Cocktails at Piffeny's • Pineapple delight

Szerencsésnek gondolom magam, mert a nászutamon eljuthattam egy olyan helyre, ahová kicsi gyerekkorom óta vágykoztam, és ezzel a 3 úticél-álmom közül egy valóra is vált: egy fehérhomokos, pálmafás, kristálytiszta kék vizű, hamisítatlan trópusi szigetre, Mauritiusra.

 
Igazi színes-szélesvásznú élmény volt, a valóságban sokkal lenyűgözőbb tengerparttal, mint bármelyik katalógusban (vagy mint a számítógépem monitorján évekig virító háttérképen). Egy mesés szállodában töltöttünk el 10 napot a Le Morne félszigeten, körülvéve minden elképzelhető luxussal, amibe számomra a frissen szedett kókusz és ananász íze is beletartozott. Ott értettem meg, hogy a Bounty szeletnek és a zacskós reszeléknek semmi köze az igazi kókuszhoz... :-) Attól még persze szeretjük őket, csak éppen tök mások.

A mennyei reggeli svédasztal minden nap kiegészült egy turmixbárral, ahol szorgos kezek pucolták az egzotikus helyi gyümölcsöket, hogy húsukból és frissen facsart leveikből finomabbnál finomabb italokat keverjenek ki, akár kívánság szerint. 
Az első reggel odaoldalogtunk. A hatalmas termetű mixerfiú épp akkor öntötte át a turmixgépből egy üvegkancsóba a "nap smoothie-ját". Mi ez? - kérdeztem tőle. Ő komótosan megfogott egy hatalmas bárdot, egyetlen mozdulattal kettécsapott vele egy ananászt, majd rám vigyorgott, hófehér fogai világítottak fekete arcában. Pineapple Delight  - felelte, és teletöltött nekem egy poharat.

Valami eszméletlen finom ital volt, úgyhogy beszédbe elegyedtem a sráccal, és közben kifigyeltem, miket dobál a turmixgépbe. Azóta már sokszor elkészítettük itthon is, gondolván, a hozzávalók ugyanazok, tehát a végeredménynek is ugyanolyannak kell lennie.
Kell mondanom, hogy sosem olyan? :-) A trópusi hangulatot éppen csak felidézheti, de azért nem rossz, nagyon nem, mi legalábbis örömmel kortyolgatjuk forró nyári napokon. 

Ma ezzel a trópusi ízvilágú koktéllal szeretném megörvendeztetni az alkoholmentes italok (& gyümölcsturmixok) kedvelőit!Az alább megadott mennyiségek felhasználásával két nagy (egyenként kb. 3,5 dl-es) pohár lesz tele.

A (friss vagy konzerv) ananászt felkockázzuk és lefagyasztjuk (kb. 30-35 dkg). A trópusi bárban is fagyott ananássszal teli dobozkákat kapkodtak elő a pult alatti hűtőből, attól lesz ugyanis jó kásás az italunk, úgyhogy én is mindig így készítem.
Öntünk hozzá egy kis doboz (3 dl) kókuszvizet (nem kókusztejet! :-), és dobunk mellé egy banánt
Esetleg 1-2 kanál kókuszreszelék / kókuszchips is mehet bele, vagy még jobb a friss kókusz húsa (ha van otthon), és nem árthat neki egy löttyintésnyi kókuszszirup sem (de ez el is maradhat).
Összemixeljük. Ha túl sűrű, higíthatjuk kb. 1 dl jéghideg vízzel.
Nem bonyolult, ugye? :-) 
Töltsük poharakba, a tetejére tegyünk némi kókuszchipset, majd szúrjunk bele egy színes szívószálat. Tegyünk fel egy szalmakalapot és napszemüveget, nyomjuk be a lejátszóba a Beach Boys-tól a Cocomo-t, -Aruba, Jamaica, ohh I wanna take ya...-, üljünk ki a teraszra, süttessünk a hasunkat a napon, és közben idézzük fel magunkban életünk legszebb nyaralásait!

Csirió!
ananászos háttérkép letölthető innen


UI: keresgéltem a mauritiusi fotókkal teli mappában, hogy tegyek a posztba egy ott készült képet (amolyan hangulatkeltésnek). De persze nem tudtam csak egyet választani. Ezért remélem, nem bánjátok, ha teszek még ide a végére néhány sok fotót! :-)
Ahogy előjöttek az emlékek, azonnal elfogott a vágyakozás, hogy újra ott lehessek...