Take me down to the paradise city

Ha most megkérdeznélek benneteket, melyik a kedvenc városom, szerintem sokan rá tudnák vágni a helyes választ: Bécs. Tudom, vannak a világon szebb, grandiózusabb, különlegesebb városok is, nekem mégis ő a kedvencem. 


Múlt héten ismét ott töltöttem egy igen kellemes napot, ezúttal Juliannával (akiről már meséltem, hogy Tiffany-s értékesítőmből lett barátnőm). Valahogy nagy szükségem volt egy ilyen lányos napra, távol a háztartástól, munkától, nem gondolni komoly dolgokra, nem aggódni semmin, idegen, de mégis ismerős városban, szeretett utcákon. El is határoztam, hogy —bár nagyon csábítóak voltak a leárazások— nem fogok tülekedni a ruhaüzletekben, hanem csak olyasmiket fogok vásárolni, amik testileg vagy lelkileg kényeztetnek, feltöltenek.A BIPA-ban eredetileg csak egy Essie fedőlakkot akartam, mert nagyon meg vagyok vele elégedve, de persze más is került a kosaramba. Például egy új, lilás árnyalatú körömlakk, kicsit már a tavaszra készülve, ezenkívül egy Penaten testápoló, ami egyszerűen döbbenetesen jó. Pillanatok alatt felszívódik, kellemes, tiszta illata van. Kb. 20 éve keresem a tökéletes testápolót, és most végre megtaláltam. Soha többet nem tervezek mást venni, csak ezt, a sok ragacsos, erős illatú, soha fel nem szívódó cucc pedig, ami itthon halmozódott, már ment is a kukába.  

Nem tudtam otthagyni a limitált kiadású (Hello Kitty-s) bebe krémet, annyita vidám a doboza, meg a pénztárnál az "egyet fizet, kettőt kap" akcióban szereplő Labello ajakápolókat sem, amikről írtam már korábban. Most két olyan fajtát vettem, amiket itthon nem szoktam látni: a sima, Original verziót, és a kókuszosat.
A karácsonyi sütés-főzésben, takarításban rettentően kiszáradtak a kezeim, és azóta sem tudom helyrehozni őket. A korábban mindig bevált Neutrogena nem segít, ami meglep ugyan, de ez van. A küldetés: új kedvencet találni. Vettem is két balzsamot: egy lengyel márka (Ziaja) kecsketejes kézkrémjét, aminek szerintem már a csomagolása is gyönyörű (gyönyörűen egyszerű), az illata pedig megnyugtatóan kellemes, semleges és tiszta, mint egy halom napon szárított ruha, illetve a Diptyque luxus kézbalzsamját, amit egy ideje szeretnék már megnézni magamnak. Ez valamivel sűrűbb állagú, de szintén nagyon kellemes illata van a benne levő barack- és mandulakivonattól. Most versenyezni fognak, és amelyik nyer, maradhat állandóra.A Duft und Kultur-ban, ahol a Diptyque termékeket forgalmazzák, vettem még a krémen kívül két kicsi illatgyertyát is: a kedvenc Mimosámat, és egy újat: Jasmin. Ezzel 101-es listám 60. pontjában is fejlődtem, a Jasmin lesz ugyanis a 3. új illat, amit a lista kezdete óta kipróbálok.
És ha már a 101-es lista...
Julianna meglepett engem 2 Sonny Angel babával, így a 49. feladat is kész. Ezek a kis szerencsehozó, gyűjthető figurák Japánból származnak, és rengeteg fotón, blogon, Instgramom láttam már őket. Cukik, és az embernek valahogy mosolyogni támad kedve tőlük. Mindössze a fejükön viselt dísz különbözteti meg őket, ami egyben azt is jelzi, melyik kollekcióhoz tartoznak: van gyümölcsös, állatos, karácsonyi, húsvéti, stb., ill. a híres francia makarongyártónak, a Ladurée-nak is van egy sorozata — én ebből kaptam most kettőt.


Az angyalok érdekessége még, hogy az ember csak a kollekciót tudja kiválasztani, és az csak a doboz kinyitása után derül ki, pontosan melyik darab van benne. Így ez amolyan szerencse kérdése is, hogy melyik kerül hozzánk - és azt hiszem, a sors most kacsintott egyet rám, mert az egyik dobozból a (majdnem) Tiffany-kék makaronsapkát viselő kis gézengúz került elő :-)

A belvárosi vásárolgatás közben sajnos elkezdett esni a hó és kellemetlenül feltámadt a szél, így kimetróztunk a Donau Zentrum nevű bevásárlóközpontba. Én főként a Kusmi tea miatt szerettem volna oda elmenni, ott nyílt ugyanis meg 10 hónappal ezelőtt az első osztrák üzletük, ami nekem nagy öröm, mert így nem az internetről kell rendelnem. A bolt maga csodás, világos, minden tea ki van téve, lehet szagolgatni, kóstolni, és az eladók is nagyon kedvesek és hozzáértőek.A cég Detox sorozata különféle gyömölcsökkel kevert zöld teákból áll, a sárga dobozos (grapefruitos, hátul a képen) már régóta kedvencem, de most a zöldből hoztam haza (amiben citromfű van), ez is fantasztikus aromájú fűként és megfőzve egyaránt.Szerettem volna hársfateát is, de az épp nem volt nekik, árulják viszont testvércégük, a Løv Organic teáit is. Ezek 95%-ban organikus tealevelekből készülnek, amik mentesek mindenféle kemikáliától, génmanipulációtól. A teafilterek —a Kusmihoz hasonlóan— itt is gyönyörűek (nem is tudom, melyik szebb), és ízre is pompás. Ami még nagyon tetszik a Løv-ben, mert nekem fontos, hogy sokkal többféle esti, koffeinmentes teát készítenek, mint a Kusmi. Biztosan vissztérek még és veszek más fajtákat is, és bár rajongásom a Kusmi iránt régóta töretlen, azért nem félek az új kedvencektől :-).Sokkal gyakrabban kellene ilyen laza napot csinálnom, legalább havonta egyszer, mert nagyon jót tett. Talán ez lehetne egy újévi fogadalom is. A sok beszélgetéstől, sétától, új élményektől feltöltődtem, és boldogan jöttem haza a kis kincseimmel. 

Ma két dolog érdekelne engem: szerettek-e teázni, és ha igen, melyik márka és íz a kedvencetek,
illetve, hogy melyik az a kézkrém, amire minden helyzetben számíthattok?

Üdvözlettel:
Piffeny
Wenn ich jetzt euch fragen würde, welche Stadt ist meine allerliebste, viele von euch könnten darauf richtig antworten: WIEN! Vorige Woche habe ich dort wieder einen Tag mit meiner lieben Freundin, Julianna verbracht. Das brauchte ich schon sehr: nur in der Stadt bummeln, Schaufenster sehen, nicht an die Arbeit und Probleme denken, ohne Sorgen einige Stunden haben, über weiblchen Themen sprechen, Kaffee trinken... hmm, es war toll!
Obwohl SALE (den man jetzt in allen Stores treffen kann) sehr verlockend war, habe ich mir vorgenommen, mich in den Kleidungsgeschäften keinesfalls zu drängen, sondern nur Dinge zu kaufen, die mich seelisch oder körperlich verwöhnen und auffüllen.

Bei BIPA wollte ich eigentlich nur einen Essie Oberlack haben, den ich super finde, natürlich habe ich aber auch noch andere Kleinigkeiten gekauft. Z.B. einen wunderschönen Nagellack (go ginza), schon auf den Frühling wartend, eine Lotion für Babys, Labello Lipbutter und eine limitierte bebe Creme (mit Hello Kitty auf der Decke :-).

Seit Weihnachten (als ich sehr viel gekocht und geputzt habe) sind meine Hände sehr trocken, und ich kann sie einfach nicht wieder in Ordnung bringen. Neutrogena, die mir bisher (seit 15 Jahren) immer gut getan hat, hilft diesmal nicht. OK, so ist Leben, dann muss ich neue Favoriten suchen. Ich habe 2 Handcremes gekauft: eine mit Ziegenmilch von einer polnischen Marke (Ziaja), und noch den luxuriösen Handbalsam von Diptyque, den ich schon seit langem haben wollte. Jetzt werde ich beide Cremes probieren, und die bessere kann bleiben :-)

Bei Duft und Kultur habe ich noch 2 kleine Diptyque Duftkerzen gewählt: meine Favorit, die Mimosa, und einen neuen Duft: Jasmin. Damit habe ich die 60. Aufgabe meiner 101-Liste entwickelt: Jasmin wird der 3. neue Duft sein, den ich von Diptyque neben meinen Favoriten kaufe.

Und wenn wir schon über die 101-Liste sprechen... Julianna hat mir 2 Sonny Angel Figuren geschenkt gegeben, und damit den 49. Punkt meiner Liste erfüllt.  Diese japanische Engels habe ich schon auf vielen Blogs und auf Instagram gesehen. Die sind kleine Sammelfiguren, die nur eine Kopfbedeckung tragen — abhängig davon, zu welcher Kollektion sie gehören. Es gibt nämlich viele Themen, wie z.B. Tiere, Früchte, Weihnachten, und auch die französische, für ihre Makrone bekannte Firma, Ladurée hat eine Kollektion. Die Figuren sind in einer "Blind Box" verpackt, auf der nur das Thema genannt wird, so kann man nicht wissen, welche Figur genau drin ist.

Während wir in der Innenstadt geshoppt haben, begann es zu schneien, und auch der Wind ist unangenehm geworden. So sind wir mit der U-Bahn in das Donau Zentrum gefahren, wohin ich wegen Kusmi Tee wollte. Dort hat die Firma ihren ersten österreichischen Store vor 10 Monaten eröffnet, und für mich ist es eine super Nachricht, weil ich so nicht mehr im Internet bestellen muss. Das Geschäft ist schön, hell, freundlich, man kann alle Teesorten riechen und probieren, die Verkäuferinnen sind höflich und hilfsbereit... 
Sie verkaufen auch die Produkte von Løv Organic, die irgendwie auch zur Kusmi gehört. Was mir bei Løv Organic gefällt (weil das für mich wichtig ist), dass sie mehrere Teesorten ohne Kaffeine produzieren, als Kusmi. Ich habe einen Tee aus der Detox-Linie von Kusmi gekauft (den mit Zitronengras), und Herbaltea mit Lindenblüten von Løv.

Ich sollte öfter so einen lockeren Tag machen. Er hat mich gut ausgefüllt und am Abend habe ich froh mit meinen Schätzchen nach Hause gefahren. 

Liebe Grüße:
Piffeny