Cocktails at Piffeny's • Tavaszi Sangria

Éééés akkor Hölgyeim, ezúttal ünnepélyesen útjára indítok egy új sorozatot itt a blogon, ami (reményeim szerint) ínycsiklandó nyári alkoholos és alkoholmentes koktélokat mutat majd be. Mivel egy kiváló hosszú hétvége áll előttünk, nemsokára pedig beköszönt a várva-várt június, azt hiszem, a téma több, mint időszerű! :-) 

Ebben a sorozatban azon kedvenc italaink szerepelnek majd, amiket gyakran készítünk itthon a férjemmel – akár egy kettesben eltöltendő estére, akár barátoknak. Arra gondoltam, megosztom őket veletek, hátha ti is kedvet kaptok egy kis esti kortyolgatáshoz! Eredetileg úgy terveztem, péntekenként lesz egy-egy új rész, de ez nagyon beszabályozná a "menetrendet", ezért inkább maradjunk abban, hogy a következő hónapokban lesznek majd ilyen témájú villámposztok is.

Nem mondanám, hogy koktélszakértők vagyunk (inkább csak lelkes amatőrök), egy profi mixer valószínűleg halálra röhögné magát rajtunk :-). Nem követjük szó szerint a recepteket, még shakerünk vagy bárkocsink sincsen, se másmilyen "profi" felszerelésünk, csak a lelkesedésünk és a próbálgatás, kísérletezgetés iránti vágyunk. Azt sem állítom, hogy mindegyik ital egetrengető, hatalmas újdonság lesz - sőt, ilyenre inkább ne is számítsatok, hiszen nem nagyon van már új a nap alatt. Tapasztalatom szerint viszont néha elég csupán egy-két ötlet, variáció, egy kis "lökés", hogy meglóduljon a fantáziánk, amikor a jól bevált nyári rozéfröccs helyett valami extábbat iszogatnánk a teraszon üldögélve. 

Ebben szeretnénk segítségetekre lenni mi ketten: 
Piffeny és Mr. Piffeny :-)


Felvezetésül egy tavaszias, gyümölcsökkel megbolondított habzóbort mutatnánk meg, amolyan buborékos-light Sangriát, ami nem csak rettentő finom, de egy hatalmas üvegkancsóban szervírozva eszméletlen jól is néz ki!

Amire szükségünk lesz:

málna, eper (összesen mondjuk bő 30 deka)
3 narancs
1 üveg prosecco
mentaágak
jégA narancsok levét facsarjuk bele egy üvegkancsóba, töltsük fel jéggel. Dobjunk bele néhány cikk narancsot, málnát és félbevágott epret (ezekből sokat! Többet, mint a képeken, hiszen tudjuk milyen fontos, hogy rengeteg gyümölcsöt együnk :-), majd öntsük fel a jól behűtött habzóborral. Keverjük meg és kínáljuk jéghidegen, néhány színes, csíkos szívószállal, a maradék gyümölcsöt pedig a végén kanalazzuk ki a pohár aljából!

Csirió! :-)