Bag lady


Aki unja már a blogokon időről-időre felbukkanó What's in my bag?-posztokat, az most nézzen félre, mert egy ilyen következik! Az van, hogy Piffeny egy született kis kíváncsi: imád belesni mások lakásába, szekrényébe, neszesszerébe és táskájába, akár élőben (mármint persze, ha az emberek maguktól megmutatják :-), de virtuálisan is. A múltkor (időérzékemet teljesen elveszítve) kerek másfél órán át nézegettem táskás videókat a Youtube-on, és meglepett, mi mindent hurcolnak magukkal az emberek nők a mindennapokban.

A női táska alapból egy kifogyhatatlan témaforrás szerintem, hát még a tartalma...! Nálam időről-időre változik a nélkülözhetetlen dolgok listája, vagy inkább úgy mondanám: folyamatosan bővül. Mert ez egy öngerjesztő folyamat: minél nagyobb a táskád, annál több mindent viszel magaddal, és annál több mindent akarsz MÉG vinni – így kell aztán egyre nagyobb és nagyobb táska.

Pár héttel ezelőtt kaptam egy emailt, melyben Klári nevű olvasóm megosztotta velem nagy tervét: szeretne egy Louis Vuitton Neverfull táskát vásárolni magának, hogy a hétköznapokban legyen egy mindent elnyelő, strapabíró társa. Arról érdeklődött, az enyém melyik méret, abba mi fér bele, mennyire praktikus és mennyire jól használható.

Persze kenhetném Klárira, hogy azért írok most erről, mert ő kérdezett, de az igazság az, hogy ez egy remek téma, és nem is értem, eddig miért nem volt szó róla.

No, de a locsogás helyett térjünk a lényegre és lássuk:Magáról a táskáról már írtam párszor (leghosszabban ebben a bejegyzésben); azóta is nagyon szeretem, számomra ez az ultimate hétköznapi táska mind az anyag, mind a méret és forma miatt. Elkísért már sok utazásra, barátnőzős ebédre, bevásárlásra, városi csatangolásra. Talán ettől is kedvencem, hogy olyan sok emlék és élmény köt össze minket :-).

És persze attól is, hogy hihetetlen, mennyi minden fér bele. Az alább felsorolt dolgokon kívül a tetejére tudok még dobni egy kilós kenyeret meg néhány bagettet a péktől hazafelé jövet, de összehajtva még egy blézert is akár.

Ami kivétel nélkül mindig benne van: • telefon + USB-kábel
A töltőre ritkán van szükség, de tuti pont akkor kell, amikor nincs nálam. Így aztán viszem magammal. 

• pénztárca
Benne pénz, bankkártyák, pontgyűjtő kártyák tömkelege, személyes iratok, forgalmi. Sokszor csak ezt kapom fel, ha pl. bevásárolni szaladok el, vagy a közeli postára, bankba.

• kocsikulcs, lakáskulcs• neszesszer
Ennek tartalmáról készült egy poszt még tavasszal, azóta a lényeget tekintve nincs változás.

• papírzsebkendő

• 10 db-os kézfertőtlenítő kendő (DM-ből)
Aki ebédelt/kávézott már velem, az tudja, hogy kényszeres kéztörlő vagyok. Egy ilyen csomag nálam hamar elfogy, és nagyon tudom ajánlani mindenkinek, mert kellemesen felfrissít evés előtt, plusz nagyon jól jön akkor is, ha leeszem magam (és ez gyakrabban fordul elő velem, mint hinnétek :-D).• toll, határidőnapló és jegyzettömb

• napszemüveg
- ami mindig maszatos :-). Télen is kell, akkor is, ha nem tűz a nap, hanem épp csak "pislákol". Jelenleg nagy vadászatban vagyok: szeretnék egy olyat, aminek épp csak picit szürke az üvege, hogy felhősebb időben is hordhassam.

• víz
Nélkülözhetetlen. Nem számít, hogy a kocsiban is van, a táskámban is lennie kell legalább egy 3 dl-es üvegnek, bárhová megyek.

• kendő
Védi a torkomat (nyáron is van nálam légkondi ellen), öltöztet, és amúgy is az egyik kedvenc kiegészítőm. Ezenkívül nyilvános helyen szeretem a táska tetejére borítani, így nehezebb belenyúlni (illetékteleneknek).• mentolos cukorka
Kedvencem a zöld papírzacskós Fisherman's Friend, de megteszi a Tic-Tac is, vagy egy rágó (amit szintén tartok a neszesszerben).
A Minnie Mouse-os dobozkát a barátnőmtől kaptam, és mivel cuki, a benne levő savanyúcukorka meg finom, hordom magammal. Azt hiszem, ha kiürül, akkor a telefon töltőjét fogom beletekerni, legalább nem gabalyodik össze a zsinór (lábjegyzet: régebben mindig volt nálam fülhallgató, mert sokszor hallgattam úgy zenét a telefonról, és azt is nagyon praktikus volt egy ilyen kis fémdobozkában összetekerve tartani).A fentieken túl opcionális térkitöltő még:
• egy kényelmes mokaszin váltócipőnek (ha tudom, hogy aznap sokat kell sétálnom)
• Kindle / iPad / magazin (ha tudom, hogy hosszasan kell várakoznom valahol)
• kézkrém (főleg a nagyon hideg, téli hónapokban, mikor szárazabb a bőröm)


A miheztartás végett (és főleg Klárinak): a középső, MM méretbe simán belemegy egy 13 colos laptop (és ezáltal a nála kisebb A4-es dosszié is)!A poszt végén adja magát a kérdés: mi van a ti táskátokban? Mit nem hagytok otthon soha, és milyen gyakran szoktatok rendet tenni a táskátokban, kidobálni a szemetet, feltölteni a zsebkendő- és cukorkakészleteket?

Üdvözlettel:
Piffeny


 Mindkettő MM méret.