Cocktails at Piffeny's • Bittersweet Symphony

A koktél, amit ma megmutatok nektek, megosztó. Megosztó olyan értelemben, hogy nem mindenki szereti a keserű italokat (jobban mondva vagy szereti valaki, vagy ki nem állhatja) - márpedig ez keserűség a javából! Amolyan felturbózott gin-tonic, de két másik hozzávalótól mégis más és különleges lesz.

Ebben a mai hőségben azért csak óvatosan az alkohollal! Este, a terasz árnyékában, vagy a légkondis nappaliban OK egy pohárral, de napközben, tudjátok: víz, víz, VÍZ! Holnap viszont (állítólag) jön az enyhülés, úgyhogy már csak a mát kell túlélni! Az egyik extra "adalék" ehhez az itókához a grapefruit. Én nagyon kedvelem, főleg a piros húsút, mert fanyar és gyönyörű, és szegény elég mostoha sorsú a déligyümölcsök között. A másik ízesítő, ami kerül még ebbe a koktélba, a San Benedetto "Orange Soda" nevű üdítője. Bevallom, a kóla az egyik bűnös gyengeségem (szendvics és pizza mellé különösen), de az üdítők  toplistáján második helyezett ez a lötyi. Nem csak koktélban, hanem magában is nagyon szeretem (és párját, a citromos változatot is), mert fanyar, frissítő, és mivel csak természtes anyagok vannak benne, egy fokkal talán egészségesebb is a többi "lónyálnál". Mindenképp javaslom, hogy szerezzétek be ehhez a koktélhoz - ez nem ördöngösség különben, mert elég sok helyen árulják (pl. Spar, Tesco). Ha nem kaptok, meg lehet próbálkozni más narancsos üdítővel is (akár Fanta-típusúval, akár rostossal), de mivel azok inkább édesek, a végeredmény határozottan nem lesz ugyanaz.Így készül: 

azt hiszem, ez lesz a legrövidebb koktélleírásom :-).
Minden pohárba dobunk 2-3 jégkockát és 1-2 szelet grapefruitot, majd belefacsarjuk egy fél gyümölcs levét. Öntünk hozzá 1 dl tonikot, 1 dl narancsos szódát, és 2 cl gint. 

Megkeverjük, megisszuk :-).
Bár úgy tudom, a szabályok szerint, "hivatalosan" aperitifként nem szolgálhatunk fel koktélt, de szerintem lehetünk elnézőek, mert ez az ital kiváló vendégváró pl. egy nyári grillvacsora előtt.

Csirió!