Arcápolási turbó - szérumok

Tavaly ősszel egyre több blogon futottam bele különféle szérumokról és arcpakolásokról szóló tesztekbe, ajánlókba. Én addig csak alkalomszerűen használtam ilyesmiket, mert valahogy nem hiányoztak. Ez a sok cikk viszont felkeltette az érdeklődésemet, és az olvasottak hatására elkezdtem magam beleásni a témába.

Habár igen szerencsés géneket örököltem (a 70 éves anyukámat legfeljebb 60-nak saccolják, és a nagyapám is úgy halt meg 93 évesen, hogy senki nem hitte el a korát), de azért lehet, hogy így, bőven túl a 30-on, itt lenne az ideje annak, hogy a jövőre is gondoljak. Őket talán még nem érték olyan káros környezeti hatások, mint engem, így nem is nagyon kellett mit ellensúlyozniuk (és nem is nagyon lett volna mivel...), és ha én is szeretnék olyan ráncmentes lenni idősebb koromban, mint ők, akkor ezért tennem is kell.

Ma, és egy később következő posztban azt szeretném megmutatni nektek, hogy  -arcápolási rutinom felturbózása érdekében- milyen termékeket teszteltem az elmúlt 5-6 hónapban.


Előre bocsátom, nagyon nehezen döntöttem, miket próbáljak ki. A választék hatalmas, szinte átláthatatlan még egy drogériában is, hát még a webshopokban. Ember legyen a talpán, aki kiismeri magát, és elsőre megtalálja a neki legjobban megfelelő márkát és terméket. Én napokat töltöttem a válogatással, mire elszántam magam, mert több szempontot is figyelembe akartam venni.

Kezdjük a SZÉRUMOKKAL, ez a mai poszt témája, legközelebb pedig a pakolásokat és krémeket mutatom meg.Az Estée Lauder Advanced Night Repair szérumjáról rengeteg jót olvastam, ezért szerettem volna látni, mit tud valójában. A szaküzletben adtak egy kis üvegcse mintát, így nem kellett rögtön beruháznom.

A díjakat, reklámokat és marketinget hagyjuk, én nem dőlök be nekik. Ennél a terméknél viszont a felhasználók véleménye is igen pozitív volt: mindenki azonnali wow-effektről ír, hogy a tükörbe nézve alig ismer magára, mert rögtön feszes és ragyogó lesz a bőre, és éveket fiatalodik... Még ezt is kicsit kétkedve fogadtam, de arra már elég volt, hogy magam is ki akarjam próbálni.

Amit pedig tapasztaltam, az bizony nem azonnali hatás. Heti 4-5 alkalommal kentem fel az esti hidratálókrém előtt, és hiába bámultam magam a tükörben, nem lettem újra 25 éves :-). Jól van, gondoltam, ártani biztos nem árt, azért használjuk csak tovább.

A változás jeleit úgy kb. egy hónap után vettem észre: egyszerűen simább lett a bőröm. Feszesebb. Rugalmasabb. Értitek, ha azt írom: olyan, mintha megújult volna? Egyszerűen jó hozzáérni! :-) Ez engem megyőzött arról, hogy nem spórolják ki belőle a hatóanyagot, és hogy ez a hatóanyag (legyen bármi is), tökéletesen működik az én bőrömmel.Sőt: nem csak én voltam nagyon elégedett, hanem a kozmetikusom is (aki immár 15 éve pepecsel rajtam). Azt mondta, nem tudom, mit csinálsz a bőröddel, de olyan, mintha igen komolyan foglalkoznál vele. Nekem ennél nagyobb bók és több megerősítés nem is kell, hogy jó úton járok.

További pozitívumok: a szérumnak van egy minimális illata, ami kellemes, semleges. Ezenkívül nagyon könnyű eloszlatni a bőrön és kevés is elég belőle. Tetszik még a csomagolás is, és a pipettás kiszerelés, ami igen praktikus: ha kitapasztaltuk, mennyi kell, utána könnyű kiadagolni vele a megfelelő mennyiséget. Nem tudom, az 50 ml-es adag meddig lesz elég, de gyanítom, igen sokáig. A 7 ml-es minta szűk 2 hónapra futotta (a fent is említett heti 4-5 használat mellett).


Az egyetlen dolog, ami "fájhat" ennél a terméknél, az az ára. De tudjátok, hogy én azt gondolom, az igazi minőséget meg kell fizetni, egy szérum esetében pedig ez különösen így van, hiszen itt már extra bőrápolásról és (hatását tekintve) szinte befektetésről beszélünk. A Lauder még az az árkategória, amit hosszútávon tudok és akarok finanszírozni, de ennél feljebb, a luxus irányába már nem feltétlenül mennék el.


Arra gondoltam viszont, mi lenne, ha keresnék egy olcsóbb szérumot is. Kiegészítésként, ill. picit kíváncsiságból is, hogy vajon van-e különbség egy prémium termékhez képest.

Rengeteget böngésztem a Feelunique-on, és ott akadtam rá a Nourish nevű márkára. Később kiderült, van magyar weboldaluk is, és több helyen (bioboltokban) is kaphatóak a termékek.

A cég organikus növényi összetevőket használ (a csomagoláson fel is tüntetik, az adott terméknél éppen hány százalékban), csupa természetes anyagot, és semmi kemikáliát (színezék, parabén, szulfát, szilikon, ásványi olaj, stb., stb.), és ami még lényeges, hogy a termékek állatkísérlet-mentesek. Ez, bevallom, egy sokkal szimpatikusabb vonal számomra, mint a Lauder & Co. által képviselt. Mostanában több ilyen terméket is vásároltam, amik mind kiválóak (erről majd részletesen legközelebb), és nagyon reménykedtem, hogy ez is beválik.

Hosszas válogatás után egy normál bőrre fejlesztett öregedésgátló, antioxidáns szérum mellett döntöttem (magyar link), ami többek között medveszőlő- és aloe-kivonatot, valamint hialuronsavat tartalmaz, "feltölti, hidratálja a bőrt és csökkenti az öregedés jeleit".A tesztet a következőképp végeztem: 4 hónap után leálltam az Estée Lauder szérummal, és áttértem a Nourish-ra. Úgy gondoltam, mivel nem tudom a bőrömet az "eredeti", Lauder előtti állapotába visszaállítani, a Nourish hatékonyságát azzal tudom legjobban lemérni, ha megnézem, vajon fenn tudja-e tartani az elért állapotot, vagy ront rajta.

Ennek is igen kellemes, de kicsit határozottabb, gyümölcsös-gyógynövényes illata van. A csomagolás szép, letisztult, a szérumot pedig a pumpás kiszereléssel egyszerű adagolni, és szintén elég belőle kis mennyiség (egy pumpálásnyi), amit könnyű eloszlatni.Nehezebben szívódik viszont fel, mint a Lauder, és hagy maga után egy vékony filmréteget. A legnagyobb baj viszont nem ez volt vele. Hanem az, hogy nem tett semmi különöset a bőrömmel. Kifejezetten rosszat sem, mert hidratált maradt ugyan, de pár hét elteltével kezdte elveszíteni a ruganyosságát, feszességét. (Zárójeles megjegyzés, hogy picit ki is pattogzott a homlokom, de ezt nem tudom egyértelműen a termék számlájára írni, mert abban az időszakban ez éppen mástól is lehetett.)

Még nem tudom, el fogom-e használni, mert 2 hónap után végül visszatértem a Lauderhez. Ez a "kaland" nem vette el a kedvem a természetes összetevőjű termékektől, mert simán lehet, hogy egyszerűen nem jól választottam, de inkább hajlok afelé, hogy az extra hatóanyagokat és a velük járó látványos eredményt a komolyabb készítmények között kell keresnünk.

Legközelebb tehát, amint ígértem, pakolásokat és krémeket fogok mutatni, addig is kérdezném, ti próbáltatok-e már valamilyen szérumot, vagy van-e tervbe véve, hogy beszereztek egyet?

Üdvözlettel:
Piffeny