Cocktail at Piffeny's • Kókuszos-epres daiquiry

Hogy a rum és a kókusz, illetve a kókusz és az eper istenien passzolnak egymáshoz, az szerintem köztudott. Ezt koktélt (vagy valami nagyon hasonlót) egy trópusi nyaralás alkalmával ittuk először, és azóta is lelkesen készítjük el itthon újra és újra.A friss epret megmossuk, megszórjuk egy kevés porcukorral, majd 10-15 percig állni hagyjuk. A cukor gyönyörűen kihozza az eper színét, érdemes ezt még akkor is megcsinálni, ha az eper érett és édes. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük.


Egy pohár aljába teszünk 3-4 evőkanál eperpürét, felöntjük 2 dl kókuszvízzel és egy adag (0,5 dl) rummal. Ha minden be volt hűtve, számomra nem szükséges bele plusz jég vagy jégkása, de természetesen aki úgy szereti, tegyen bele. (Azt is lehet, hogy az epret még egészben lefagyasztjuk, és utána pürésítjük - így jeges eperkását kapunk.)

 


Meg lehet még spékelni egy löket Monin kókuszsziruppal is, de anélkül is nagyon finom és rettentően itatja magát :-) Ehhez a koktélhoz egyébként mind a fehér, mind a barna rum kiváló, bár a kettő karaktere teljesen eltérő, így a belőlük készült ital is kicsit más lesz. Én személy szerint egyébként a fehéret preferálom, mert azzal jóval könnyedebb, frissítőbb italt kapunk.

Ha valaki alkohol nélkül készítené, úgy is lehet, ebben az esetben én tennék hozzá kb. 0,5 dl jó buborékos ásványvizet, hogy lazítsa kicsit :-)

Csirió!