My 10 + 1 ingredients for the perfect winter

Először is egy jó hír, bár biztos sokan tudják/látták már közületek: a budapesti Fashion Street-en (Deák Ferenc utca) megnyílt a Zara Home! Barcelonai utunkat követően áradoztam itt a blogon arról, mennyire szuper, és most végre nálunk is van (ebben most leköröztük Bécset!)!
Múlt héten kétszer is bementem - és alig bírtam kijönni. Jó minőségű, színvonalas termékek, kellemes árak, abszolút hiánypótló üzlet, sokkal jobb, mint a H&M Home, amitől én nem vagyok elragadtatva. Ezt az örömhírt már a múltkori, reggelis poszt elején is el akartam újságolni, de olyan izgatott voltam az eper miatt, hogy elfelejtettem :-/. 

De a mai bejegyzés témája nem ez, hanem, mint ahogy az a címből kiderülhet, a tökéletes tél hozzávalói. Összeszedtem egy 10 + 1 tételből álló listát azokkal a dolgokkal, amik számomra nélkülözhetetlenek ezekben a hűvös hónapokban.

Um einen perfekten Winter zu haben, brauchen wir perfekte Zutaten. Heute habe ich eine Liste zusammengestellt, welche sind die wichtigsten Dinge für mich, wenn die kalte Jahreszeit hier ist.


1.) vastag pléd
A képen látható GANT pléddel a férjem lepett meg tavaly télen. A sok gyenge minőségű Ikeás után vágytam valami igazán komoly darabra. Ez itt 100% pamut, duplán kötött, hatalmas, vastag, és nehéz. Imádom beletekerni magam, mint egy hatalmas tortillába, és szeretném még más színekben is beszerezni, például tengerészkékben, pirosban, medvebarnában, hmmm....

1.)  eine große, dicke Decke
Diese Decke auf dem Foto habe ich voriges Jahr von meinem Mann bekommen. Er hat sie bei GANT gekauft. Ich wollte schon seit einer Ewigkeit eine wirklich schöne Decke, die eine Qualität hat. Ich möchte noch diese auch in anderen Farben -wie rot, blau und braun- haben....


2.) sötét körömlakkok
Ez igazán a vöröses-bordós lakkok ideje! Nyáron és tavasszal inkább rózsaszínbe hajlok, de most jöhetnek a nehéz árnyalatok. 

2.) dunkle Nagellacke
Im Frühling und Sommer trage ich am liebsten hellere Farben, aber jetzt können die dunkle, rote und bordeauxrote Töne kommen!


3.) illatgyertyák és teamécsesek
Jó, ez egy kicsit igazságtalan, mert mindenki tudja, hogy illatgyertyára egész évben szükség van - tehát ilyenkor is :-) De teamécsest csak télen égetek, amikor kell még némi plusz meleg fény és hangulat.

3.) Duftkerzen und Teelichter
OK das ist vielleicht ein bisschen unfair, weil Duftkerzen im ganzen Jahr Must-have sind... :-) Teelichte zünde ich aber nur im Winter, wenn man mehr warme Licht und Stimmung braucht. 


4.) édességek
Sütik, csokik, limitált kiadású fahéjas-narancsos édességek... Hacsak nem készülünk valami trópusi szigetre szilveszterezni, ilyenkor nem kell aggódnunk azon, hogyan fogunk kinézni bikiniben. Na én mondjuk nyáron sem aggódok, egyszerűen nem megyek strandra :-)

4.) Süßigkeiten
Kuchen, Gebäcke, limitierte Schokoladentafeln mit Zimt und Orange, hmmm...  Jetzt müssen wir uns keine Sorgen machen, wie wir in unserem Bikini aussehen werden!


5.) Hunter
Az a helyzet, hogy amióta felszedtem ezt a pár rengeteg fölös kilót, a vádlim is vastagabb lett. Annyira, hogy a régebbi csizmáim egyszerűen nem jönnek rám, pedig mesés magassarkú darabok. Ja, és hát persze újakat sem tudok venni, mert igényes darabokat csak piszkafa-lábúaknak terveznek. Mindegy, amúgy is ritkán hordanék csizmát, akkorra pedig ott van a Hunter. Régóta akartam, tavaly végre megvettem, és szerelem volt első viselésre. Csak azt sajnáltam, hogy hó nem volt hozzá. Remélem, az idei tél kárpótolni fog, mert egy Hunter nem csak esőben állja a sarat...

5.) Hunter
Seitdem ich ein paar Kilos zugenommen habe, sind auch meine Waden stämmig geworden, so kann ich meine wunderschönen Stiefel nicht mehr tragen. Voriges Jahr habe ich (endlich!) ein Paar Hunter gekauft. Es war Liebe auf den ersten Blick Tragen. Leider hatten wir dazu fast keinen Schnee. Ich hoffe, dieser Winter wird mich entschädigen!


 6.) puha, vastag sálak
A kedvencem kétségkívül a fentebbi (Hunteres) képen látható, 100% kasmír Burberry sál. Hihetetlenül puha és eszméletlenül meleg. Szeretem viszont a nagyobb (abrosz méretű :-) darabokat is,  dzsekihez tökéletesen megfelelnek. Ezeknek nincs olyan szuper anyaga, de azért nagyon kellemes beleburkolózni. A két felső mostani szerzemény (Mango).

6.) weiche, dicke Schals
Keine Frage, mein absolut Favorit ist der Burberry Schal aus 100% Kaschmir (auf dem obigen Foto mit dem Hunter). Weich und unglaublich warm. Ich liebe aber auch die größeren Schals (die so groß wie eine Tischdecke sind :-), die nicht so tolles Material haben, die sind aber sooo kuschelig! Die 2 obere Schals hier sind neu (Mango).
 


7.) meleg pizsamák
nálunk télen is viszonylag hűvös van a hálóban, olyan 22 fok, mert ezt tartjuk a legkellemesebbnek alváshoz. Így persze nem elég egy vállpántos felső és egy sort. Puha, flanel pizsik kellenek, még ha nem is olyan szexi. Viszont határozottan kellemes viselet.

7.) warme Pyjamas
Bei uns gibt es im Schlafzimmernur ca. 22 Grad, weil wir es am besten zum Schlafen finden. So brauche ich warme Pyjamas, die obwohl nicht so sexy, aber sehr praktisch und bequem sind.


8.) habfürdő
a forró víz és az illatos, vastag hab kombójában van valami dekadens. Nem tudom, miért, de én így érzem. Talán, mert 90%-ban zuhanyozni szoktam. Egyébként nem költök méregdrága habfürdőkre. Főleg az illatra megyek, és arra, hogy tényleg nagy habot csináljon. De azért nagyon szívesen kipróbálnék egyszer -az abszolút dekadencia jegyében- egy Jo Malone fürdőolajat...

8.) Schaumbad
Es gibt etwas Dekadentes in der Kombination vom heißen Wasser und der dicken Schaums. Ich fühle das vielleicht, weil ich nur selten Bad nehme. Ich kaufe keine teure Schaumbäder. Für mich sind nur 2 Dingen wichtig: angenehmer Duft und großer Schaum. Einmal würde ich aber sehr gerne ein Badeöl von Jo Malone probieren...


9.) tuti kézkrém
Én a Neutrogenára esküszöm, tizen-akárhány éve használom és mindig segít. De szeretem még a Baba és a Clarins kézkrémjeit is, bár közel sem olyan hatásosak. Következő kiszemeltem (mert én ilyen kísérletező típus vagyok akkor is, ha már megvan a tuti) a Diptyque Luxurious Hand Balm nevű csodája, mert állítólag tényleg maga a csoda.

9.) die perfekte Handcreme
Seit vielen Jahren nutze ich Neutrogena, die mir immer hilft, egal, wie trocken meine Haut ist. Ich habe auch andere Creme (und probiere immer wieder neue), aber keine davon ist so wirksam, wie Neutrogena.


10.) forró ital
- vagyis hot beverage, erről mindig Sheldon Cooper jut eszembe :-). Jöhet egy finom teaforró csoki, krémleves, Glögg (a fotón), karácsonyi puncs (btw. ha valaki tud egy ezerszer kipróbált, tuti receptet, és megosztja velem, nagyon hálás leszek!) - nekem bármelyik jó. 'Tis the Season....

10.) heiße Getränke
es kann Tee, heiße Schokolade, Suppe, Weihnachtspunsch, Glögg (auf dem Foto) sein - für mich entsprechen die alle. 'Tis the season...


+ 1: friss virág
ahogy az illatgyertya, a friss virág is egész éves kellék nálam. De amíg a gyertya télen is "természetes", addig a friss virág nem, és bennem pont ettől kelt luxusérzetet, ha van itthon. A cserepes orchidea áthidaló megoldás lehet (én amúgy is rajongok értük), ha nem akarjuk a gatyánkat is otthagyni a virágboltban a 4 naponkénti friss rózsáért.

+ 1: frische Blumen
wie Duftkerzen, sind auch frische Blumen bei mir im ganzen Jahr unverzichtbar. Kerzen sind auch im Winter natürlich, das ist aber irgendwie so luxuriös, wenn man auch im Dezember frische Blumen zu Hause hat.


Szeretem a telet. Azt hiszem, le sem tagadhatnám... :-)
Nektek is vannak must-have darabok erre az évszakra? 
Üdvözlettel:
Piffeny

Ich denke, dass es eindeutig und klar ist: ich liebe Winter :-)
Herzliche Grüße:
Piffeny