Wind of change

Kedves Olvasóim!

Változások előtt áll a Piffeny blog.

A blog, ami indulása óta több stáción is keresztülment az életemben: a bizonytalan, tapogatózó kezdet után időnkénti kellemes elfoglaltságból hobbivá, majd hobbiból valami egész mássá alakult. És ez az új irány már kevéssé tetszik nekem. 

Tudom, vannak köztetek (még ha nem is sokan), akik tisztán átlátják és tudják, mennyi munka egy ilyen színvonalú blogot fenntartani. Terveztem írni arról, hogyan születik nálam egy bejegyzés, és talán ki is fogom majd tenni valamikor, de a poént már most lelövöm: egy poszt megírása és a fotók elkészítése minimum 6-7 óra tiszta munka. Ehhez jön még pluszban a megfelelő fotókellékek, dekorelemek beszerzése (ami néha szintén hosszas utánajárást igényel), valamit a posztok "utóélete": a kommentek kezelése, emailek megválaszolása.

Ahogy a kulisszák mögé látó, legjobb barátnőm fogalmazott, ez gyakorlatilag egy újabb főállás lett az életemben. Már önmagában ez sem kevés, de a gond még mindig nem csak ez. 


Hanem az, hogy az agyam és az életem gyakorlatilag most már szinte állandóan a blog körül forog. A környezetem tele van jegyzetfüzetekkel, ötlet-cetlikkel, fotós kellékekkel, a fejemben pedig ott nyüzsög milliónyi kérdés: miről lehetne írni? Mit akarok egyáltalán megmutatni az életemből? Hogy tudom ezt lefotózni? És vajon elég jók lesznek a képek? A téma elég érdekes? Elég népszerű? Elég vonzó? Elég minőségi? Elég...? Elég...? ELÉG!!!

Nem szerencsés, ha egy hobbi az ember fejére nő és eluralja az életét, nálam pedig pontosan ez történt. Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy hátrébb kell lépnem ettől az egésztől. Sokat gondolkodtam ennek a mikéntjén, volt több verzió is a fejemben, amikből a november elején tartott blogszünet alatt kialakult a megoldás. Szeretném a blogot "visszasüllyeszteni" magamban arra szintre, amit normálisnak érzek: hogy hobbi legyen, amit élvezek. Ne pedig kötelesség és belső kényszer, ami minden mástól elveszi az időmet (néha még a munkától és más, személyes elfoglaltságoktól is).

Mindezek hatására és a kitűzött cél érdekében két változást vezetek be.

Az első a posztok sűrűségét érinti. 
Mivel a bejegyzések hosszából és minőségéből a továbbiakban sem vagyok hajlandó (és képes) engedni, ritkábban lesz új poszt. Karácsonyig még megmarad a jelenlegi ütem (azaz a 4-5 nap), de utána 8-10 napra tervezek beállni azzal a kikötéssel, hogy ehhez sem ragaszkodom görcsösen. Inkább azt tűzöm ki magam elé, hogy akkor lesz új tartalom, ha jólesik írnom, fotóznom, és ha ez kéthetente van, akkor kéthetente. 

A másik a kommentek kérdése. 
A mai naptól letiltom a kommentelést a blogon. Aki szeretne kérdéssel fordulni hozzám, megteheti úgy, ahogy eddig is tették sokan: emailben. Én pedig ezután is igyekszem előbb-utóbb mindenkinek válaszolni és segíteni, de a közvetlen interakció, a folyamatos párbeszéd –időigényes volta miatt– szintén tarthatatlanná (és terhessé is) vált számomra.

Tudom, mert többen említettétek, hogy nem csak a posztokat, de az alatta levő kommenteket is szeretitek olvasgatni, és sajnálom, hogy az újítással elveszem ezt az örömöt, de biztosan megértitek, hogy elsősorban a saját szempontjaimat kell szem előtt tartanom.

Bízom benne, hogy ezek a változások elfogadhatóak számotokra, és abban is, hogy akit igazán érdekelnek a gondolataim, azok jövőben is olvasni és követni fognak.

Üdvözlettel:
Piffeny