A hónap kedvencei: február


Sokan utálják a januárt. Én sem állítom, hogy az a kedvenc hónapom, de rengeteg okot látok rá, miért is szeressem: az év eleje tiszta lap, új kezdet, sok lehetőséget tartogat, lehet tervezgetni, bizakodni, aztán ott vannak a leárazások is és nem utolsósorban nekem januárban van a szülinapom. 

Ha van hónap, amelyik nem a szívem csücske, na, akkor az a február. Ilyenkorra már nekem, az ősz-tél nagy rajongójának is kezd néha (de csak néha! :-) elege lennie a hidegből, inkább hordanék már mokaszint és blézert a nagykabát helyett és inkább ülnék már az éttermek kiülős részén, a szabadban, mint egy bezárt térben. 

De ne legyünk negatívak, vagyis én ne legyek :-)! Februárban is volt sok örömöm, amik széppé tették a mindennapokat. Ezek közül a mindenféle örömök közül most -szokás szerint- néhány olyan tárgyat szeretnék nektek megmutatni, amiket klassznak tartok és érdemesnek arra, hogy ti is lássátok.
Az első egy pohár a Starbucksból. Vizes posztomban mutattam nektek egy hasonlót nemrégiben, egy olyan poharat, amit nagyon praktikusnak tartok, amit itthon is használok, és amit rendszeresen viszek is magammal (valamilyen ízesített vízzel vagy frissen facsart gyümölcslével megtöltve például), ha elmegyek itthonról.


Ez a mostani szerzemény a cég tavaly karácsonyi kollekciójából van, amit február elején 50%-kal leárazva láttam kitéve az egyik kávézójukban, és mivel már decemberben is szemeztem vele, ennyiért nem bírtam otthagyni. Ezekből a tumblerekből sosem elég!

 A bal oldali még a régi logóval, amit 2011-ben cseréltek le az újra - 
emiatt is ez a kedvenc poharam, ilyet már nem lehet kapni!


Februárban egy bécsi kirándulásunk alkalmával ismét felkerestem az ottani Douglasban dolgozó szépségtanácsadó ismerősömet. Mindig megmutatja az újdonságokat, személyre szabottan ajánl és nagyon jó tanácsokkal lát el. Most sem volt ez másként. Ezúttal azt javasolta, hogy az általam igen kedvelt nude szemfesték-színekhez (amik a halvány pezsgőszíntől egészen a középbarnáig terjednek) használjak egy leheletnyi halvány rózsaszínt is, mert ez jobban eltereli a figyelmet a szemem körüli karikákról (amik sajnos nálam eltüntethetetlenek és függetlenek mindentől... ez genetika).

Ezen először meghökkentem (én rózsaszínt??) és csak hümmögtem, hogy gut, gut, de aztán megmutatta rajtam és... wow! WOW! A szemeim kinyíltak, teljesen más hatást kelt így a sminkem, mint ahogy egyébként csinálni szoktam.


Vettem is egy kifejezetten erre a célra egy Dior mono szemhéjpúdert, amit soha eszembe nem jutott volna leemelni a polcról, mert kislányosnak tartottam, de most nagyon boldoggá tesz, egyrészt, mert már önmagában is csodaszép, másrészt és főleg pedig, mert a trükk hatásos (habár óvatosan kell bánni vele, ezt már kitapasztaltam, mert könnyű vele "sírós" szemeket csinálni). 


És ha már szemfestékek és nude színek... a korábbi Basic paletta mellé beújítottam végre egy nagy NAKED palettát is az Urban Decay-től. Ez már a karácsonyi kívánságlistámon is szerepelt, amióta a Basic-et használom, azóta vágyom rá.Nem csalódtam! Ez a paletta eszméletlen szép. Kifinomult, ízléses, kiválóan kombinálható színek, amik felvitelkor nem potyognak, gyönyörűen fednek egy rétegben is, nem kell velük hosszasan maszatolni, szenvedni, és amik (főleg primerrel együtt) hihetetlen tartósak is.
Túl sokat nem írnék róla, mert a neten kismillió review-t és összehasonlítást találni. Én is csak ajánlani tudom, ez is egy olyan dolog, ami megéri a befektetést. Feelunique-ról rendeltem.

A régi kedvenc Basic paletta, a nagy testvér Naked2 és a sajátmárkás primer. 
A palettához jár egyébként minta mind a négy fajta UD primerből, 
amit szintén jó szívvel ajánlok mindenkinek. 
Iszonyú kevés is elegendő belőle (kb. mint egy gombostűfej), 
így nagyon sokáig kitart, érdemes beruházni rá.  


 A paletta ezzel a kétvégű ecsettel érkezik, szerintem jól használható. 
Puha, de erős a sörtéje, nagyon kellemes megfogni 
és dolgozni is vele. Összehasonlításul: pár hónapig használtam a bal oldali L'Oréal Nude palettát. Azt szokták rá mondani, hogy ez a Naked-ek olcsósított változata (a fotón látszik is, hogy eléggé hasonló a színvilág). Nem volt rossz, volt benne pár kedvenc árnyalatom, de sokat kínlódtam vele, mert a színek nem egyformán fedtek, némelyiket 3 rétegben is fel kellett vinnem, hogy legyen valami látszatja, ráadásul sok közülük erősen potyogott, szóval ég és föld a különbség, de hát nyilván árban sem egy kategória a két márka.


Az új paletta új ecseteket kívánt! :-) A Zoeva-tól rendeltem ezúttal is, mert korábbról volt már pár darab tőlük és imádom őket. Most egy nagyobb adag érkezett, arcra és szemre egyaránt vettem újakat. 
Itthon kevéssé ismert ez a márka, mert sajnos nem kapható és ez nagy kár. Én nagyon szeretem ezeket az ecseteket, mert szépen lehet velük dolgozni, puhák, kiváló a méretük, formájuk, kézre állnak, jól tisztíthatóak. Az előző garnitúrát több, mint egy éve használom, és még egyik sem kezdett el hullani, pedig nyúztam őket rendesen.
Az áruk is nagyon korrekt (szemre 7-9 EUR, arcra 10-20 EUR között), minőségre pedig simán felveszik a versenyt (és nem maradnak alul!) a 13-14 ezer forintos ecsettekkel.A két abszolút kedvencem, amikből volt már korábbról, de most újra vettem belőlük: 
a fenti képen a Luxe Classic Shader nevet viselő (232), nagyon szépen lehet vele a szemhéjon eldolgozni, egybemosni a színeket, ebből többet is rendeltem, annyira jól használható;

ill. az alsó fotón az arcra való Silk Finish (102), ezzel az alapozót tudjuk csodaszépen, 
csík- és foltmentesen, egyenletesen feltenni.
A Starbucks pohár volt a felsorolás kezdete, legyen a zárás is egy nem-beauty favorit, mégpedig egy kiegészítő az új iPhone-omhoz (lásd a januári kedvencekben)!

Én az iPhone-hoz korábban sima tokot használtam (azt a becsúsztathatós fajtát), de mindig tetszettek a hátlapok is. Instagramon követem Holly Nichols amerikai fashion illusztrátort, szerintem zseniális és nagyon tehetséges (Instagramját ITT találjátok). Az ő elegáns, ízléses grafikáit teszi telefon hátlapra és árulja a Casetify nevű cég. Webshopjukban rengeteg csodaszép darab közül lehet válogatni, én alig bírtam dönteni, és biztos vagyok benne, hogy fogok még tőlük vásárolni.A hátlap anyaga egyébként nem az az ócska besárgulós szilikon, hanem valamiféle merevebb műanyag (én a "classic snap case" verziót választottam). Nagyon igényes a kivitelezés, elégedett vagyok. Ha rendelnétek ti is, tudnotok kell, hogy a szállítás ingyenes, de 3-4 héttel számolni kell, míg ideér.


Mindennek, amit most megmutattam nektek, nagyon örültem, de volt még valami, még egy kedvenc ebben a hónapban, ami a csúcs volt, ha szabad így fogalmaznom. Arról azonban nemsokára egy külön posztban fogok mesélni nektek, mert úgy érzem, megérdemel egy saját bejegyzést! ;-)

Üdvözlettel:
Piffeny


És a végére egy bónusz track: na, ki volt rettentő kíváncsi fotózás közben?? :-)