A hónap kedvencei: január


Ismét egy hónap kedvencei-poszttal jelentkezem. A tavalyi évben többször kimaradt, és idénre sem ígérek semmi biztosat :-), de most van, mert a január sok jót hozott, aminek nagyon örültem és/vagy régóta esedékes volt már. Elég vegyes a felhozatal, már ami a témaköröket illeti, vágjunk is bele!

Ezt a tulipáncsokrot (az év első tulipáncsokrát!)
a férjemtől kaptam a születésnapomra -
szintén "kedvenc" volt januárban, sokáig megvolt


Hogy valami tematikát azért vigyek a felsorolásba, a kicsitől a nagy felé fogok haladni - így a lista első eleme a L'Occitane egyik kézkrémje. A 2016-os beauty fogadalmak-bejegyzésben megemlítettem már, hogy ezek a termékek új és nagy kedvenceim kézkrém-fronton. Jópárat megvettem és kipróbáltam, a hatékonyságuk megfelelő (habár szerintem nem kiemelkedő), az illata viszont mindegyiknek mesés és tartós, és ez a kicsi, tubusos kiszerelés is nagyon tetszik. 

Egy azonban kitűnik közülük, nálam ez viszi a pálmát, mégpedig a sima shea vajas változat. Ennek is mennyei az illata (jázmin és ilang-ilang), de kicsit talán kevésbé intenzív. A legnagyobb különbséget a hatékonyságban látom, amit már az állag is előre jelez: míg a többi krém lágyabb, folyósabb, ez sűrűbb, határozottabb textúrájú, és emiatt(?) sokkal jobban is hidratál.

Sokan esküsznek rá, nekem is bevált, januárban igen sokat használtam és jó szívvel merem ajánlani mindenkinek.A következő tétel egy cuki, aranypöttyös notesz Kate Spade-től. Régi olvasóim már tudják, hogy odavagyok a tervezőnőért, aki irodai kellékekben, papíráruban is elég erős választékot hoz össze. Ez eddig nekem kimaradt, csak messziről csodáltam - mostanáig. Próbaképp berendeltem ezt a füzetet, és arra gondoltam, ha beválik, akkor indulhat a vásárlás nagy tételben is :-).
Jelentem: engem meggyőzött! Ha valakit érdekel, a Selfridges-től rendeltem; itt egyébként sok minden mást is megtaláltok a márkától.
Régóta keres(t)em a tökéletes alapozót. Volt korábban egy termék, amit évekig használtam, de tavaly tavasszal valami történt: az addig kiválóan passzoló szín egyszerre túl sötét lett. Így elkezdtem vadászni egy újat, ami hosszú és körülményes folyamat volt. Sokat próbálgattam és súlyos pénzeket költöttem erre, míg végül meg tudtam állapodni. Tervezek majd írni erről egy posztot nemsokára, mert nagyon tanulságos keresgélés volt, sok mindenre rájöttem, ami esetleg nektek is hasznotokra lehet, azt gondolom ugyanis, a sminktermékek közül a megfelelő alapozó kiválasztása a legnehezebb mutatvány. 

Végül többet is találtam, amik mind tuti befutók lettek, de ezek közül most csak egyet mutatok meg, ami a "legkedvencebb" mind közül: a Lancome Teint Idole Ultra 24h. Tökéletes a szín, könnyű eloszlatni és nevéhez méltó módon igen tartós is (a 24 órát nyilván nem próbáltam, de 12-t igen, és még akkor is olyan volt, mint a reggel).
Medium fedéssel gyönyörű bőrt csinál anélkül, hogy maszk hatást keltene. Nem kell rápúdereznem sem, ami további előny. A nap folyamán nem oxidálódik, nem ül az apró ráncokba, pórusokba, nem pattogok ki tőle és nem szárítja a bőrömet. Nálam most ez a Nr. 1. favorit, habár a többi versenyző sem kispályás, és reggelente nagy a verseny, melyiket szeressem aznap... :-)Bő fél éve nagyon rászoktam arra, hogy délelőttönként facsarok magamnak egy pohár friss gyümölcslevet, és tettem mindezt egy kézi citrusfacsaróval. Aki próbálta már ezt a módszert hosszútávon, az tudja, hogy ez igen fáradságos művelet, az elektromos facsaró vásárlását azonban halogattam. Én nem szeretem felhalmozni a konyhai kütyüket, mert a kezdeti lelkesedés után általában csak folyton útban levő, ritkán használt porfogó lesz belőlük.

Ebben az esetben a beszerzés azonban nem várhatott tovább, pláne, hogy találtunk egy gépecskét, amit a maga 100 wattos teljesítményével kiemelkedett a mezőnyből. Ez a Cuisinart citrusfacsarója, amit egy szép szombat délelőttön hirtelen felindulásból megvettünk egy Media Marktban. Azóta megváltozott az életünk :-), sokkal kényelmesebb friss gyümölcsléhez jutnunk, ami ezekben a hideg, vírusokkal, járványokkal tarkított téli hónapokban nagy előny. Én nagyon boldog vagyok vele, jelenlegi kedvencem a fele-fele arányú narancs és grapefruit-lé!

 Sajnos nem túl szép, sőt, az inox felület sem túl praktikus, de ezt most 
hajlandó (kénytelen) vagyok elnézni, 
mert a teljesítményt tekintve nem nagyon volt ellenfele.


Utoljára maradt a legnagyobb dolog, ami szintén egy kütyü, mégpedig egy új iPhone. Meséltem nektek már arról, mennyire rajongok (rajongunk) az Apple termékeiért, csak ezeket használjuk és semmi okból nem térnénk át másra. 

Az iPhone-om cseréje érett már egy ideje. Habár az előző (egy 5s típus) még csak bő egy éves volt és technikailag teljesen megfelelő, de a tárhely és a kijelző mérete is egyre szűkösebbnek bizonyult. Ezért beújítottam egy 6s modellt, és végre (végre!) egy komoly tárhellyel rendelkezőt választottam, amin kényelmesen elfér többek között az a rengeteg zene, amit hallgatni szeretek. Ezt is imádom benne, továbbá azt, hogy ilyen vékony, hogy gyönyörű a kijelzője és hogy hihetetlenül gyors. Jó választás volt!Apple-ügyben egyébként ezúton és ismét figyelmetekbe ajánlom az Aréna Pláza iCentre üzletét és az ott dolgozó srácokat, akik mindig a legnagyobb szakértelemmel és türelemmel szolgálnak ki minket és válaszolnak minden kérdésre. Ez nem a reklám helye!

Üdvözlettel:
Piffeny