2015. legolvasottabb Piffeny-posztjai


Mivel a 2015-ös év volt a blog életének első "teljes" éve, úgy gondoltam, az utolsó napon érdemes lenne megnézni –és nektek is megmutatni–, melyek voltak azok a posztok, amikre a legtöbben voltatok kíváncsiak, amikre a legtöbbször kattintottatok ebben az esztendőben. Nagyon érdekes egyébként, mert ez az ötös lista nagyjából megegyezik azzal, ami az én fejemben van a saját, személyes kedvenc posztjaimról.

El kell mondanom azt is, hogy az első helyezettet leszámítva (ami toronymagasan vezeti a statisztikát) nincsenek nagy különbségek a bejegyzések olvasottságát jelző számok között. Vannak eltérések, mondjuk egy 10-15%-os szórás, de nincsenek "mostoha sorsú" posztok, és ennek nagyon örülök, mert ez azt jelenti, hogy láthatóan mindig sikerül megtalálni azokat a témákat, amik érdekelnek titeket (vagy fordítva? Azok az olvasók találnak meg engem, akiket olyan témák érdekelnek, amikről írok? :-) Azt hiszem, mindkettő!).

Egyúttal szeretném azt is jelezni, hogy a november végén beígért változás, azaz a posztok ritkulása ezennel életbe lép. Mivel kaptam aggódó hangú emaileket, szeretnék mindenkit megnyugtatni, a blog NEM fog megszűnni, vannak ötleteim, vannak félkész írások, lesznek posztok ezután is, csak nem 4-5 naponta.

Köszönöm (tényleg köszönöm!) azoknak is, akik az elmúlt hónapban támogatásukról, megértésükről biztosítottak. Ugyan még csak 4 hét telt el, de abszolút pozitívnak értékelem a meghozott döntést, mivel a blog a helyére került az életemben, és a cél pontosan ez volt.

Kívánok mindenkinek jó ünneplést mára, holnaptól pedig egy igazán boldog, álom-beteljesítő, gyönyörű új esztendőt!

Üdvözlettel:
Piffeny


Piffeny és Mr. Piffeny ezt a fahéjas-narancsos pezsgőkoktélt ajánlja a kedves Olvasóknak Szilveszterre. A benne levő narancs és fahéj még visszaidézi kicsit a karácsonyt, a buborékok viszont már határozottan az új évet ünneplik! :-) 
5. HELYEZETT: ŐSZI SZERZEMÉNYEK
2015. október

Az abszolút meglepetés. Nem a téma miatt (hiszen azt látom, hogy a "szerzeménybemutatós" haul-posztokra elég fogékony a közönségem, a dubaji vásárlásaimról szóló pl. alig maradt le emögött), hanem azért, mert ez csak október közepén került ki, tehát jelentős idő-hátránnyal indult mondjuk egy év eleji poszttal szemben. Mégis az 5. helyre küzdötte magát, és ennek azért is örülök, mert a bemutatott dolgok (és a poszthoz készített néhány fotó) azóta is nagy kedvencem. Például ez:2015. október

Ez is egy viszonylag kései poszt, mégis felkerülhetett a toplistára. Ezen viszont egyáltalán nem csodálkozom. A pénz, mondhatunk bármit, fontos része, összetevője, kelléke az életnek, nehéz megszerezni, nehéz beosztani - hogy Ralph Waldo Emersont idézzem, a pénzzel az a baj, hogy néha túl sokba kerül. Többé-kevésbé mindenkit érdekel (mert mindenkit érint), és nem tagadhatjuk, hogy könnyebb az élet, ha van belőle. Gondolom, ez az oka annak, hogy ez a poszt olyan népszerű olvasmány volt.2015. augusztus
  
A kommentekből és emailekből kiderült számomra, hogy sok olvasómnak van igénye a luxusra (akár napi, "gyakorlati" szinten, akár elméletben), sokan értékelik a kifinomult, igényes holmikat, sokan tudják és értik, miért különb a luxus a középszernél, és így tovább. Én sosem szégyelltem ezen "hajlamomat" :-), és azt gondolom, a blogom egyik sikere pont abban áll, hogy vállalom és megmutatom (egy részét) az életemnek. A célom ezzel, amint azt már oly sokszor leírtam, hogy kicsit bemutassam, közelebb vigyem ezt a világot azokhoz, akik fogékonyak rá. Boldoggá tesz, hogy ez sikerül!

 Ha már a kedvenceknél tartunk, elárulom, 
hogy ez a fotó a legkedvesebb számomra az egész blogról.


2. HELYEZETT: INTERAKTIVÁLTAM MAGAM
2015. július

A keresőkifejezések elárulják, hogy sokan jutnak úgy a blogomra, hogy a felnőtt színezővel kapcsolatos dolgokra keresnek rá: magára a színezőre, ceruza- és filcfajtákra, színezési technikákra, mintákra. Biztosan ez is az oka annak, hogy ez a poszt ilyen magasra jutott, na és persze az is, hogy ez egy klassz időtöltés, tudom, hogy közületek sokan szeretik.A GYŐZTES: OH, CHANEL...
2015. április

Ebben a posztban az akkor vadiúj Chanel balerinacipőmet mutattam be. Sok olvasóm írta/írja, hogy a blogomat az itt bemutatott szép dolgok, luxusholmikról szóló posztok miatt (is) keresi fel szívesen. Ez a poszt közel kétszer annyi oldalletöltést élt meg, mint a 2. helyezett. Talán ez a legrégebbi poszt, ami napi szinten felbukkan a statisztikában, mert a mai napig olvasgatjátok! Én pedig a mai napig imádom azt a cipőt! :-)Mint a poszt elején említettem, ez a lista nagyjából egybevág az én személyes kedvenceimmel - de csak majdnem. A bejegyzés végén hadd áruljam el, melyik az a 2 poszt, ami kimaradt ugyan ebből a felsorolásból, nekem mégis nagy favoritom.

Az egyik a GOOD MORNING!, melyben a reggeli rutinomról, szokásaimról meséltem nektek: hogyan telik nálam egy átlagos napkezdet, mi kell ahhoz, hogy felébredjek és formába lendüljek. Ezt nagyon szerettem fotózni, és a téma is kedves a szívemnek, mert -mint azt kifejtettem- szeretem a reggeleket.A másik kedvencem a koktélos sorozatom egyik szereplője, a PINEAPPLE DELIGHT. A koktélos posztok közül ez volt egyébként a legolvasottabb, sőt, erre az italra kaptam a legtöbb visszajelzést is (talán alkoholmentessége miatt volt népszerű?). Én azért szerettem, mert nagyon jó volt fotózni (tisztán emlékszem arra a napra!), és mert az illusztrációnak szánt mauritiusi képek válogatása felidézte a nászutunkat.
Egyébként múlt héten is ittunk egy ilyen turmixot, amikor már untuk a karácsonyi puncsot :-), és nagyon jólesett!