11 dolog, amit tuti nem tudsz rólam!


A dolog úgy esett, hogy készen volt már ez a poszt 1-2 hete (nem titok, sokszor dolgozom előre), és be is volt ütemezve mára. Aztán a legutóbbi bejegyzésem alatt kedves olvasómtól, Vicától kaptam egy továbbadós, blogos díjat, ezt itt. Ezúton is köszönet érte, hogy rám gondolt!

A díj lényege (többek között), hogy a megnevezett, "díjazott" bloggereknek el kell árulniuk magukról 10 random infót, amit addig nem említettek blogjukon, és amiről úgy gondolják, érdekelheti az olvasókat. Nagyon jót nevettem, amikor ezt megláttam, és kapóra is jött a dolog, hiszen ez nekem akkor már készen volt!

Remélem, senki nem haragszik meg érte, ha ezt a labdát én nem dobom tovább és nem teszek fel újabb kérdéseket sem. Bevallom (és ez lehet a 12. pont ezen a listán), én mindig is ilyen renitens és szabály-nem-követő lázadó voltam :-). Azt is remélem viszont, hogy örültök egy ilyen titkos infókat megosztó posztnak, ami egyben a díjjal járó feladat teljesítése is.

Küldöm mindenkinek, aki szereti :-), de különösen Vicának, illetve azon olvasóimnak, akiktől személyes kérdéseket kapok kommentekben, emailben (pl. mit dolgozom, merrefelé lakunk és hasonlók), és amikre  -privát jellegüknél fogva-  nem igazán szoktam felelni. Bízom azonban abban, hogy ez a 11 pont többé-kevésbé kárpótol benneteket a meg nem kapott válaszokért... :-)


 Már a kis Piffeny is rajongott a macskákért :-) 
- de ez szerintem senkit nem lep meg túlzottan.
Egyébként ez az egyik kedvenc gyerekkori fotóm, nagyon vigyázok rá, 
mert csak egy darab van belőle. 1. Négy évig golfoztam, aztán egy vállsérülés derékba törte az (amúgy nem túl ígéretes) golfkarrieremet. Ezen kívül soha, semmit nem sportoltam.

2. A férjemmel egy internetes társkereső oldalon ismerkedtünk meg 8 évvel ezelőtt, és szerelem volt első pillantásra.

3. ...annyira, hogy 10 hét után össze is házasodtunk :-)

4. Életem eddigi 36 évében összesen 9 lakásban laktam. Családi házban soha, és nem is akarok.

5. Ha unatkozom, vagy stresszben vagyok, a jobb kezem hüvelykujjával szavakat írok a levegőbe.

6. Ha kajáról van szó, rettenetesen válogatós vagyok. Nincs gyerek, aki ebben túltenne rajtam! Az sem segít az ügyön, hogy van pár dolog, amiket szeretnék ugyan, de allergiás vagyok rájuk.

7. Legnagyobb kulináris gyengeségem a sült krumpli. Nem bírok ellenállni neki. Hozz nekem egy adagot a mekiből, és levettél a lábamról! ;-)

8. Kedvenc szavaim a magyar nyelvből (csak a hangzásukat figyelembe véve): puff, macska, pamacs, törpe, szöszmösz és gomba. 

9. A nevemet Edith Piaf után kaptam, aki anyukám kedvenc énekesnője volt. Gyerekkoromban sokat hallgattuk a lemezeit.

10. Nem bírom, ha lefekvéskor elő van melegítve a lepedő és a takaró. Ezért aztán képes vagyok egy kétórás filmet magam alá húzott lábakkal végignézni az ágyban, hogy amikor a végén elnyúlok aludni, friss és hűvös legyen a lepedő. Télen is.

11. Ha bármely korba visszamehetnék pár órára, hogy körülnézzek, sok évtized és helyszín lenne versenyben, de ha élni is tudnék ott egy kicsit, akkor nem kérdés: az '50-'60-as évek kertvárosi Amerikáját választanám. Kardigán, gyöngysor, pörgős szoknya, pici ridikül, hajpánt és mindig rendezett frizura. Irdatlan kertvárosi házak, bejárati ajtó elé szállított üveges tej, Cápafarkú Cadillac-ek, autós mozik, Elvis Presley, Johnny Cash, rockabilly, ahhh... Valaki találja fel az időutazást, legyen szíves! :-)


Nagyon kíváncsi vagyok, vannak-e átfedések, hasonlóságok köztetek és köztem... Írjátok meg!

Üdvözlettel:
Piffeny