Louis, Mon Cher...


Talán senki nem lep meg közületek, ha azt mondom, férjemmel mindketten szeretünk vásárolni és szeretjük megajándékozni egymást olyasmivel, amit a másik valószínűleg nem venne meg magának. Férjemet persze lehetetlenség túlszárnyalnom, mert ő mindig nagyon gavallér, ha rólam van szó.

Korábbi, alapdarabokról szóló posztomban említettem, hogy régóta és nagyon vágyom egy Alma táskára. Ez volt az én Birkinem, Chanel 2.55-öm, Lady Diorom, az én Everestem és Mont Blanc-om: az elérhetetlen álom, ami sosem válik valóra. 

Naná, hogy a férjem ezt nem így gondolta.

Pár napja ünnepeltük a 7. házassági évfordulónkat. Ennek örömére Bécsben töltöttünk egy napot, ahol bementünk a Louis Vuitton üzletbe is, mert öveket akartunk nézni - legalábbis én úgy tudtam. Férjemnek azonban más tervei is voltak. Kihozatta a táskát a két esélyes színben és rám nézett: "Válassz!" Panaszkodhatnék, hogy kész helyzet elé állított és esélyem sem volt tiltakozni, mint általában, de valójában piszok jó érzés volt.

Dilemmáztam egy sort a fekete és a piros között, mert eredetileg feketét akartam (egy tökéletes fekete táska kell, muszáj, alap), viszont az évek során minél töbször láttam a pirosat, annál jobban belezúgtam. Sokkal fiatalosabb, vagányabb darab, és mivel elég szürkésen öltözködöm, a legtöbb outfitemet fel is dobja. Ezért döntöttem végül a piros (Carmine) mellett, méghozzá a középső, MM méretben (ami egyébként nemsokára, a GM kivezetése után a legnagyobb Alma lesz), mert ez ideális a mindennapokra.


A márkát sokan a barna monogramos canvas anyagból készült modellekkel azonosítják, amit én is nagyon szeretek, de az igazi kedvencem mégis az Epi vonal. Ez egy nagyon különleges mintázatú bőr, ami elegánssá és azonnal felismerhetővé tesz egy táskát. 1985 óta szerepel a cég kínálatában, és rengeteg csodás, élénk és visszafogottabb színben is elérhető.
Van már egy Speedy táskám ebből a bőrből, még 2008-ból. Ez volt az első Louis Vuitton darabom, de ritkán hordom, mert azóta kiderült, hogy (nekem) túl kicsi. Viszont sosem válnék meg tőle, mert meseszép, és mivel a Speedy-t Epi bőrből már nem gyártják, ezért meglehetősen ritka és különleges is.


Nagyon boldog vagyok, mert ismét egy régi álmom vált valóra. Ez a táska egyszerűen tökéletes. Egy mestermű, ahol minden apró részlet átgondolt és a végletekig kidolgozott. Laza, könnyed eleganciája tökéletes kiegészítővé teszi, legyen szó akár egy farmeres szettről, akár egy fekete kosztümről, a forma és a felhasznált anyagok minősége pedig messze kiemeli táskáim sorából.

Köszönöm a férjemnek, hogy ilyen csodás ajándékkal lepett meg.
Piffeny


Vor ein paar Tagen haben wir unser 7. Hochzeitsjubiläum gefeiert. Zu diesem Anlass sind wir nach Wien gefahren, wo mein Mann mir eine Alma Tasche von Louis Vuitton gekauft hat. Ich habe hier schon mal erwähnt, dass ich mich nach dieser Tasche so sehr (und hoffnungslos) sehne. Ich habe immer so gedacht, dass ich so viel Geld für eine Tasche nie ausgeben möchte. Mein Mann hatte aber eine andere Meinug, so hat sich mein Traum erfüllt, und ich bin mehr als glücklich! 
Ursprünglich wollte ich eine Alma in Schwarz haben, weil eine Frau (alle Frauen) eine schöne, klassische schwarze Tasche haben muss (und ich habe eigentlich keine), je mehr ich aber die rote Variante während der Jahren gesehen habe, desto mehr habe ich mich in sie verliebt. Sie ist jugendlicher und passt zu meinem grauen-schwarzen Kleidungsstil besser.  Ich habe mich für die mittlere MM Größe entschieden, weil sie für den Alltag optimal ist.
Obwohl ich auch das Monogram Canvas Material sehr liebe und es sehr praktisch finde, ist die Epi Linie der Firma mein absolut Favorit. Ich hatte schon eine Tasche aus diesem Leder: eine weiße Speedy, die ich noch 2008 gekauft habe, und die meine erste LV (und so meine erste Designer)Tasche war. Ich finde sie aber zu klein für mich (ich schleppe immer mein ganzes Leben mit...), deswegen trage ich sie nur selten, würde sie aber nie weggeben. Speedy wird heutzutage aus Epi Leder nicht mehr gefertigt, deswegen ist meine so selten und besonders.
Diese Tasche ist perfekt, und ich bin sehr froh, dass ich dieses Meisterstück haben kann. 
Vielen, vielen Dank, mein lieber Mann!
Piffeny