Blogszülinap


Hölgyeim,

hihetetlen számomra, hogy Piffeny egy éves lett! Mikor tavaly áprilisban (hosszas tépelődés után) belevágtam, nem hittem a sikerben, és nem voltam biztos benne, hogy értő fülekre-szemekre talál-e majd, amit megpróbálok átadni. Nem vagyok sem híres, sem ismert, "csak" egy teljesen hétköznapi nő, aki (ebben az olykor irigy és károgó világban is) meri vállalni az életstílusát és az álmait, amik olykor bizony nagyok.

Aztán az idő bebizonyította, hogy igenis van igény az ilyesfajta blogra is. Bár sosem a nagy számok elérése volt a célom, sem a napi több ezres oldalletöltés vagy háromszáz komment minden poszt alá, de azért álljon itt egy kis statisztika az elmúlt 12 hónapból, amire büszke vagyok: 

48 580 oldalletöltés
691 komment
83 bejegyzés

Köszönöm ezt nektek! Köszönöm a sok pozitív visszajelzést, a sok dicséretet, a biztatást és érdeklődést! Többen írták, mondták, hogy hiánypótló, amit csinálok. Ezt nagyon megtisztelőnek érzem. Továbbra is ezen a csapásirányon haladok tovább, ezentúl is "rétegblog" szeretnék maradni és azokhoz szólni, akik tovább látnak a középszerű dolgoknál, akikben ott a valódi igény a minőségre, szépségre, akik fogékonyak az esztétikumra, a luxusra, nem feltétlenül "gyakorlati" szinten, hanem akár csak elméletben. Akik tudnak és mernek álmodozni, és nem félnek bevallani maguknak, ha néha többre vágynak. Mert én is ilyen vagyok.


Jópár emailt kapok "titkos" olvasóktól, mostanra már kettőt-hármat hetente, így tudom, sokan vagytok, akik a háttérből, csendben figyeltek - benneteket is arra biztatlak, kommenteljetek bátran! Egy ideje már lehet álnéven is :-), de természetesen az email is rendben van!

Néha megcsúszom a levelekre adott válasszal, ezért megértéseteket kérem, de igyekszem mindig mindenkinek visszaírni, mert érdekelnek az olvasóim. Nem egyoldalú kommunikációt akarok folytatni, "megmondani" dolgokat és utána nem foglalkozni a reakciókkal, hanem megismerni hasonló (vagy épp nagyon különböző) álláspontokat, ízléseket. Ameddig a beszélgetés kulturáltan zajlik, addig itt nincs "OFF", csak egymás meghallgatása, tapasztalat- és véleménycsere. 

Még egy kérdésre szeretnék kitérni, mert időnként felmerül: ki vagyok én? Miért nincs rólam fotó, miért nincs kiírva a teljes nevem, miért "bújok el"?
Ha belegondoltok, azt hiszem, megértitek, miért őrzöm az inkognitómat. A férjemen kívül csak pár nagyon közeli barát tudja, hogy én állok emögött az oldal mögött, és ez a jövőben is így marad. A dolgok, amikről itt szó esik, az életemnek (és a személyiségemnek) csak egy kis szeletét teszik ki, és nem szeretném, ha ez a kis szelet bármilyen módon befolyásolná az életem nagyobb és jelentősebb részeit.

Rengeteg jóságot és örömöt kaptam ettől a blogtól, megismertem sok szimpatikus embert, közülük kettőt, Magdit és Helgát –mintegy bónuszként– személyesen is, és remélem, a következő egy év is ilyen sok örömöt hoz. És nem csak nekem, hanem nektek is! Én azon leszek, hogy ezután is örömmel gyertek ide.

Továbbra is azt tervezem, hogy 5-6 naponta lesz új bejegyzés. Egy poszt elkészítése (főleg a fotózás) elég sok időt vesz igénybe, nem szeretném a minőség rovására növelni a mennyiséget. A témák tekintetében sem várható nagy változás, de ha van olyasmi, amiről szívesen olvasnátok, írjátok meg, és ígérem, megfontolom. 

Köszönöm nektek, hogy itt vagytok és olvastok!
Piffeny