Cocktails at Piffeny's • Körtés-gyömbéres mimosa

A mai napra ismét egy koktélreceptet hoztam nektek. Nagyon sokan írtátok, milyen jó italokat mutattam be, vannak olvasóim, akik rendre ki is próbálták mindet, majd referáltak a tapasztalataikról. Köszönöm ezeket a visszajelzéseket, örülök, ha bármi apró kis "extrát" tudtam ebbe a nyárba csempészni. 

Egy darabig most nem tervezek ilyen témájú posztot, hiszen a nyár a végéhez ér, és vele együtt a jeges koktélok szezonja is. Talán majd az adventi időszakban felbukkan egy-két karácsonyi hangulatú ital... talán ;-)

Addig is zárásként erre a prosecco alapú koktélra esett a választásom, és ennek két oka is van. Az egyik, hogy a sorozatot egy szintén habzóboros itallal nyitottuk még májusban, ez volt a tavaszi sangria - így gondoltam, befejezésnek is tökéletes lenne egy ilyen. A másik pedig az az őszies ízvilág, amit ez a koktél remekül hoz. A körte és a gyömbér szenzációs párost alkotnak, süteményekben is kiválóan együttműködnek, és ebben az italban sem okoznak csalódást.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg körte (pucolva)
3-4 dkg friss gyömbér (pucolva)
barnacukor (ízlés szerint)
2 evőkanál bodzaszirup (opcionális)
egy löttyintésnyi víz
1 üveg proseccoÍGY KÉSZÜL:
A körtét és a gyömbért meghámozzuk, apróra kockázzuk. Késes betétű mixerbe tesszük a barnacukorral és a bodzasziruppal együtt. Öntünk hozzá egy kevés vizet (épp csak annyit, hogy vigye a mixer; ha a körte jó puha és érett -és érdemes ilyet választanunk-, akkor nem is feltétlenül van szükség vízre).
Összepürésítjük.

Amennyiben a gyömbér fás, darabolás helyett érdemes reszelve adni a körtéhez, mert a szálkák sajnos nem tűnnek el maradéktalanul a mixeléstől sem.A pezsgőspoharak aljába 1-1 evőkanálnyi pürét teszünk és felöntjük a jól behűtött habzóborral. Ez egy nagyon különleges, de igen ízletes mimosa koktél - mi a hétvégén biztosan ezzel koccintunk majd az őszre!

Csirió!