Silky smooth lips as sweet as candy


Én egész évben megszállott ajakbalzsamozó vagyok. Nyáron a légkondi, télen a kinti hideg és a szoba száraz levegője az ellenség. Szükség van rendszeres ápolásra, mert a kicserepesedett száj csúnya. És a rúzs is botrányosan mutat rajta, akármilyen szuperhidratáló fajtát kenünk is rá, átüt alóla a száraz bőr.

Ennek megfelelően nagy ajakbalzsam-felhalmozó is vagyok. Vannak bevált típusok, de nagyon szeretek újakat kipróbálni, miközben a régiek szépen elfelejtődnek. Így kallódnak táskáim, fiókjaim mélyén ezeréves, megkövült és néha megavasodott példányok, amiket aztán egy-egy szanálás alkalmával kihajítok.

Ma megmutatom nektek a kedvenceimet, amik nálam már bizonyítottak. Mint láthatjátok, a legtöbbjük tégelyes kiszerelésű. Ezekbe nem szívesen nyúlok bele csak úgy az ujjammal, inkább kis ecsetet használok. Én sokat vagyok itthon, ahol ez nem gond, de nyilván vannak helyek és helyzetek, mikor nem lehet előkapni a mókusszőr ecsetkét és pepecselni vele. Akkorra valók a stiftek: ha úton vagyok, stiftes Carmex mindig van nálam.  

 Carmex
Ez az amerikai márka kámforos-mentolos illatával nem jön be mindenkinek, tudom. Viszont nagyon jól tudja és teszi a dolgát, ezért ebből mindig van a táskámban és az éjjeliszekrényemen is. Állítólag herpesz ellen is hatékony (eredetileg arra fejlesztették ki), de erre irányuló személyes tapasztalataim nincsenek.


Bobbi Brown Lip Balm
Egy kis luxus. Csodaszép, elegáns csomagolás, mesés szín, enyhe rózsaillat, pici fény... Nem véletlenül rajongok Bobbi termékeiért, sminkben 90%-ban ezt veszem, és ez az ajakbalzsam is egy megunhatatlan klasszikus.


Labello Lip Butter
Nagyon selymes, nagyon krémes, kellemes fetenni és hordani, nem ragacsos, tartós. A vaníliás-makadámdiós nekem nem jött be (túl édes és mű), a málnás és az áfonyás illata viszont természetesen hat, engem kicsit a gyümölcsjoghurtokra emlékeztet. Szép fényt ad, és épp csak egy picit színezi meg az ajkakat, annyira, hogy azok egészségesen rózsaszínűnek látszódjanak. 


Neutrogena ajakír & Nivea Creme
A klasszikusok. Ha nagy a baj, ők kellenek. A Neutrogena kézkrém nekem nagyon bevált, 15 éve tulajdonképpen nem is használok mást (ill. szökőévente egyszer elcsábulok valamire, de semmi nem olyan hatékony), és ez az ajakír is rendesen teszi a dolgát. Csakúgy, mint a Nivea klasszikus krémje, mert biztos nem újdonság senkinek, hogy náthától kipirosodott orra is remek.


Itt jegyezném meg, hogy ugyan fontos egy jó ajakápoló, de a belső hidratáltság talán még fontosabb, azaz, hogy elegendő folyadékot (vizet) igyunk minden nap. Ha ez tartósan elmarad, azt nem csak ajkaink, de arcbőrünk (és sok más testrészünk) is megsínyli, főleg 30 felett. Sok híresség vallja a bőséges vízfogyasztást első számú szépségtitkának - nem véletlenül. Én is beállok a sorba, és követem és terjesztem a jó példát: sok víz és ajakbalzsam, és nem lesz semmi baj!

Üdvözlettel:
PiffenyIch liebe Lippensbalsame! Im ganzen Jahr nutze ich sie, und kaufe immer wieder neue, um sie zu probieren. So liegen überall -in meinen Taschen und Schubladen- alte, harte, manchmal ranzige Stücke...
Heute möchte ich euch meine absolut Favoriten zeigen, die schon die Probe bestanden haben. 
Carmex lieben nicht alle von uns, ja, er hat einen sehr starken Duft (wegen Menthol und Kampfer). Er ist aber am besten, und diesen Lippenbalsan habe ich immer in meiner Tasche und auf meinem Nachttisch. Angeblich ist er auch gegen Herpesbläschen wirksam - das habe ich aber noch nie probiert.
Bobbi Brown Lip Balm - ein kleines Luxus. Er hat eine wunderschöne Farbe, sehr dezenten Rosenduft und gibt die Lippen ein bisschen (aber wirklich nur ein bisschen) Glanz. 
Labello / Nivea Lip Butter - seidig, cremig, einfach zu nutzen, angenehm zu tragen.... Mir gefallen die mit Himbeeren- und Blaubeerenduft, die riechen natürlich, nicht zu süß und nicht zu künstlich.
Neutrogena Lippenbalsam und Nivea Creme - die Klassiker. Wenn unsere Lippen schon zu trocken sind, helfen sie sicherlich. Nur bestreichen wir uns unsere Lippen am Abend -vor Schlafengehen-, und morgen werden wir keine spröde Lippen mehr haben!
Ich möchte hier erwähnen, dass nicht nur äußere, sondern auch innere Pflege wichtig ist, d.h. wir sollten ausreichend (Wasser) trinken. Wenn wir das beständig vernachlässigen, hilft kein Lippenbalsam mehr! 
Liebe Grüße:
Piffeny