Adni jobb...

...mint kapni, így tartják. Gyerekkoromban nem értettem ezt, mert én kapni szerettem (ill. sokszor csak szerettem volna). Felnőttként nyert értelmet számomra ezt a mondás, bár azt azért még ma sem tudnám megmondani, melyiket szeretem jobban: az ajándékot becsomagolni, avagy kibontogatni.

A múltkor arról meséltem, hogy idén (tavaly) karácsonykor férjemmel megajándékoztuk a másikat, bár ez nem mindig szokás nálunk. De most voltak ötleteim, és úgy voltam vele, miért is ne?

Van egy keverék anyagból (gyapjú és selyem) készült, könnyű Burberry sálam, amit nagyon szeretek, mert még így télen is elég meleg, ha nem megyek ki az utcára, hanem csak mondjuk mélygarázsból-mélygarázsba. Férjem azonban állandóan lenyúlta, ezért úgy döntöttem, itt az ideje, hogy neki is legyen egy sajátja. Egy fekete-sötétszürke kockás, gyapjú-kasmír keverék mellett döntöttem, isteni puha (puhább, mint az enyém), és szuperül áll neki. 


5 éve, amióta jelenlegi lakásunkban lakunk, probléma, hogy a lakáskulcsunk igen éles. Férjem mindig aggódott, hogy megsérti a táskája vagy a nadrágzsebe finom bélését. Ezt a problémát gondoltam ezzel a kis kulcstartóval (kulcstok?) orvosolni. Férjem régebben nem volt odaáig a Monogram Canvas anyagért, de rajongásom szép lassan rá is átragadt. Ma már ő is elismeri az érdemeit :-), és nagyon örült ennek a hasznos kis darabnak.A könyvek sem maradhattak el idén. Amióta van könyvolvasónk, kevesebb papírkönyvet veszünk, és azt figyeltem meg, hogy kevesebbet is olvasunk. A Kindle nagyon praktikus dolog, ha az ember utazik, de itthon valahogy jobban szeretem a hagyományos formátumot (arról nem is beszélve, hogy magyar nyelvű e-könyvekből még mindig kicsi a választék, és nem is sokkal olcsóbbak).
A két ünnep közötti lazulós napokra férjem kedvenceit, krimiket válogattam, főleg a skandináv szerzőktől (Jo Nesbo és Camilla Läckberg), akik állítólag nagyon értik a dolgokat. El fogom majd olvasni őket (haladnom kell a 101-es listámmal!), és be fogok számolni róluk.
Megvettem még (és egy nap alatt "felfaltam") Demény könyvét, és aki kidobott, halálraítélt, gyepis kutyából lett celEB. Szeretettel ajánlom minden állat-, de főleg kutyabarátnak, hangosan röhögős és hangosan sírós, letehetetlen olvasmány.A nappalinkban ki van ugyan építve egy szuper hangrendszer, ami nagyon jól szól, de december elején az iCentre üzletében megláttunk egy zenelejátszót, aminek őrületesen dizájnos formája van - és mi ennek nem tudunk ellenálni. Nekem elsőre egy rögbilabda ugrott be, de aztán ránéztem a dobozára: Zeppelin. Nem is értem, eddig hogy nem tűnt fel, pedig már 2007 óta létezik.
Az is tetszett, hogy a Bowers&Wilkins gyártja, ami egy igen neves cég, felsőkategóriás hangrendszereket készítenek nem csak otthonokba, hanem komoly hangstúdiókba is, így a minőség sem volt kérdéses. A Zeppelint az Apple-el karöltve fejlesztették ki, kifejezetten Apple eszközökről történő zenelejátszásra. Férjemmel nagy egyetértésben hoztuk haza ("ez nekünk KELL"), és amolyan közös karácsonyi ajándéknak könyveltük el.
Több karácsonyhoz kötődő poszt decemberig már nem lesz, ígérem :-). Az viszont érdekelne, milyen könyveket olvastok mostanában. Ha van kedvetek, adjatok tippeket, mit érdemes beszerezni, lehet akár régebbi, akár újabb regény.

Üdvözlettel:
PiffenyES IST BESSER ZU GEBEN...


als zu nehmen, sagt man. Als ich Kind var, habe ich es nicht verstanden, weil ich immer nur bekommen wollte. Seitdem bin ich aufgewachsen und sehe schon die Wahrheit in diesem Spruch, obwohl ich nicht sagen könnte, was ich besser mag: die Geschenke zu verpacken, oder sie auszupacken :-) 

In diesem Dezember hatte ich Ideen, was ich meinem Mann bescheren könnte, und ich dachte: na ja, warum nicht? 

Ich habe einen leichten Schal von Burberry (aus Seide und Wolle), den ich auch im Winter sehr gerne trage. Wenn ich nicht auf die Straße treten muss, ist er warm genug - vielleicht deswegen hat ihn mein Mann immer wieder abgestaubt. Ich dachte, dass er auch seinen eigenen haben sollte, und ich habe für ihn einen Schal aus Kaschmir und Wolle gewählt, der super weich ist und ihm ausgezeichnet steht. 

Es ist ein Problem, dass unser Wohnungsschlüssel sehr scharf ist. Mein Mann hat immer Angst, dass er das empfindlichen Seidenfutter seiner Tasche irgendwie zerreißt oder verletzt. Mit dem Schlüsseletui von Louis Vuitton ist es aber kein Problem mehr! Mein Mann war früher kein großer Fan von Monogram Canvas, meine Begeisterung hat aber in der Zwischenzeit auch auf ihn übergegriffen. 

Die Bücher duften natürlich auch nicht fehlen. Wir lesen leider weniger, als man lesen sollte, aber zwischen Weihnachten und Silvester hat man Zeit dazu. Ich habe Krimis von skandinavischen Autoren (wie Jo Nesbo und Camilla Läckberg) gewählt, die ich auch lesen möchte.

Ein gemeinsames Geschenk war noch der Lautschpecher von Bowers&Wilkins: der Zeppelin Air! Der wurde direkt für Apple Produkte entwickelt, und sieht unser Meinung nach sehr trendy aus. Obwohl wir in unserem Wohnzimmer ein super Audio-System haben, konnten wir nicht widerstehen.  Er wird wahrscheinlich in unserem Bettzimmer seinen endgültigen Platz bekommen. 

Ganz liebe Grüße:
Piffeny