Pillow spray


Többször említettem és ajánlottam már itt a blogon a This Works levendulás pillow spray-jét (például EBBEN vagy EBBEN a posztban). Mint a hetek-hónapok során kiderült, sikerült vele felkeltenem néhány olvasóm érdeklődését, mert kaptam több emailt, hozzászólást is, ill. kérdéseket a termékkel kapcsolatban: mit tudnak, hogy válnak be, mit várhatunk tőlük, ill. mi a különbség a két spray között (Deep Sleep és Sleep Plus+). 

Arra gondoltam, írok erről egy külön posztot, mert így egyszerűbb megválaszolni minden kérdést, illetve azért is, hogy ismét felhívjam a figyelmeteket ezekre a termékekre, mert szerintem karácsonyi ajándéknak is tökéletesek! Én a Feelunique-ról szoktam rendelni, ahol ingyenes a postai szállítás, és bő egy hét alatt gond nélkül meg is érkezik a csomag, tehát még nem vagyunk elkésve! Most ráadásul vannak mindenféle ajándékszettek, ezek akkor is megérik, ha csak magunkat szeretnénk meglepni valami kényeztető dologgal.Pár szót a márkáról. A céget 2003-ban alapította Kathy Philips, aki 7 éven át volt a Vogue beauty directora. Vállalkozását azzal a céllal hozta létre, hogy olyan kifinomult aromaterápiás termékeket alkosson és kínáljon az arra igényeseknek, amik valóban betartják ígéretüket, hozzák, amit elvárunk tőlük.
A cég brit, így a termékeiket is Angliában készítik, a természetes összetevőket pedig helyi farmerektől vásárolják. A készítmények mentesek a mesterséges színezékektől és illatanyagoktól, parabénektől, kőolajszármazékoktól, ftaláttól, génmanipulált összetevőktől, stb. Egyik termékük a mára ikonikussá vált Deep Sleep Pillow Spray. Ez az "eredeti" a két spray közül.

Amit ígér: könnyebb, gyorsabb elalvás.

Illat: levendula, kamilla, vetiver.

Személyes tapasztalat: az illat intenzív, de nem tolakodó, nem agresszív, és ami a legfontosabb: nem mű. Az első használat előtt féltem, hogy el tudok-e majd aludni tőle, nem lesz-e zavaró, de nem volt. Nagyon kellemes, megnyugtató. Az azonnal érezhető, instant illat fokozatosan halványul, de még reggel is ott lebeg kissé az ágy felett.

Használat: lefekvés előtt fújjunk belőle az ágyneműre. Én a kispárnám mellé, a lepedőre szoktam belőle fújni 2-2 puffantásnyit.

Valóban hatásos? A rövid válasz az, hogy igen, tökéletesen működik, és elhihetitek, ez engem is meglepett, mert eléggé szkeptikus vagyok minden csodaszerrel. Mint ahogy csodát természetesen nem is tesz. Ha esetleg nagyon zaklatottak, feldúltak vagyunk, vagy megittunk lefekvés előtt fél liter kólát / két espressot, akkor nyilván semmire nem megyünk vele (de akkor még egy altatóval sem...). Normál napokon azonban igen nagy segítséget jelent, egyértelműen érezhető a hatása.
Nekem mára hozzátartozik a lefekvés előtti rituáléhoz, hogy fújok belőle, és nagyon szeretem azt is, hogy a hálóba lépve napközben is megcsap az enyhe levendulaillat.
Ennek a "basic" terméknek a továbbfejlesztése a Sleep Plus+ Pillow Spray.

Amit ígér: nyugodtabb, mélyebb, pihentetőbb alvás.

Illat: levendula, kamilla, vetiver - pont, mint fent.

Személyes tapasztalat: a kupakokat levéve és beleszagolva a két spray illata teljesen ugyanolyan. A különbség a kifújás után jelentkezik, és abban áll, hogy ennél a terméknél szinte alig van azonnali illat. A növények aromái, az illóolajok fokozatosan, az éjszaka folyamán szabadulnak fel belőle, így biztosítva a folyamatos, nyugodt alvást. Azt kell mondanom, reggelre majdnem olyan levendulaillat van a hálóban, mint a fenti spray-nél, csak épp este nem érezni.

Használat: ebből nem csak a lepedőre, hanem a kispárnára is szoktam egyet-kettőt fújni. 

Valóban hatásos? Itt már sajnos nem tudok olyan meggyőző lenni, mint fentebb. Habár határozottan "produkál" illatot, én mégsem vettem észre, hogy nyugodtabban aludnék, kevesebbet forgolódnék miatta. Lehet, hogy másokra máshogy hat (sokan dicsérik, nem csak a márka saját klinikai kísérletei igazolják hatását, hanem "független" véleményezők, bloggerek is), nálam mindenesetre nem különösebben vált be. 


Az a kérdés is felmerült, vajon hagynak-e nyomot a textíliákon? Nem, semmit. A kifújás után van egy kis vizes folt (sötétebb anyagokon látszik), de gyorsan és nyom nélkül felszárad.

Valaki arról is érdeklődött, meddig elég egy flakon?  Rendszeres használat mellett (mondjuk heti 5 alkalom) nagyjából 4-5 hónapig. 

Szoktátok még kérdezni, melyiket javaslom a kettő közül? Nehéz erre jól felelni, mert mindenkinek más az ízlése és igénye, de azt szoktam mondani, és ez a fentiek fényében talán nem lesz meglepetés: "kezdőknek" az alapváltozatot ajánlom, azaz a Deep Sleep Pillow Spray-t. 

Nekem ez a kedvencem, és nem csak azért, mert a hatása is egyértelműbb, meggyőzőbb, mint a Sleep Plus-nak, hanem azért is, mert én kifejezetten szeretem elalvás előtt érezni ezt az intenzívebb illatot.  Illetve van még egy, prózaibb ok is: ez olcsóbb, és ha mégsem válik be, ha nem tudjuk megszokni, megszeretni, akkor kisebb az anyagi veszteség.A cég "Sleep" termékcsaládja egyébként elég széles választékú. Találunk benne fürdőolajat, illatgyertyát, balzsamot - ezeket még nem próbáltam - egyelőre!

Amit viszont már próbáltam, az a tusfürdő és a kézkrém, és most röviden szólnék ezekről is. A tusfürdőt imádom. Korábbi, tusfürdős posztomban már írtam róla, nagyon sokszor használom. Az illata teljesen megegyezik a spray illatával, és nagyon sokáig (másnap reggelig is) megmarad a bőrömön. Ezt már többször újravettem, igazi sláger, nem is ragozom tovább, próbáljátok ki!A kézkrémmel kapcsolatban viszont elég kettősek az érzéseim. Ami kiváló benne: a hatása ötcsillagos, iszonyú jól hidratál, nem zsíros és pár perc alatt tökéletesen beszívódik. Mégsem tudok megbarátkozni vele, és ez főleg az illata miatt van. Mivel a növényi összetevők megegyeznek, azt vártam, hogy ennek is pont olyan illata lesz majd, mint a spray-nek és a tusfürdőnek, de nem. Nem büdös és nem kellemetlen, de nem is olyan finom, mint a spray, és kicsit talán erős is közvetlenül lefekvés előttre.

Egy próbát megérhet, ha újdonságot keresgéltek (nekem ajándékba küldték egy rendelés mellé), mert másoknak bejöhet attól, hogy nekem nem, de én valószínűleg nem fogom megvenni.


Helyette inkább, ha levendulás krémet szeretnétek, akkor a (fentiek után kissé megtévesztő nevű) Deep Steep cég termékét ajánlom (itt fent a képen). Ez a márka is az idei év nagy felfedezése számomra, nagyon tetszik minden, ahogy és amit csinálnak, sok terméküket használom napi rendszerességgel.
Ez a krém a kedvencem, nem csak a márkától, hanem az összes kézkrémem közül is. Az illata pont olyan, amilyet elvárunk, azaz visszafogott, kellemes, egyértelműen beazonosítható levendula. A hatékonyságára sem lehet panasz: nagyon könnyű elkenni, pillanatok alatt beszívódik, mesterien hidratál. LOVE! 


Remélem, megválaszoltam minden kérdést - ha mégsem, írjatok!

A poszt végén megemlítem, mely más cégek készítenek levendulás párnapermetet a This works-ön kívül (tudomásom szerint):
L'Occitane
Jo Malone
The White Company

Ti szeretitek a levendulát? Van olyan termék, ami –aromaterápiás hatása révén– hozzájárul a nyugodt éjszakai pihenésetekhez?

Üdvözlettel:
Piffeny

Abszolút kedvencek.