A hónap kedvencei: október

Ismét eltelt egy hónap - ideje összeszedni az elmúlt 4 hét kedvenceit!

Ami az őszi öltözködést illeti, én inkább blézeres típus vagyok, de most valahogy nagyon rázizzentem a vastag, kötött kardigánokra. Nem csak lelkesen vadászom, de hordom is őket, szinte állandó jelleggel, és nagyon örülök, hogy október végén végre elég hűvös volt hozzájuk. Mostanában ezek voltak a kedvenceim, a két Mangos kivételével mind régebbi darab.

Fentről lefelé: Ralph Lauren / H & M / Massimo Dutti / Mango / Ralph Lauren / Mango 


A képen láthattok még egy sálat is. Ez egy csodás, hatalmas, 100% hernyóselyem kendő a Massimo Duttiból, tökéletes őszi színekkel. Bár ezekhez a vastag pulcsikhoz nem megy, de nem bírtam otthagyni. Egy farmer-fehér blúz szettet is nagyon feldob, és előbb-utóbb csak visszatérek megint a zakókhoz...!Múlt héten meglepve és örömmel vettem ki a postaládából egy kézzel írott levélkét, amivel a Jo Malone csapata köszönte meg pár héttel ezelőtti vásárlásomat. A luxusmárkákban az ilyen apróságokat is imádom, mert a cégnek szinte semmibe nem kerül, viszont nekem, mint vevőnek, nagyon jól tud esni.Októberi szerzemény még a Choupette-ről szóló könyv. Ő Karl Lagerfeld macskája, aki hihetetlen luxuskörülmények között él: nemcsak világhíres gazdija kényezteti, de van saját személyzete is. A könyv elérhető az Amazonon, macska- és divatrajongóknak kötelező! Tele van csudajó fotókkal és vicces háttérinfókkal arról, hogyan is kell elképzelni egy ilyen cicus életét.

Pár hete, teljesen véletlenül bukkantam rá egy muffinreceptre. Normál esetben nem kísérleteznék olyasmivel, ami a Díványon jelenik meg, de ezt a receptet Piszke tette közzé, és az ő blogját évek óta lelkesen olvasom, sok sütit készítettem már az útmutatásai alapján. Ezt a túrós-áfonyás muffint októberben rengetegszer megsütöttem, annyira ütős. Kipróbáltam málnával is (fagyasztottal, amit felengedés nélkül kevertem a tésztába), azzal is tökéletes. És mivel ez is kedvenc, úgy éreztem, feltétlenül helye van ebben a bejegyzésben!Mostanában rászoktam a Fehérvári úti vásárcsarnokra, ott még ilyenkor is lehet hihetetlenül édes epret, málnát és áfonyát kapni. Az emeleten levő őstermelőknek gyönyörű árujuk van, hatalmas választékkal (egy csomó olyan terménnyel, aminek a beszerzése eddig problémás volt, mint pl. frissen fejtett bab, édesburgonya és mindenféle egyéb típusú, "normál" burgonya, mángold, többféle fejessaláta, erdei gombák, stb). Elképzelhető, hogy ezzel az "nagy infóval" most beégek, mert csak nekem újdonság a dolog, és közületek mindenki erre a piacra jár hetente több alkalommal is, de azért leírom, hátha más is gyakran küzd beszerzési gondokkal. 

Ennyi fért a mai posztba, én nagyon élveztem ezt az októbert, most pedig már itt a november, ami elhozza az igazi őszt, sőt, valószínűleg a telet is, és vele együtt a karácsonyi készülődést, amit idén izgatottan várok: már szorgalmasan írom a különféle listáimat arról, mit fogunk enni, mit kell venni, elintézni...

Üdvözlettel:
Piffeny
OKTOBER FAVORITEN


Schon wieder haben wir einen Monat hinter uns - heute möchte ich euch die Favoriten der letzten 4 Wochen zeigen.

Was meine Herbstoutfits betrifft, normalerweise trage ich sehr gerne und meistens Blazer. Jetzt ist aber etwas passiert, weil ich in diesem Oktober eher dicke Cardigans und Pullis bevorzugt habe. Diese auf dem Foto sind schon ein paar Jahre alt (ausgenommen die 2 neue von Mango), ich habe aber fast jeden Tag sie getragen. 
Auf diesem Bild ist auch noch ein Schal. Das ist ein wundervolles Tuch von Massimo Dutti (100% Seide), das nicht perfekt zu den gestrickten Pullis passt, es ist aber so schön und hat so tolle Herbstfarben, dass ich es einfach kaufen musste... 

Eine große Überraschung war, als ich letzte Woche im Briefkasten eine handgeschriebene Dankeskarte von Jo Malone gefunden habe. Vor einigen Wochen habe ich bei ihnen einige Dinge gekauft. Diese nette, stilvolle Kleinigkeiten, die man bei einer Luxusmarke erleben kann, gefallen mir sehr. 

Bei Amazon habe ich das Buch über Choupette bestellt, die die Katze von Kar Lagerfeld ist. Das Buch würde ich unbedingt empfehlen, wenn jemand ein Katze- und Modefan ist, wie ich! Es hat viele tolle Fotos und lustige Hintergrundinformationen darüber, wie eine reiche und berühmte Katze (die auch eigenes Personal hat) lebt. 

Auf einem ungarischen Blog habe ich vor einigen Wochen ein Muffinrezept mit Blaubeere und Quark gefunden, das so lecker ist (auch noch am nächtsen Tag), dass ich es schon mindestens 15-mal gebacken habe.
Es geht sehr einfach:
200 gr Mehl mit 1 TL Backpulver und mit 0,5 TL Natron vermengen. 
50 gr weiches Butter, 1 großen Ei, 100 gr Zucker, 1 TL Vanille Extrakt schaumig schlagen. 
Nach und nach 150 gr Quark und 1-1,5 dl Milch unterrühren, und am Ende auch das Mehlmischung dazugeben.
Die gewaschten und getrockneten Blaubeeren (150 gr) vorsichtig unter den Teig heben.
Die Masse gleichmäßig in die Muffinformen verteilen, im vorgeheizten Ofen (bei ca. 180 C, ohne Umluft) in etwa 25 Minuten goldbraun backen. 

Dieser Oktober war toll für mich, und jetzt kommt schon November, der vielleicht den Winter und auch die Weichnachtsvorbereitungen mitbringt. Ich kann es schon kaum erwarten, ich schreibe schon fleißig meine Listen, was ich kaufen, erledigen, usw. muss... !!!

Liebe Grüße:
Piffeny