Álmodozások kora


A karácsony közeledtét többek között az is jelzi az internetes világban, hogy a blogokon sorra jelennek meg a különféle gift guide-ok és ünnepi kívánságlisták. Mindig nagy örömmel nézegetem őket, és olykor találok is benne jó ötleteket (vagy olyan dolgokat, amiket magamnak akarok :-)). 

Én egyáltalán nem tartom rossz dolognak, ha megajándékozzuk egymást (akár karácsonykor, akár más ünnepeken), és mondom ezt annak ellenére, hogy a férjemmel nem ragaszkodunk görcsösen a különféle alkalmakkor átadott masnis dobozokhoz.
Sokszor kapok tőle régóta vágyott, klassz ajándékokat semmihez nem kötődő, szimpla hétköznapokon, és az is előfordult már nem is egyszer, hogy a karácsonyfa alatt tényleg semmi nem volt, mert épp akkor nem éreztük szükségét semmilyen tárgyi dolognak. De adni, azaz örömöt okozni jó. Sőt: kapni is jó, és az még nem veszi el az ünnep varázsát, ha van ez-az a fa alatt.

Az életem boldog és teljes kívánságok és újabb szerzemények / ajándékok nélkül is, ugyanakkor azt is gondolom, hogy nincs abban rossz, ha szép holmikról ábrándozunk, ez ugyanis egyszerűen jó érzés. Én mindig tudok írni egy listát azokról a dolgokról, amiket örömmel fogadnék el - és különösen így van ez az évnek ebben a hónapjában, amikor minden álmodozásra csábít.

Ennek szellemében állítottam össze az idei karácsonyi kívánságlistámat, amit a poszt folytatásában örömmel osztok meg veletek is – hátha még egy-két ötletet is tudtok belőle meríteni (gift guide-al ugyanis idén sem készülök).

Üdvözlettel:
Piffeny


 


1.) The Queen's Diamonds / BookDepository
Sokan közületek tudják már, hogy engem nagyon érdekelnek a gyémántok és a különféle ékkövek (azaz a gemmológia), mivel nemcsak hordani szeretem őket, de tanulni és minél többet tudni róluk, ill. csodálni is őket. Ez a könyv II. Erzsébet uralkodásának 60. évfordulójára jelent meg, azaz a gyémántjubileumra, és (stílszerűen) azokról a gyémántokról és gyémántékszerekről nyújt történeti áttekintést (az 1830-as évektől napjainkig), amik az angol királyi család tulajdonában vannak. Számomra tökéletes eye candy lehetne, nem is értem, eddig miért nem vettem meg!


2.) szemfesték paletta / Urban Decay
Még februárban, Dubajban szereztem be az Urban Decay Basic szemfesték palettáját, amit azóta is napi szinten használok, mert tökéletesek a színei, az állaga, a minősége. Habár nem vagyok egy sminkmágus, úgy érzem, eljött az ideje, hogy beszerezzem a nagy Naked paletták közül is azt, amelyiket a legjobban ki tudom használni. Magdi segítségével ki is választottam, hogy a Naked2 lenne a legjobban hozzám illő, így jelenleg ez a következő beauty cél!


3.) teveszínű kabát / Burberry
Évek óta szeretnék egy homokszínű télikabátot, mivel sajnos csúnyán kihíztam azt, amim volt. Ha a tökéletes (szövet)kabátról van szó, szerintem két cég jöhet szóba, mint a téma szakértője: MaxMara és Burberry. Utóbbitól van is egy mesés feketém, imádom, mindig kapok bókokat, ha felveszem. Tőlük néztem ki ezt a teveszínű példányt is, ami minden szempontból egy álom: a szabás, az anyag, a kidolgozás - azt hiszem, ez a Nr. 1. tétel ezen a listán.


4. ) "Carryall" utazótáska / Louis Vuitton
Rövid, egy-két napos kiruccanásokhoz ideális egy ilyen táska, mert pont belefér egy váltás alsónemű és némi pipere. Nekem/nekünk nagyon sokszor hiányzik, ezért is fontolgatjuk erősen, hogy szükséges lenne beszereznünk. A canvas anyag pedig elnyűhetetlen és strapabíró, tökéletes az ilyen hétköznapi, mindenféle megpróbáltatásnak kitett táskákhoz.


5.) gyömbéres-citromos zöld tea / Kusmi
A Kusmi teák iránti rajongásomat nem nagyon kell ecsetelnem nektek, azt hiszem, soha nem lesz itthon elég fajta belőlük. Most épp ez után a gyömbéres-citromos változat után ácsingózom nagyon, mert kóstoltam valahol és levett a lábamról.


6.) gyertyatartó / Georg Jensen
Évről-évre egyre jobban tudok értékelni egy gyönyörűen megterített ünnepi asztalt: damasztabrosz, damasztszalvéta, kristálypohár, porcelántányérok... Egy stílusos, modern, de elegáns gyertyatartó még hiányzik azonban, és ez a Georg Jensen darab tökéletesen passzol a mi ízlésünkhöz.


7.) lágytojástartó királyi reggelikhez / designK
Sokszor említettem már, hogy mi nagyon szeretünk reggelizni étteremben, kávézóban, de itthon is. A lágytojás kifejezetten olyan étel, ami csakis ráérős, hétvégi reggeleken jöhet szóba, és bennem valamiért luxusérzetet kelt. Ezeket a tartókat egy angol dizájnshopban találtam, és nagyon örülnék, ha lenne belőle (mondjuk két szett) a fa alatt!


8.) cicás etetőtálka / Alessi
A utolsó tételt a listán nem magamnak kívánom - hanem Albának! Ezt a dizájnos etetőtálat egy külföldi utunk során láttuk először, de nem akartuk cipelni, mondván, majd itthon megrendeljük. Persze aztán ahogy az lenni szokott, a dolog elmaradt, pedig nagyon cuki és igen jól mutatna nálunk a konyhában. Az olasz Alessi cég egyébként is őrült jó cuccokat tervez, én csecsebecsék helyett szívesebben veszem magam körül olyan használati tárgyakkal, amik dizájnosak, különlegesek.