Mi van az éjjeliszekrényemen?

Ó, az éjjeliszekrény és én...
Sokáig úgy alakult, egész pontosan 27 éves koromig, hogy nem volt az ágyam mellett semmi (sőt, olyan is volt, hogy ágyam sem volt, csak a matrac a földön, de ez egy másik sztori). Amikor összeköltöztünk a férjemmel, már volt helyünk "rendes" hálószoba-bútorhoz, azaz az ágyhoz illő komódhoz ÉÉÉS saját éjjeliszekrényhez is! Rögtön éreztem, hogy ez egy gyönyörű barátság kezdete.

Viszont szép lassan ezt a területet is elérte a felhalmozás. Kiolvasott és félbehagyott könyvek, magazinok, kézkrémek és ajakbalzsamok tucatjai, zsebkendős dobozok, bögrék, mobiltöltő, szemüveg, karóra és karkötők, DVD-k, távirányítók és még ki tudja, mi minden gyűlt ott hűvös halomba. Lomtár lett belőle, és ez változásért kiáltott.


Aztán elköltöztünk, és csodás új otthonunkban berendezkedve elhatároztam, hogy ez nem fog megismétlődni. Itt a hálószoba a kedvenc helyiségem (a konyhával fej fej mellett haladva :-), mert tágas, világos, napsütötte és körbeablakos – ez a szoba megérdemli, hogy rend legyen benne.


Derekasan elismerem, azért olykor még küzdök problémákkal ezen a téren, így aztán mikor megláttam Ági 101-es listáján a 74. pontot ("Elérni, hogy ne legyen annyi minden az éjjeliszekrényemen, mintha csak és kizárólag az ott található tárgyak segítségével kellene leélnem a maradék 50-60 évet"), hatalmasat nevettem. Oké, szóval nem vagyok egyedül.

Már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről írok majd egyszer. Emiatt is, no meg azért is, mert egyre jobban érzem, mennyire fontos, hogy a hálószoba rendben legyen. Hogy olyan legyen, amilyennek egy álom-hálót elképzelünk, mindenki a maga ízlésének és preferenciáinak megfelelően persze, de szerintem abba kacat és káosz (alias: kupi) semmiképp sem fér bele. Mert ez a nyugalom terepe, a pihenésé, intimitásé, a háló legyen fészek-hangulatú és kellemes. A mai posztban azokat a tárgyakat szeretném nektek megmutatni, amik számomra a must have-kategóriába esnek, így aztán rendületlenül, de rendben ott vannak az éjjeliszekrényemen  (de azt azért ne akarjátok tudni, mi minden van a fiókokban, hahaha).

mindennapi ékszereim: lefekvés előtt az utolsó mozzanat, hogy leveszem, és felkelés után az első, hogy felveszem őketkézkrémek: mindig az aktuális kedvencek, mostanában a Diptyque barackos balzsama és a mandulás-tejes krém a Burt's Bees-től
levendulás pillow spray: megkönnyíti az (el)alvástkönyvek, amiket olvasok éppenillatgyertya: ha megnyugvásra vágyom; a gránátalmás Jo Malone-t mostanában nagyon szeretem, és az külön pluszpont, hogy van fedele (masnis fedele! :-), így éjjel nem zavar az illatfriss virág: már kitapasztaltam, hogy a rózsa, az orchidea és a tulipán a megfelelő, ezek "szagtalanok", nem dugul be tőlük az orrom, ellenben mikor reggel kinyitom a szemem, rögtön valami szépet látok
Ma az érdekelne engem, ti mennyire tudtok rendet tartani az éjjeliszekrényeteken, ill. mi az, ami feltétlenül helyet kell, hogy kapjon ott! Ami nélkül nem este az este, és nem éjjel az éjjel. Az a szabály, hogy max. 5 dolgot lehet megnevezni (nekem azért lehetett hatot, mert enyém a blog ;-).

Üdvözlettel:
Piffeny