5 + 5 beauty szokás


Nem vagyok az a típus, aki január elsején merész újévi fogadalmakat tesz. Egyrészt, mert szerintem az év bármely napja megfelelő arra, komoly célokat tűzzünk ki magunk elé és belevágjunk a megvalósításukba. Ehhez nem kell új naptár és új év, csak elhatározás.

Másrészt pedig, mert én amúgy sem hiszek a Sorsfordító Nagy Fogadalmakban. Az velük a baj ugyanis, hogy többnyire semmi nem lesz belőlük. A lelkesedés tart pár hétig: keményen diétázunk, szorgalmasan lejárunk edzeni, jobban odafigyelünk a kiadásainkra, kevesebb kávét vagy kólát iszunk - ahogy telik azonban az idő, úgy mennek szépen füstbe ezek az elhatározások, kopnak ki az új változások és áll vissza a régi rend. Én ezért jobban szeretek inkább kisebb, de elérhető célokat választani, olyanokat, amiket jó eséllyel meg is tudok valósítani.

Nemrégiben egy barátnőmmel arc- és testápolási rutinunkról beszélgettünk, ki mit, hogyan, mivel szeret csinálni, és a beszélgetés közben rájöttem, hogy nekem egész jól kialakult szokásrendszerem van. Arra is rájöttem azonban, hogy vannak még további dolgok, amiket viszont igen hasznos lenne a már meglevők mellé beépíteni a mindennapjaimba. Össze is írtam magamnak, mik ezek, és arra gondoltam, miért ne fogadnám meg őket az új év alkalmából? És ha már megfogadom, miért ne osztanám meg veletek is?

A mai poszt ezekről fog szólni: először 5 szokásomról mesélek, amik már régóta az életem részét képezik és amiket nagyon hasznosnak érzek, ezért nektek is ajánlok –– majd következnek a fogadalmak: az 5 új kitűzött cél! Megígérem, hogy fél év múlva, azaz június közepe táján be fogok számolni arról, mit (és hogyan, milyen módszerrel!) sikerült közülük mindennapi rutinná tennem.

Üdvözlettel:
Piffeny_____________________________________

5 KEDVENC SZÉPSÉGÁPOLÁSI SZOKÁS
_____________________________________

1. MINDEN ESTE KÉZKRÉM! Kezünk állapota sokat elárul rólunk, ezért fontos, hogy mindig hidratáltak és ápoltak legyenek. Erről -és kedvenc krémjeimről- született is pár hónapja egy poszt. Azóta avattam újabb kedvenceket is: most épp a L'Occitane krémjeire vagyok rákattanva. A hatékonyságuk is rendben van (főleg a  20% shea vajat tartalmazó változat teljesítménye kiugró), számomra azonban az illatuk az, ami mindent visz! :-)2. ALAPOS SMINKELTÁVOLÍTÁS: legkésőbb lefekvés előtt, de lehetőség szerint még korábban. Ha hazaérek pl. délután háromkor és tudom, hogy aznap már nem megyek sehova, lemosom az arcom, hadd jusson a bőröm levegőhöz. Ehhez újabban micellás vizet használok, mert az elmúlt hónapokban nagyon megszerettem.3. SZÉPSÉGÁPOLÁS BELÜLRŐL: minőségi ételek, bőséges folyadékfogyasztás, elegendő & pihentető alvás, és nem utolsósorban a stresszoldás. Nincs olyan csodakence, ami ezeket helyettesíti.

4. KIDOBNI A LEJÁRT SZAVATOSSÁGÚ SMINKTERMÉKEKET. Van egy kis cetli a sminkes asztalkámban, amire felírom, mit mikor kezdtem használni. Így könnyű ezt figyelni és megválni tőlük az ajánlott lejárati időben. Mindig, mindegyiktől, mert lehet, hogy nem lenne tőle bajom, de miért kockáztatnék??


5. LÁBAINK (TALPAINK) KÉNYEZTETÉSE valamilyen finom, mélyhidratáló krémmel. Tavaly nyáron rátaláltam a tökéletes sarokkrémre, azóta sokkal könnyebb puhán tartani a talpamat. Arról nem is beszélve, hogy az ápolt lábfej és talp elengedhetetlen az esztétikus megjelenéshez, összképhez (számomra ilyenkor, télen is!). 


_______________________________________________________

5 DOLOG, AMIRE MOSTANTÓL FOKOZOTTAN FIGYELEK
_______________________________________________________

1. HETENTE KIMOSNI A SMINKECSETEKET. Eddig kb. havonta tettem ezt meg (igaz, nem is sminkelek minden nap), de mostanában elkezdtem figyelni rá, sőt, épp most rendeltem be egy jó nagy adag új ecsetet a Zoeva-tól, mert minél több van, annál könnyebb őket tisztán tartani.2. FÉNYVÉDŐ ARCKRÉM HASZNÁLATA. Ezt is elbliccelem, még nyáron is. Még soha nem figyeltem erre oda, és bár keveset megyek a napra (sőt: kifejezetten kerülöm), azért elhatároztam, hogy legkésőbb tavasszal fogok keresni egy szuper fényvédő krémet!   

3. HETI EGY TESTRADÍR. Ez nekem sajnos nem mindig jön össze, pedig isteni radírom van. Az ok: lustaság és feledékenység. Ezen változtatni szeretnék, mert minden alkalommal, amikor radírozok, elcsodálkozom azon, miért is nem csinálom ezt gyakrabban, amikor olyan jó!

 

4. KOSZOS KÉZZEL NEM NYÚLKÁLNI AZ ARCOMHOZ. Szerintem mindenki érti, ez miért fontos, mégis ezt a legnehezebb megállnom, mert sokszor észre sem veszem, hogy az arcomhoz nyúltam. Ez még itthon is "veszélyes", hát még, ha a városban, nyilvános helyen vagyok és össze-vissza fogdostam mindent kilincsektől kezdve a pénzig.

5. HAVONTA LEGALÁBB EGY HÉT KÖRÖMLAKKMENTESEN, hogy fellélegezzenek a körmeim, és a krémekből némi tápanyaghoz jussanak.
Ezt egyébként egész jól tartottam, amíg saját magamnak lakkoztam. Nyár végén azonban kipróbáltam a CND Shellac-ot (ami fantasztikus minőségi ugrás a korábbi olcsó géllakkokhoz képest), ráadásul egy manikűrben is szuper szakembert találtam hozzá. Azóta nem volt körömlakk-szünet, egyszerűen nem tudok ellenállni a mindig ápolt körmök látványának... :-)