbra is igyekszem tartani a távolságot köztem, az életem és a blog között, de köszönöm mindenkinek, aki itt van, lelkesen olvas és örül az új bejegyzéseknek.

Üdvözlettel:
Piffeny