Arcápolási turbó - pakolások és krémek


Legutóbbi beauty témájú bejegyzésemben elmeséltem, hogy az utóbbi fél évben elkezdtem különös gondot fordítani az extra arcápolásra annak reményében, hogy a bőröm a jövőben meghálálja majd a mostani törődést, és később kezd el öregedni, mint azt a korom indokolná.

A hosszútávú hatást mindig nagyon nehéz felmérni; már eleve sokszor az kétséges számomra, volt-e egyáltalán hatás, hiszen nem tudjuk, mi lenne, ha nem használtunk volna semmit. De úgy gondolom, ártani biztosan nem árt, hiszen abból még nem lett baj, ha az ember odafigyelt magára.

Legutóbb két szérumot mutattam be, és azt is megemlítettem, hogy nem ez az egyetlen "fegyver", amit bevetettem a szépségért. Ma az új termékek második csoportjáról, a pakolásokról szeretnék nektek beszámolni, és hozzájuk kapcsolódóan két új krémről is.Bár magamat ismétlem, azért itt is elmondom, hogy kezd fontossá válni számomra az organikus összetevőket tartalmazó ÉS állatkísérlet-mentes termékek vásárlása. Bőven van még mit behoznom ezen a téren, mivel nappali és éjszakai krémjeim ezeknek egy ponton sem felelnek meg, sőt, a sminkjeim sem... A váltás azonban nem megy olyan gyorsan, mint szeretném, viszont új termékeknél (vagy a kifogyottak pótlásánál) már igyekszem erre tudatosan odafigyelni.

Nem vagyok vegyész, sem kozmetikus vagy bőrgyógyász. A hiteles, vagy hitelesnek tűnő forrásokból származó, és egymásnak olykor ellentmondó információk alapján nem tudom megítélni, mennyire veszélyesek ténylegesen azok az összevetők, amiket manapság annak kiáltanak ki: parabének, kőolajszármazékok, szilikon, alumínium, illatanyagok, stb. Én mindenestre azt gondolom, ha ráakadok egy termékre, ami mindezektől mentes és hatásosnak is érzem, akkor ezentúl mindenképpen azt választom. És egy-két kivételtől eltekintve szerintem meg is lehet találni a megfelelőt, ha az ember igazán keresi és hajlandó próbálgatni. 

4 évig használtam Ilcsi termékeket, amik sok ponton megfelelnek a fentieknek, bár sokak szerint azok is tele vannak irritáló, allergizáló anyagokkal (gondolom, főleg akkor okoz gondot, ha a választásnál nem kaptunk szakszerű segítséget). Nálam mindenesetre hatékonyak voltak, plusz nagyon tetszett a márka mögötti tudás, tapasztalat és filozófia, tavaly nyáron mégis leálltam velük (hogy miért, azt ITT elolvashatja, akit érdekel).

A feladat tehát adott: olyan krémeket kell találnom, amiket nyugodt szívvel kenek magamra, és amik teljesítik azokat az elvásárokat, amiket az adott termékkel szemben támasztok.


GREEN PEOPLE


Egy szemkrémet és egy vitaminos maszkot szereztem be ettől a márkától, ami az organikus termékeket gyártó angol cégek palettáján vezető helyet foglal el.

szemkrémmel a korábbi nappali Clinique-et (All about eyes) cseréltem le, amihez nem is fogok visszatérni, mert ezt az újat szupernek tartom. A tubusos kiszerelés praktikus, a könnyed gél állag pedig gyorsan felszívódik, kellemes érzést hagy maga után, és nagyon jól hidratál. Smink alá kiváló.

pakolásban nagyon tetszik, hogy puding sűrűségű, állaga selymes, és nem épül rá az arcra, könnyen le lehet mosni a száradási idő után is. Az illata (parfümmentesként is!) nagyon csábító, friss, üde, nyilván a benne levő avokádó, mandarin, ligetszépe és a hínár (haha) megteszi a hatását. Gyönyörűen hidratálja, feltölti és feszessé, de rugalmassá teszi a bőrt. Ez az abszolút kedvencem az új tételek közül!Az organikus összetevők százalékos aránya a csomagoláson jól láthatóan van feltüntetve, és az összetevők (illetve az össze-nem-tevők) listája is igen komoly és meggyőző számomra.


YES TO!


Ez a márka gyümölcsöket és zöldségféléket (áfonya, sárgarépa, uborka, kókusz...) használ fel a különböző bőrproblémák kezelésére, és az összetevők minimum 95%-a itt is természetes. Én a paradicsomos (Yes to tomatoes) családból választottam két terméket, mert paradicsomos krémhez -pórusösszehúzó hatása miatt- volt már szerencsém korábban is, és szerettem.

Egyik új szerzeményem egy arcradír, aminek nagyon apró szemcséi vannak, egész pontosan őrölt mangómag és bambusz. A krém lágy (talán egy picit túlságosan is híg), de hatékony és kíméletes, ezért aztán alkalmas gyakori használatra. Nagyon megszerettem, úgyhogy az éppen kifogyott, és évek óta használt Clarins radírt szintén nem fogom újravenni, hanem ezt használom majd ezután.

A másik termék, amire igent mondtam, egy pakolás. A tégelyt kinyitva valami eszméletlen finom illat csapja meg az orrunkat: a paradicsomot is ki lehet érezni, de az összetevők között találunk még aloe verát, tök- és görögdinnye-kivonatot, avokádó és jojoba-olajat is. Ezeket nem lehet ugyan külön-külön beazonosítani, de együtt isteni, friss, természetes illatot adnak ki. A maszk állaga krémes, sima, könnyű szétkenni és lemosni. Ami pedig a leglényegesebb: babapopsi-puhaságú bőrt eredményez! Megtartom, köszönöm.
A fenti Green People szemkrém mellé vettem még kipróbálásra egy Yes to! Grapefruit szemkrémet, ami (elméletileg) a sötét karikák, árnyékok ellensúlyozására alkalmas. Én ebben nagy hatást nem látok, de nem is hiszek abban, hogy létezik szemkrém, ami az én genetikusan megörökölt karikáimat eltünteni, szóval ezt nem is vártam.
A tubusos kiszerelés itt is határozott előny, a krémet nagyon jó használni, gyorsan felszívódik és szépen hidratál, sminkalapnak tehát ez is tökéletes.


Tudom, hogy sokan ellene vannak a citrusolajoknak és -kivonatoknak az arcra szánt krémekben. Én azért mertem ezt a terméket megrendelni, mert ezen összetevők nálam már korábban is jól működtek és nem okoztak semmilyen problémát (egészen konkrétan Ilcsi krémeknél, amikről elmondható, hogy a hatóanyag nem csak "mutatóban" van benne).


Ami a jövőbeli arcápolásomat illeti, ennek a két márkának igen komoly esélyei vannak, hogy átvegyék az eddigi Estée Lauder és Clinique termékek helyét. A múltkori Lauder szérumot nem adom semmiért, de már keresem a nappali és éjszakai szem- és arckrémek utódját.PÜR MINERALS


Nos, ő bizonyos szempontból kivétel. Állatkísérlet-mentes ugyan, és korunk nagy ellenségeinek jó része itt is kimarad (parabének, kőolaj-származékok, mesterséges illatanyagok), viszont nem annyira megy rá az organikus összetevőkre és a természetességre, mint a fenti két márka. Árfekvésben is kicsit magasabb (talán emiatt a csomagolás is igényesebb, elegánsabb), de ahogy látom, a cég főleg sminkben erős.

Egy méregtelenítő iszappakolást rendeltem, aminek az illata, állaga kellemes, nem tudok belekötni, DE már 5 perc után iszonyúan rászárad, ráépül a bőrömre. Annyira, hogy alig bírom lesikálni (már rájöttem, hogy nem szivaccsal, hanem egyszerűen kézzel kell lemosni, de még így is tapad rendesen), ezt pedig nem érzem pozitívnak. Míg a fenti termékeket biztosan fogom hosszútávon is használni, sőt, újravenni is, ennél erre nem látok esélyt.Összességében azt gondolom a pakolásokról, hogy nagyon jól megtámogatják a rutint, kiegészítőnek tökéletesek, de ha nincsenek meg a megfelelő alapok, önmagukban nem sokat érnek. A legfontosabb természetesen a rendszeres tisztítás (kozmetikus!), a belső hidratálás, kevés stressz, sok alvás, jó minőségű ételek.
Csak ezek után jön a külső ápolás, amiben, ha választani kellene, akkor a szérummal szemben inkább a pakolásokról mondanék le, mert a hatásukat sokkal rövidtávúbbnak érzem. De mivel nem kell választanom :-), ezért továbbra is használni fogom őket, sőt, már kinéztem újakat is, szintén ebből az organikus & cruelty free-vonalból.

Ti mit gondoltok a pakolásokról? Használjátok őket rendszeresen - esetleg alkalomszerűen, egy-egy esemény előtt?

Üdvözlettel:
Piffeny


UI: mint az a fenti linkekből is látható, az összes terméket az angol Feelunique webshopból rendeltem.