Cocktails at Piffeny's • Havana Beach

A mai napon az abszolút kedvenc koktélunkat szeretném nektek megmutatni. Az alkoholos változatok között nálunk ő az ász (vagy még inkább egy Royal Flush...). Az elsők között volt, amit zöldfülű koktélozós korunkban elkészítettünk, és szerelem volt első kortyolásra. A legtöbb italt csiszolgatni szoktuk, sokadik próbálkozásra állnak csak be a megfelelő arányok, de ennél valahogy elsőre sikerült eltalálni. 

Velem ez az ital szerettette meg a rumot (és nem a Cuba Libre, ami, bár szintén népszerű, nekem nem jön be). Imádom, hogy a rum íze nem tolakodó benne, és a lime-al kombinálva finom, trópusi árnyalatot ad neki. Számomra pohárba töltött vakáció ez a javából. Talán ez a koktél itatja magát a legjobban az összes közül - és most ne térjünk ki arra, hogy ez előny vagy hátrány :-) 

Hölgyeim és Uraim, íme egy nagy, "tankönyvi" klasszikus: a Havana Beach! 
Ennek az italnak az egyik nagy előnye, hogy az összes hozzávaló olyan, amit bárhol beszerezhetünk, mindig lehet őket otthon tartani, és nem kell (pl. friss gyümölccsel) különösebben fel- vagy előkészülni hozzá.

Hozzávalók (2 adaghoz): 

2 dl ananászlé
1 dl fehér rum
1 tk cukorszirup
2 lime
5-6 jégkocka

2 dl gyömbérÍgy készül: 

1 lime-ot kifilézünk, gondosan eltávolítva a fehér részeket is, és beledobjuk a turmixgépbe. Ha nincs kedvünk ezzel pepecselni, egyszerűen csak belefacsarjuk a levét, úgy is kitűnő lesz.


Hozzáöntjük az ananászlevet, a rumot, a cukorszirupot, és mellédobjuk a jégkockákat. Egyenletes állagúvá turmixoljuk, míg ilyen habos és fehér nem lesz:


Szétosztjuk 2 pohárba, és óvatosan felöntjük 1-1 dl szénsavas gyömbérrel (tényleg óvatosan, mert nagyon könnyen kifuthat! :-).

Nem, ez nem sör! :-)


Ez a koktél önmagában sajnos nem túl dekoratív, így javaslom, díszítsük bátran! Szerintem limekarikák és  -a totális giccs jegyében-  kis koktélernyők passzolnak leginkább hozzá :-)

Csirió!