One Apple a day...

Nem ezt a bejegyzést terveztem mára. De legutóbb a Magic mouse-ról írtam, viszont az egérke mellett új iPhone-okkal is gazdagodtunk mostanság, így gondoltam, erről, azaz az Apple iránti rajongásomról mesélek ma egy kicsit. 

Én ugyanis rajongok az Apple termékeiért. Imádom a dizájnt, a kidolgozottságot, a használhatóságot. Azt, hogy hardver és szoftver összhangban van, és ettől minden kütyü stabil: nem akadnak, nem fagynak, nem csinálnak hülyeséget. Na jó, csak néha :-) Ha kézbe fogunk egy Apple cuccot, legyen az laptop vagy zenelejátszó, érezni rajta a minőséget, ami nekem mindig a legfontosabb szempont, ha veszek valamit. És egy olyan tárgynál, amit nap mint nap használok, ez különösen lényeges számomra.20 év Windows- és 15 év Nokia-használat után eleinte furcsa volt a Macintosh és az iOS, mert minden máshol és máshogy van, de könnyen meg lehet szokni. Annyira, hogy ma már ez tűnik logikusnak, ez áll kézre.

Múlt héten a férjem 3 hónap Androidos kitérő után (don't ask...) visszatért a nagy Alma keblére. Már alig várta. Magának a legújabb, a 6-os sorozatból vett, én viszont inkább egy 5s-t választottam, mivel a 6-os nekem túl nagy, és nem is tetszik. De ez még kedvenc Arénás barátaim szerint sem rossz döntés, az új széria esetén nincs már olyan nagy technikai ugrás, mint korábban. A régi készülékem (4s) már eléggé le volt lassulva, egy darabig még tudtam volna ugyan használni, de így legalább jó lesz cégesnek.Az első Apple termékem egy iPod volt, még sok-sok évvel ezelőtt. Ma már ritkán használom, mert a telefonon is rajta van az összes zeném. Ha a kedvenc Almámat kellene megneveznem, bajban lennék, de valószínű a telefont mondanám. Nyilván elsődleges funkciója miatt, de azt is imádom, hogy -a zenék mellett- rajta vannak a kedvenc játékaim (Dots, Two Dots, Hay Day), az emailjeim, az Instagram, és egy csomó hasznos alkalmazás - bár bevallom, nincs telezsúfolva velük a telefonom. Itt alul láthatjátok a főképernyőmet :-)Ti használtok Apple-? Szeretitek?
Üdvözlettel:
Piffeny
Ursprünglich wollte ich heute einen anderen Beitrag veröffentlichen. Zuletzt habe ich über die Magic Mouse geschrieben, sie war aber nicht das einzige Apple-Produkt, das wir in letzter Zeit gekauft haben. Deswegen dachte ich, dass ich heute ein wenig über meine Begeisterung für Apple erzähle.
Ich liebe Apple. Ich liebe das Design, die schöne Details, die Nutzbarkeit. Wenn man ein Apple Produkt in die Hand nimmt,  kann man die Qualität gleich fühlen. Das ist für mich am wichtigsten, wenn ich etwas kaufe, egal, ob es um Laptop, Auto oder Tasche geht. Ich liebe auch, dass Hardware und Software im Einklang stehen, deswegen sind die Produkte "stabil", also sie frieren nicht ein und machen keine Dummheiten (oder nur selten :-). 
Vor einigen Tagen ist mein Mann -nach einer ganz kurzen Abstecher in die Welt von Android- zum iPhone zurückgekehrt. Er hat für sich das neueste Modell gewählt, das für mich aber zu groß ist (und nicht so sehr gefällt....), so habe ich mich für ein 5s entschieden. Das war eine gute Wahl, auch nach den sachverständigen Verkäfern in meinem Lieblingsgeschäft, mit denen ich eine gute Beziehung pflege.
Mein erstes Apple war ein iPod, den ich heutzutage nur selten benutze, weil ich auch auf mein iPhone alle meine Lieblingsmusik habe. Deswegen, wenn ich mein absolutes Lieblingsprodukt wählen sollte, wäre das vielleicht mein iPhone. Und nicht nur wegen der Hauptfunktion. Ich liebe es, dass ich meine E-mails gleich bekomme, dass ich meine Lieblingsspiele (Dots, Two Dots, Hay Day) immer dabei habe, und ich liebe die nützlichen Applikationen - obwohl ich nicht sehr viele nutze; auf dem obigen Foto sieht ihr meinen Hauptbildschirm :-)
Apple hat ziemlich stolze Preise, besonders unter den ungarischen finanziellen Verhältnissen. Ich denke aber, dass es sich absolut lohnt, in diese Produkte zu investieren, weil sie viele Freude geben und eine hohe Qualität haben.
Liebe Grüße:
Piffeny