Bécs shopping Vol. 2.

Úton-útfélen (és itt a blogon is) ezerszer elmondtam már és hirdetem, hogy nagy Diptyque-rajongó vagyok, és én aztán tutira semmi mást, sohadesoha.

A hét tanulsága: soha ne mondd, hogy soha.Az úgy volt, hogy a múltkor bementünk Bécsben a Kärtner Straßen levő hatalmas Douglasba, amin belül egy Jo Malone boutique is található. Jártunk már ott máskor is, de akkor valahogy nem voltam ráhangolódva, tömeg is volt, pár perc toporgás után kijöttünk. Most viszont mindenképp szerettem volna a pálcikás enteriőr illatosítókat megnézni, gondoltam, adjunk még egy esélyt. Jelentem: elvesztem. 

Lehet, hogy a bájos eladó hölgynek is köszönhető, aki mindet aprólékosan végigmutogatott, vagy talán az hatott rám, hogy ez egy boutique (a Diptique-t pedig egy pici kis bolt árulja ezerféle más termékkel), de teljesen és totálisan odavagyok. Az üzlet elegáns, visszafogott, átgondolt, minden szeglete a minőséget sugallja. A termékkihelyezés, a csomagolás, a kiszolgálás mind luxusszínvonalú, és ezzel engem meg lehet venni. A márka színei a fekete és a krém, ezek tökéletes összhangja köszön vissza minden termékről, üvegcséről, címkéről, dobozról, az utolsó masniról és bevásárlótáskáról is.Hosszas szaglászás után végül választottunk egy diffúzort angolkörte-frézia illattal, egy gránátalmás-gyümölcsös gyertyát, továbbá ugyanezzel a kombinációval még egy parfümöt is.

Nagyon tetszik, hogy a gyertyának van saját teteje (masnival!), ez nekem a Diptyque-ben hiányzik. A pálcikákat már beüzemeltük, nagyon hatékonyak, kellemes, de nem tolakodó illattal töltik meg a lakást, és olyan elegáns! Abszolút jó választásnak érzem.
Megvettem még a szeptemberi Vogue-ot, amit csak azért említek, mert ezzel készen van 101-es listám 52. pontja: 

megvenni a Vogue-ot 6 hónapon keresztül.


Eddig is gyakran megvettem, és ezután is meg fogom, de voltak elmaradt hónapok, amik mindig bántottak. Ezért került bele ez a tétel a listába, és jó ötlet volt, mert most már rászoktam, hogy tizedike körül automatikusan keressem az újságosnál.

De ne csak arról essen szó, én miket kaptam és vettem! Bár ez a blog alapvetően rólam szól, a bécsi vásárlós nap és a házassági évforduló nyilvávalóan mindkettőnk ünnepe volt. 
Férjem nagy rajongója a szép öveknek (is), ezért a Louis Vuittonban lecsapott egy csodás barnára. Végül is ezért mentünk be, ugye... haha. Másfél órával később a Ferragamoban is talált magának egyet, ott egy feketét, mert ő bőráruban igazából az olaszokat szereti. Nos, meg kell hagyni, Salvatorenak tényleg van stílusa (láttam például egy meseszép padlizsánlila kardigánt, hmmm), de én továbbra is maradnék a franciáknál, ami a divatot illeti.Mivel én jelenleg nem ihatok alkoholt, egy finom gyümölcsös koktéllal koccintottunk, jófajta bonbon mellett beszélgettünk, és elmentünk ebédelni a 67 Étterembe, ahol szerintünk Magyarországon a legjobb steaket adják. Nagyon szép évfordulós napok voltak, és nem csak az ajándékok miatt. Hét közös éven vagyunk túl, és a kapcsolatunk évről-évre egyre jobb és kiforrottabb. Időnként nyilván vannak nehézségeink, de ezeket mindig együtt, kéz a kézben próbáljuk elhárítani. Hálás vagyok, hogy olyan társam van az életben, akinek a szerelméért megéri szembenézni a rossz dolgokkal is, hogy aztán együtt élvezhessük a sok jót, amiért megküzdünk.

Üdvözlettel:
PiffenyWIEN SHOPPING VOL. 2.

Ich habe schon mehrmals erwähnt, dass ich Diptyque über alles liebe, dass ich nie eine andere Duftkerze kaufen würde, weil sie einfach perfekt sind, wie keine andere Kerzen. Was ich diese Woche gelernt habe: sag niemals nie!
Als wir zum letzten Mal in Wien waren, haben wir das großen Douglas auf der Kärtnerstr. besucht, wo sich auch eine Jo Malone Boutique befindet. Die Verkäuferin war super süß und freundlich, hat alles gezeigt und probieren lassen und viele interessante Dinge über die Firma erzählt. Wir haben eine relative lange Zeit dort verbracht, und ich muss zugeben: ich bin total verliebt! Die Ausstattung der Boutique, die Verpackung, die perfekte Harmonie der Farben (Schwarz und Creme), die Schleifen, die überall dort sind... diese Einzelheiten (und auch die luxuriöse Qualität dieser Einzelhetien) machen die Stimmung der Marke edel und elegant.
Wir haben einen Raumduft (Birnen-Freesien), eine Kerze und ein Parfüm (beide mit dem Duft des Granatapfels) gewählt, ich bin aber sicher, dass ich noch zurückkehren werde, um auch andere produkte (wie z.B. Badeöl) zu probieren.

Ich habe noch das Vogue gekauft, und damit ist Nr. 52. meiner 101-Liste fertig:  

jeden Monat Vogue USA kaufen - 6  Monaten lang.

Auch mein Mann hat einige Kleinigkeiten gefunden. Da er Gürtel sehr mag, hat er für sich einen braunen bei Louis Vuitton, und einen schwarzen bei Ferragamo gekauft.
Diese für uns feierliche Tage waren super toll, und nicht nur wegen Einkaufen und Geschenke. Wir haben sieben geimeinsamen, wunderschönen Jahren hinter uns, und unser Beziehung wird jeden Tag immer besser. Obwohl dafür wir beide viel arbeiten müssen, bin ich sehr dankbar, dass ich einen Partner gefunden habe, der -und dessen Liebe- diese (manchmal harte) Mühe wert sind.
Liebe Grüße:
Piffeny