Santa Claus at Tiffany's

Ez a szokottnál valamivel hosszabb bejegyzés lesz, ezért elnézést kérek azoktól, akiket a téma nem különösebben érdekel.

Biztosan emlékeztek még, hogy november végén férjemmel részt vehettünk a Tiffany & Co. karácsonyi partiján. Akkor megígértem, hogy be fogok számolni az eseményről - ezzel készültem mára azoknak, akik egy kis blogolvasással szeretnék kipihenni a bejglievés fáradalmait :-)

Kiknek rendezték? 
Egy olyan -viszonylag szűk- kör számára, akik régóta a márka hívei, és több gyémántékszert is vásároltak már Tiffany-nál. Ez a nyugat-európai mérce szerint főleg a (felső-)középosztálybeli embereket jelenti, nem a milliárdosokat. Javarészt osztrák meghívottak voltak egyébként, ill. néhány orosz és szlovák vendég.

Természetesen a szupergazdag, igazán kiemelt ügyfelek (lásd fent: milliádosok) hűségét is megünnepli a cég. Ők azok, akik évente minumim 1-2 millió Eurót költenek el Tiffany-nál. Számukra New York-ban adnak estélyt, ami egybeesik a híres Blue Book bemutatójával; ebben az évente megjelenő könyvben (ami tulajdonképpen egy katalógus) a Tiffany egyedi és méregdrága ékszerkölteményei szerepelnek.

Erre a partira a vendégek természetesen a Tiffany költségén utaznak ki Amerikába, és a márka arcaival, Hollywood csillagaival tölthetnek egy estét, olyan sztárokkal, mint Katie Holmes, Hilary Swank, Jessica Biel, Gwyneth Paltrow... Azt hiszem, így már érhető, hogy az ő számukra egy ilyen bécsi rendezvény miért nem jelent túl nagy izgalmakat...
Ha érdekel titeket, az előző két Blue Book gáláról ITT és ITT láthattok pár fotót.

No de vissza a valóságba...


Mit vettem fel? 
A legnagyobb (és egyetlen) fejtörést a ruha okozta. A meghívón nem szerepelt dress code, ami eligazíthatott volna. Én azt gondoltam, hogy egy klasszikus kis feketével nem nyúlhatok mellé. A biztonság kedvéért azért megkérdeztem Juliannát, az értékesítőmet-barátnőmet, hogy mire számítsak, miben szoktak menni a hölgyek? Ő azt mondta, semmiképp nem kell habos-babos koktélruha (ez amúgy is távol állna tőlem, még az esküvőmön sem volt ilyen stílusú ruhám), és megerősített elképzelésemben.

Az idő rövidsége miatt nem tudtam külön azért elmenni Bécsbe, hogy ruhát vegyek, és ezt kicsit sajnálom, mert szerettem volna egy Pradát (láttam egyszer egy meseszépet, ami azóta is kísért álmomban :-)). Így itthon néztem körül. A haza felhozatalból egy Hugo Boss modell emelkedett ki, és nem bántam meg, hogy azt választottam: tökéletesen állt rajtam és nagyon jól éreztem magam benne.

Egyébként a többi vendég is nagyjából így volt felöltözve: kis feketét, vagy elegáns, visszafogott szabású szoknya-blúz összeállítást viseltek, és főleg sötét színekben. Hanem azok a táskacsodák...!! Birkinek a szivárvány minden színében, Chanelek, Diorok, mind klasszikus és időtálló darab - jópárat elfogadtam volna közülük!


Hogy zajlott? 
Ez a parti egy állófogadás volt, ahol literszám (hektószám) folyt az egyik legfinomabb francia pezsgő, a Clicquot, és ahol isteni finom sós falatkákat és desszerteket hordoztak körbe szorgos pincérek. Volt kellemes élőzene, az emberek beszélgettek, ismerkedtek, közben fel lehetett próbálni az ékszereket, na és persze a Tiffany-karácsonyfa előtt fotózkodni a Mikulással. Nagyjából 100 vendég volt a 30-60 év közötti korosztályból, többnyire (házas)párok, és egyetlen nem odaillő, harsány, primitíven viselkedő embert nem láttam közöttük. Az egész nagyon kulturált, visszafogott és stílusos volt, de azt hiszem, ez egy ilyen rendezvény esetén nem meglepő.

És akkor következzen a látvány. Mivel a profi szakember képeit nem tartom jogosnak és illőnek felhasználni, én pedig csak párat kattintottam (azt is telefonnal), így nem sok alapanyagom van, de ezeket azért megmutatom nektek. Remélem, élvezetesnek találjátok, bár utólag visszanézve sajnos szinte semmit nem adnak vissza az este hangulatából.


Mintha hazamennék...
 

ajándékok előkészítve
- az a piros táska vagyok én :-)


Santa Claus at Tiffany's


desszertek a Demelből
(OK, ez a felső egy különösen pocsék minőségű kép, de azért nagyjából láthatjátok rajta,
milyen finomságokat ettünk)
 


az üzlet legdrágább eljegyzési gyűrűje a parti napján - muszáj volt felpróbálnom.
A kő 3,2 karátos, a gyűrű ára pedig 160.000 Euró (azaz 49 millió Ft).


ünnepi virtincsodás hangja volt!


és ami az ajándékzacskóban volt:
kristály karácsonyfadísz - erre mindig vágytam!


Julianna, aki tudja, mennyire rajongok mindenért, ami Tiffany,
útravalóul teletömte a zsebeimet egy kis csokival :-)ezt az utolsó képet a parti után csináltam, mikor sétáltunk vissza a szállodába, egy blúzokat/ingeket áruló üzlet kirakatáról (van Laack); a fenyőszoknya és nyakkendő-öv szerintem nagyon ötletes. Egyébként a kirakatok mindenhol mesések voltak, nem csak a luxusüzleteknél, hanem a kisebb boltoknál is. 

Remélem, mindenkinek szépen teltek az ünnepek, úgy, ahogyan szerettétek volna - örülnék, ha kommentekben megírnátok, milyen volt a karácsonyotok. 

Üdvözlettel:
Piffeny


Dieser Beitrag ist nur auf Ungarisch erreichbar.