Tavaszi körömlakkok


Minden évszaknak megvannak a maga színei. A természetben, az otthon dekorációjában, az öltözködésben, a sminkelésben és naná, hogy körmeink lakkozásában is.

OPI - Bubble Bath // Essie - Spaghetti Strap // OPI - My Vampire Is Buff // Essie - Nice Is Nice // 
OPI - Mod About You 

Én nagyon fontosnak tartom a körömápolást. Fiatalabb koromban nem kerítettem nagy feneket a dolognak, rövidre reszeltem a végét és egyszer áthúztam valamilyen olcsó, világos lakkal (vagy még azt sem). Aztán idővel elkezdtem kivágni a körömágybőrt, szebb körömformára törekedni, alapozó- és fedőlakkot használni, és egyáltalán, jobban odafigyelni a tökéletes lakkozásra.


Ma már azt gondolom, a hidratált bőrű kéz ápolt körmökkel nagyon sok mindent (sok jót) elárul tulajdonosáról. Természetesen a zsíros hajat, tisztátalan bőrt és ápolatlan fogakat nem fedi el, így önmagában nem is elég az igényes megjelenéshez, de az egyik alapvető dolog, amire egy nőnek oda kell(ene) figyelnie - mindig.


Ami a lakkokat illeti, én elég konzervatív ízlésű vagyok ezen a téren (is): néha elhajlok egy-egy "merészebb" szín (pl. a mentazöld) felé,  de aztán mindig visszatérek a klasszikusokhoz: a rózsaszínes, illetve a bordós-pirosas árnyalatokhoz. Az évszakok szerinti "bontás" ezért aztán nálam nem tartogat különösebb izgalmakat: nyáron a világosabb, télen a sötétebb tónusok vannak túlsúlyban.


Ami a márkát illeti, ebben nem vagyok egyik véglet híve sem. Van Chanel lakkom a felső kategóriából, és volt MissSporty is az alsóból, többnyire viszont az Essie és az OPI termékeit szoktam venni. Az Essie-ben még nem csalódtam, az OPI minőségével ellenben nem vagyok mindig elégedett. Szépek a színek, de van olyan, amelyik 3 rétegben sem fed tökéletesen, hanem csíkos marad. 


Alapozó- és fedőlakkok terén is sokat kísérleteztem, a legjobban a Seche Vite világhíres szárítólakkja vált be, 5 perc alatt valóban koppra szárad alatta akárhány réteg. Hátránya azonban, hogy 2-3 nap elteltével szép nagy darabokban (fóliaszerűen) elkezd leválni a lakk a körmömről, gyorsnak tehát igen, tartósnak viszont nem mondanám. A többivel se volt szerencsém, volt köztük olcsó a DM-ből, de volt Dior is - a tanulság az, hogy csodák nincsenek, gyorsaságot és igazi tartósságot egyik sem garantál, legalábbis nekem. Nektek hány lakkotok van? Melyik márka vált be a legjobban? Örülnék, ha megírnátok.